Selecteer pagina

Holland Sport 26 oktober 2009

Holland Sport 26 oktober 2009

Holland Sport met Wilfried de Jong is al jaren één van mijn favoriete sportprogramma’s. Dus toen werkvriend Izaäk toegangskaarten had geregeld om een uitzending bij te wonen, was ik dan ook meteen enthousiast om met hem mee te gaan. Samen met onze beide vaders hebben we op maandagavond 26 oktober in studio Plantage te Amsterdam de live-uitzending bezocht.

Om 16.45 uur vertrokken we uit Hank, op weg naar de Plantage Kerklaan in het centrum van Amsterdam. De studio is gelegen naast de ingang van Artis. We reden op tijd weg, want er zijn altijd files in Nederland. Dit “altijd” is dus onzin gebleken, want we reden zonder stil te staan door de avondspits zo naar onze eindbestemming. We hadden in de hoofdstad nog wel even ruzie met onze Tom-Tom, die niet wist dat er een kruising was opgebroken, maar dit werd door mij als betrouwbare chauffeur keurig hersteld. Hiervoor moest ik wel even het tramverkeer stilleggen op het Waterlooplein… Even later bereikten we toch de parkeergarage, dumpten aldaar de auto a vier euro per uur en liepen richting studio. We waren tijdig aanwezig, dus we konden nog even uit eten. Hiervoor hadden we een Italiaans restaurant uitgekozen. De Krijnens gingen voor pizza’s en de Sonneveldjes werkten een vleesmaaltijd naar binnen. Tijdens het eten was er geen gebrek aan gesprekstof: Willem II, Kenneth Perez (favoriet van mijn vader en mij), vakantie-ervaringen,Thomas Dekker, het spel van Pantelic, de serveerster en de maffiose figuren die voor het restaurant rondhingen… Alles werd besproken. Het was er heel gezellig!

Na de rekening betaald te hebben, gingen we op weg naar Holland Sport. Bij de ingang kregen we de wereldberoemde “petje op/petje af petjes” uitgereikt. Omdat we de opname-ruimte nog niet in mochten, namen we plaats in de lobby. In de andere studio werd op dat moment “De wereld draait door” (DWDD) opgenomen. Ik ving nog even een glimp op van zangeres Lisa, die klaar zat voor een optreden.

Al snel kwam Tom Boonen, één van de hoofdgasten van de uitzending binnen gewandeld. Uw Sportsfeer-verslaggever wist natuurlijk al vooraf dat Tom zou komen en had daarom zijn biografie meegenomen om er een krabbel in te laten zetten. Tom signeerde meteen mijn boek en hij wilde natuurlijk ook graag met mij en Izaäk voor Sportsfeer op de foto. Toffe gast deze grote kampioen op de vélo!

Supra

 

Rond 20.15 uur mocht het publiek de studio betreden. Mijn vader en ik posteerden ons op de eerste rij en Izaäk en Theo zochten twee rijen hoger een plekje. Het was mooi om te zien dat het hele gebeuren zich op zo’n kleine ruimte afspeelt met een regisseur die alles bepaalt en een stuk of vier camera’s die de boel vastleggen. Wilfried de Jong wisselt telkens soepel tussen de verschillende onderwerpen. De uitzending begon met Tom Boonen en zijn afscheidnemende ploegmaat Steven de Jongh. Het gesprek ging vooral over het seizoen van Tom met de overwinning in Parijs-Roubaix, de cocaïne-affaire, de valpartijen in de Tour en Vuelta en zijn tweede plaats in Parijs-Tours. Een mooi en openhartig gesprek.

Vervolgens waren hockey-international Miek van Geenhuizen en haar teckels aan de beurt. Zij traint met haar hondjes om haar techniek te verbeteren. Natuurlijk wilden de eigenwijze teckels “live” niet meewerken aan een proeftraining. Was wel weer heel grappig om te zien. Met mijn hand heb ik nog geprobeerd één van de teckels de juiste kant uit te duwen, maar helaas zonder resultaat.


Daarna een ontmoeting met Reinier Saxton en zijn opa. Saxton is golfprof met opa als caddy. Het interview ging vooral over de mooie golfbanen die er her en der op de wereld te vinden zijn.
Na al deze interviews was het tijd voor “petje op/petje af” met Coen Moulijn als hoofdpersoon. Ik viel zelf al snel af, maar vader Louis was aardig op dreef en hield het vol tot de voorlaatste vraag! Op de vraag, welke Spaanse club Moulijn over wilde nemen van Feyenoord, gokte hij Real Madrid, maar dit had Barcelona moeten zijn. Bijna kon hij aanspraak maken op de Holland Sport-sporttas. Dat had wat geweest om als Ajacied een “Feyenoord-quiz” te winnen… Jammer, maar helaas!

Na een opgenomen ontroerend interview met Dick Advocaat, werd het wielerspel nog verreden. Boonen kon helaas de snelste seizoenstijd van Theo Bos niet overtreffen. De uitzending zat erop en Wifried de Jong bedankte het publiek. Hij liet weten dat als er mensen op de foto wilden met hem of de gasten, dit mogelijk was. Sportsfeer zou Sportsfeer niet zijn als daar niet uitgebreid gebruik van werd gemaakt! We stonden er al op met Tom, maar nu werden ook Wilfried en Steven samen met ons digitaal vastgelegd.

Na kort even gebabbeld te hebben met Steven de Jongh en een foto op de fietsen van het wielerspel, trokken we naar het café in de DWDD-studio. Hier zaten alweer de gasten klaar voor Pauw en Witteman, dat later op de avond werd uitgezonden. Wij hielden het even later voor gezien en zochten de auto weer op. Een gezellige avond met weer een leuke nieuwe Sportsfeer-ervaring hadden we achter de rug.
Op naar een volgende tv-show… Voetbal International here we come! Alleen nog wel even vragen aan Wilfred, Johan, Hans en René wanneer we mogen komen…

Over de auteur

4 Comments

 1. Yvette van Leest

  Heej Stoomboot!
  Weer een leuk verslag van een ongetwijfeld onvergetelijke dag! Voor ons ook, want wij zaten vol spanning mee te duimen tijdens het petje-op-petje-af-spel. Jammer van die een-na-laatste vraag. Jullie waren goed in beeld. En gisteren tijdens DWDD kwamen was Louis nogmaals te zien tijdens het incident met de teckels (hoewel, incident, teckels zijn nu eenmaal eigenwijs…). De foto’s zijn ook supergaaf! Tom ziet er wel erg strak uit.
  Groetjes!

 2. Ronald

  Hee Yvette,
  Tom ziet er strak uit, maar je ziet hem ook denken: “is dat niet de Stoomboot uit Hank? Amai, maar goed dat ik die nooit in de koers ben tegengekomen”. 🙂 Groeten terug van een teckel-vriend!

 3. Gerard

  Hey Ronald,

  Echt weer een prachtig verslag, een genot om te lezen. Misschien dat je ook wel een keertje bij Andries Knevel in het publiek mag zitten…..of je maakt gewoon een keertje flink ruzie met je vader en geeft je vervolgens op voor het familiediner……

 4. Izaxc3xa4k

  Waarom wordt er niet vermeld dat ik de rekening van die uitgehongerde gappies heb betaald?? 😉

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.