Selecteer pagina

Bekerfinale ijshockey Destil Trappers – HYS The Hague 19 januari 2011

Bekerfinale ijshockey Destil Trappers – HYS The Hague 19 januari 2011

Een aantal weekjes terug heb ik, op uitnodiging van Willem II-vriend Peter, een bezoek gebracht aan de Nederlandse bekerfinale in het ijshockey. De Destil Trappers uit Tilburg namen het op tegen HYS The Hague. Ik was nog nooit naar een ijshockeywedstrijd geweest, maar ik vond het helemaal geweldig.

Voordat ik naar de ijshal trok, had ik me eerst maar eens verdiept in de vele spelregels van deze harde en snelle sport, die ik vooral kende van de Olympische Spelen. Ik kwam er achter dat ook hier spelers offside kunnen staan en leerde over termen als icing en minor penalties. Verder heb ik natuurlijk het verhaal van Jan uit Canada nog eens doorgelezen.


Goed beslagen ten ijsxa0kwam ik dan ook samen met Peter aan in het met 2500 fans afgeladen IJssportcentrum Tilburg. Volgens ons waren er iets te veel kaarten verkocht, want plaats om te zitten was er niet meer. Na enige discussie met een man met een “V-tje” op zijn jas, vonden we een staanplaats achter de sponsortribune. Perfecte plek op de lange zijde in de buurt van bier, cola en Marsen. Bovendien hadden we een prima uitzicht op zangeres Do, die het volkslied kwam zingen voor aanvang van de wedstrijd.

“Aan de overkant” zat de tegenstand uit Den Haag. Ik moet eerlijk bekennen dat de Hagenezen luidruchtiger waren in het aanmoedigen van hun team. Tilburgers komen van nature niet zo snel “los” hadden Peter en ik geanalyseerd. Het “loskomen” bij de Kruikenzeikers gebeurde pas in de loop van de wedstrijd. De Trappers domineerden namelijk de eerste periode en gingen rusten met een 1-0 voorsprong. In het tweede deel van de wedstrijd had The Hague het beste van het spel en bracht de 1-1 op het scorebord, maar in de derde periode was er geen houden meer aan voor de Trappers. Maar liefst vijf treffers werden genoteerd, terwijl de gasten uit Den Haag er slechts twee wisten te maken. Een 6-3 eindstand dus in het voordeel van De Destil Trappers! Dit resulteerde in een groot feest met een mega beker als beloning. Eindelijk weer eens een groot succes voor een Tilburgse sportploeg.

Peter en ik bekeken de feestende spelers en gingen in de “winning mood” naar huis om met ditzelfde heerlijke gevoel drie dagen later terug te keren naar de Ringbaan-Zuid. Het hielp, want Willem II won sinds weet ik veel hoe lang geleden eindelijk weer eens een potje voetbal in de eredivisie! Waar een bezoek aan ijshockey allemaal niet goed voor is…

Boxscores:
1e periode: 1-0 Peter van Biezen
2e periode: 1-1 John Gordon (Hys)
3e periode: 2-1 Steven Yetman, 3-1 Scotty Balan, 3-2 Mike Burgoyne (Hys), 4-2 Scotty Balan, 4-3 Tony Demelinne (Hys), 5-3 Diederick Hagemeijer, 6-3 Casey Vanschagen.

Lees hier het wedstrijdverslag op de site van de Destil Trappers.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.