Selecteer pagina

Voetbal International 24 februari 2012

Voetbal International 24 februari 2012

Nooit eerder presenteerden spelers van v.v. Be-Ready zich voor een groter publiek als op vrijdag 24 februari. Een slordige 491.000 mensen in Nederland zagen namelijk de voetballers uit Hank in het decor van tv-programma Voetbal International. Niet alle spelers van Be-Ready waren present, maar vooral de bikkels van het derde en het vierde. Gelukkig mocht ik van organisator Jasper ook mee en zodoende beleefde ik mijn favoriete voetbalpraatprogramma een keer van héél dichtbij.
Rond de klok van 19.00 uur denderden we met vier auto’s het mediapark in Hilversum op. Hoewel een mega-parkeerplaats meteen vooraan te vinden was, besloot “koprijder” Gijsbert toch nog even door te rijden naar de studio’s van Omroep Max, dus als we over 40 jaar eens naar “Tijd voor Max” of “Nederland in beweging” moeten, dan weten we nu waar we moeten zijn…
Na het parkeren liepen we, zoals dat hoort bij Hankenaren die aan het afkicken zijn van de zware carnavalsdagen, eerst richting het Media Park café. Een aantal “Gooise matrasjes” wezen ons keurig de weg. Een aantal biertjes en een cola verder was het alweer tijd om dan eindelijk naar de VI-studio te trekken. De huishoudelijke regels schrokken ons vooraf wel een beetje af. Wanneer je de spelregels van de avond leest, is het gemakkelijker ongezien de grens met Iran te overschrijden dan de ruimtes van VI te betreden. Van een metaaldetector, top tot teen fouilleren en legitimatiecontrole was echter geen sprake, dus konden we soepeltjes naar binnen.

Even later zaten we kort voor het begin van de uitzending in de studio. Be-Ready 3 aan de bekende Jupiler-bar en de rest van het publiek mocht elders een plaatsje vinden. Samen met Prins Jurgen de 1e en Alex kwam ik aan een tafeltje dichtbij onze helden Wilfred Genee en René van der Gijp terecht. Natuurlijk zat daarnaast zoals vertrouwd Nederlands bekendste voetbalanalyticus Johan Derksen (met zijn rode schoenen). Emile Schelvis (bekende zaalvoetballer en kenner van het Italiaanse voetbal) maakte het gezelschap aan tafel compleet.
Nadat alle gasten waren voorzien van gratis Jupiler of een frisdrankje, begon de live-uitzending. De band van Danny Vera werd deze avond vergezeld door blueszanger Ralph de Jong. Volgens Johan het grootste bluestalent van Europa en daar kan hij weleens gelijk in hebben…

Na de heerlijk muziek volgende anderhalf uur vol humor en een kritische blik op het voetbal. Het nieuwe zwarte EK-shirt van Nike moest eraan geloven, Van der Gijp vond dat de “Turkjes” van Trabzon er niet veel van konden en dat Alex Ferguson tegen Ajax maar een zooitje ongeregeld het veld in stuurde. “De Snor” had het natuurlijk over zijn vriend Johan Cruijff. Hij had niet in de krant, maar in het AD, gelezen dat Cruijff in Mexico aan de slag zou gaan. Tuurlijk was dit onzin volgens hem. Verder kreeg Van Marwijk een dwingend advies over het gebruik van Kuijt (niet), Van Persie en Huntelaar. Ook de vorm van “Sneijdertje” werd besproken. Wilfred Genee zorgde door prikkelende opmerkingen en mailtjes van kijkers dat er volop leuke discussies ontstonden. Al moest Emile niet zo “zwammen” volgens Johan. Verder moesten we aanhoren dat de competitie van Turkije er één van niets is, Clasie slechts een omhoog gevallen werkertje en Manolev vooral “onvoorspelbaar”. Een avond VI bijwonen is erg leerzaam.

Na de commercial break en weer een optreden van Danny Vera, was het tijd voor een telefoongesprek met Schalke-coach Huub Stevens, maar het hoogtepunt van de avond waren de avonturen van René en Johan in Boekarest. Van der Gijp had in de buurt van de steenrijke Steaua-voorzitter Gigi Becali nog nooit zoveel lekkere wijven gezien. Die man kan niet meer stuk bij hem. Hij ontmoette deze “betaalde” meisjes tijdens een “werkbezoek” samen met zijn vriend Rob Jansen. Johan had het vooral over de ouderwetse nachtclubs die je in Boekarest nog hebt. Meisjes in “doorschijnende doorkijkblousjes” die “Oh Dutchman” in zijn oor hijgden. Omdat Van der Gijp dit wel een heel interessant verhaal vond, was hij volgens Johan maar “een ouderwetse geile rechtsbuiten”. Tot slot kregen we nog een motivatie van Johan te horen waarom we moeten uitkijken voor “die wijven”. Erg leerzaam allemaal. Hij had deze les van dr. Strikwerda: “de man die zijn eigen meniscus eruit haalde”. Prachtige verhalen om aan te horen dus!

Na afloop van Voetbal International bleven we nog even zitten om de uitzending met de samenvattingen van de Jupiler League mee te pikken. Helaas zagen we Willem II weer eens verliezen en werd de chagrijnige regisseur van dienst pissig op mij. Lachen is blijkbaar verboden bij deze beste man. Beetje jammer…

Nadat Wilfred Genee ook dit programma tot een succesvol einde had gebracht, gingen we richting huis. De gsm’s waren bij iedereen volgelopen met berichtjes van het thuisfront. We waren te zien geweest op tv en daar ging het bij de meesten stiekem ook een beetje om. Om ongeveer 23.59 uur zagen we de toren van Hank weer terug en zat een geslaagde avond er weer op.
Tot slot wil ik Jasper bedanken voor de organisatie! Volgende afspraak Omroep Max dan maar…

Over de auteur

1 reactie

  1. NACCER

    mooie samenvatting,Ronald!!
    wel een eng wereldje hoor die entertainment,is net een slangenkuil!!!
    allemaal van die popkes en mannekes met interessante papieren onder de arm!!!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.