Selecteer pagina

v.v. Be-Ready – Willem II Tilburg 9 juli 2010

v.v. Be-Ready – Willem II Tilburg 9 juli 2010

Heel Nederland was de afgelopen tijd in de ban van Oranje op weg naar de WK-finale. Heel terecht natuurlijk, maar in Hank leefde men echter ook nog toe naar een ander potje voetbal: v.v. Be-Ready tegen Willem II Tilburg. Onze plaatselijke zondagse vijfdeklasser tegen een eredivisionist. Gekker moet het niet worden… Op het moment dat mijn Willem II-vriend Gijs deze wedstrijd aankondigde, zaten de Tricolores nog volop in strijd tegen degradatie en later zelfs nog in een gevecht om te blijven bestaan. Willem II is er gelukkig nog altijd en zodoende kon de kraker tegen Be-Ready gewoon doorgaan.
Gijs was mede-organisator van de wedstrijd en hij had me gevraagd om samen met Hankenaar.nl deze heerlijke voetbalavond vast te leggen. Voor mij geen probleem natuurlijk, want Willem II in Hank, dat is uniek en daar moest Sportsfeer bovenop zitten.

Voorafgaand aan de hoofdmatch speelden jeugdspelertjes van Be-Ready onderling hun wedstrijdjes. Ik hoop dat de Willem II-scouts toen al aanwezig waren, want er liepen veel talentjes tegen de bal te trappen. Flitsend combinatievoetbal zorgde voor een leuke opwarming van deze avond. Opwarming is eigenlijk niet het juiste woord, want de temperatuur op deze vrijdag had reeds een tropische hoogte bereikt. Dat was natuurlijk weer gunstig voor de drankopbrengst van de vereniging. Voor de kantine was een overdekte tent (inclusief disco) geplaatst met een biertap die overuren zou maken deze avond.

Willem II arriveerde rond de klok van 17.30 uur. Naast Swinkels, Demouge en Biemans veel nieuwe gezichten in de selectie. Dat moet ook wel, want zo’n achttien spelers zijn vertrokken.
Nadat de spelers de bus hadden verlaten, werden ze meteen bestormd door kinderen die een handtekening wilden scoren. De Willem II-ers vonden dit geen probleem en hadden voor iedereen alle tijd. De handtekeningenjacht ging zelfs tijdens de warming-up gewoon door. Hankenaren zijn blijkbaar gek op Willem II !

De populariteit van Willem II was deze avond mede te danken aan Ricardo Ippel. Ricardo is namelijk een Hankenaar en voormalig jeugdspeler van Be-Ready. Na heel de opleiding te hebben doorlopen bij Willem II, heeft hij voor de komende twee jaar een contract mogen ondertekenen. Voor hem dus een speciale avond om zich eens te tonen aan zijn dorpsgenoten.

Frank Demouge zou zich deze avond niet binnen de lijnen laten zien. Hij was licht geblesseerd en had dus alle tijd voor een gesprekje met de Sportsfeer-verslaggever en die kon dat wel waarderen. Hij liet mij in ieder geval weten dat de sfeer dit jaar een stuk beter is in de groep met veel jonge gasten, die er heel veel zin in hebben. Bovendien zit er veel talent tussen de nieuwkomers. Dat is allemaal mooi om te horen na het rampzalige afgelopen seizoen. Ik wenstte hem succes en zei hem dat hij, ondanks de geruchten over belangstelling van een andere club, gewoon bij Willem II moet blijven. Hij zou erover nadenken…

Om 19.00u kwamen de beide teams het veld op en begonnen na het schudden van de handen en een uitgebreide fotosessie aan hun wedstrijd. Ik hoopte voor de man van het scorebord dat hij voldoende bordjes bij zich zou hebben om de dubbele cijfers op het bord te kunnen zetten, maar het liep toch even anders… Be-Ready weerde zich namelijk kranig. Vooral keeper Martijn Huigen blonk uit en ranselde veel ballen uit zijn doel en Wesley Scheeren bracht met een verrassende bal over Willem II-keeper Niki Maenpaa (volgens de speaker: Ma en Pa) bijna de stand op 1-0. Het vizier stond bij Willem II echter nog niet op scherp en pas kort voor de rust schoten Arjan Swinkels en Pereira Freire de eerste twee goals binnen. Na rust zorgden een aantal frisse krachten bij Willem II voor nog meer overwicht met als resultaat een 0-8 eindstand. Van Zaanen (2x), Sheotahul (2x) en Lima. Ook Ricardo wist te scoren. Hij schoot een penalty probleemloos binnen en dat zorgde uiteraard voor veel applaus op de Schiethoek.

De 0-8 was voor Be-Ready heel keurig en misschien net iets te weinig voor Willem II, maar het is nog voorbereiding en de vele nieuwe spelers moeten nog aan elkaar wennen. Straks op zeven augustus bij de opening van de competitie tegen Heracles gaat het vast helemaal goed komen.

Nadat de spelersbus van Willem II het parkeerterrein afreed, was de avond nog lang niet voorbij. De dj draaide zijn plaatjes, een supporter uit Hulten mengde zich tussen de Hankenaren, de barmeiden tapten erop los, een Willem II-shirt met alle handtekeningen werd geveild en kwam bij Gijs terecht. Kortom, de sfeer was opperbest en het licht ging pas laat uit.
In het kader van “pezen in de polder” vond ik de avond een groot succes en als het aan mij ligt komen “de Superkruiken” volgend jaar weer! Al weet ik niet of een Champions League-deelnemer dan nog wel betaalbaar is voor het Be-Ready bestuur…

Opstelling Willem II: Maenpaa (46. Kuperus), Gravenbeek, Schenkel (46. Biemans), Swinkels (46. Lima), Livramento, Pereira Freire (46. Ippel), Lasnik, Hutten, Hakola (46. Vossenbelt), Sheotahul en van Zaanen

Meer foto’s en verslag:
http://www.be-ready.nl/2010BeReadyWillemII/
http://www.willem-ii.nl/wedstrijden-verslag.asp?hoofdID=34&eId=1&id=3667

Tricolores komen naar Hank!

Op vrijdag 9 juli gaat het dan eindelijk eens gebeuren… Willem II komt naar Hank! De stoere kerels van de “Trots van het voetballand” gaan het opnemen tegen onze plaatselijke matadoren van Be-Ready 1. Of het een spannend duel gaat worden, dat weet ik niet, maar leuk wordt het zeker wel.
Gijs en ik reizen al zo’n 23 jaar trouw naar Tilburg. Het wordt tijd dat de Tricolores eens naar ons toe komen. Eindelijk eens op de fiets naar Willem II…

U ziet hierboven dat ik al in het bezit ben van een toegangskaart, maar wees gerust, er zijn er nog meer beschikbaar! De meeste informatie over deze heerlijke zomerse pot voetbal staat op de website van Be-Ready. Hier staan tevens de voorverkoopadressen vermeld. Voor bedrijven/particulieren die deze wedstrijd willen sponsoren, is er een speciale aanbieding. Mail Gijs en je komt er meer over te weten!
Om alvast enige Willem II-cultuur te snuiven, kun je hier de beelden van de laatste minuten in de nacompetitie tegen Go Ahead Eagles bekijken. Een wedstrijd die door alle perikelen rondom de financien haast vergeten is, maar deze dag presenteerde Willem II zich op een geweldige manier met heerlijk voetbal, fantastische sfeer op de tribunes en een groot feest na afloop. Een perfecte club dus om op Sportpark “De Schiethoek” te ontvangen. Ik heb alvast een verzoekje voor de “man van de plaatjes” tijdens de disco na afloop… Hup Willem II, Stoere kerels!

Hankenaar Ricardo Ippel tekent contract bij Willem II !

Er waren al wat geruchten bij Hankenaar.nl en aan de groentekar van Jan v/d Pluijm, maar nu is het officieel. Ricardo Ippel uit Hank heeft een tweejarig contract getekend bij Willem II! Als Hankenaar en groot fan van de Tricolores ben ik hier heel blij mee. Gijs en ik moeten toch maar eens gaan nadenken over een fanclubje voor Ricardo…
Namens de gehele redactie van Sportsfeer wens ik Ricardo heel veel succes toe de komende seizoenen.
Goole Maoke super KRUIK!

Hieronder de tekst op www.willem-ii.nl:

Ricardo Ippel tekent contract

Ricardo Ippel (19) heeft een tweejarig contract getekend bij Willem II waarin een optie voor nog twee jaar is opgenomen. De middenvelder die afgelopen seizoen deel uitmaakte van Jong Willem II speelt al 10 jaar bij de Tricolores en doorliep er de gehele jeugdopleiding.
Technische directeur Henry van der Vegt: “Ricardo is een talentvolle speler die we zelf hebben opgeleid en komt bovendien uit de regio. Hij promoveerde aan het einde van vorige seizoen al naar de eerste selectie en krijgt de kans zich de komende jaren verder te ontwikkelen.”

Over de auteur

2 Comments

  1. Peter

    Mijn woonplaats is Hulten-Zuid, Ronald:)
    Het was een zeer geslaagd avondje!!

  2. Heidi

    Voor WII vast fijn om eens van geel-zwart te kunnen winnen! Groeten uit de parel van het zuiden!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.