Selecteer pagina

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 15 november 2008

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 15 november 2008

Hankenaren on Tour II:
Net als vorig voetbalseizoen ben ik met een groepje Hankenaren naar Dortmund afgereisd om de plaatselijke trots, Ballspiel Verein Borussia 09 (BVB), te zien spelen. Persoonlijk durf ik me al een beetje supporter te noemen van deze prachtige club. Samen met Nico, de gebroeders Marc en Jurgen (de kersverse Prins Carnaval) zag ik de “Schwarz-Gelben” aantreden tegen Eintracht Frankfurt.

Om half 10 reden we de Turbo-diesel van Marc de A27 op en maakten we koers richting Duitsland. We kwamen tot de conclusie dat het eigenlijk één lange weg rechtdoor was met maar één afslag, namelijk de afslag bij het stadion van Dortmund. De reis verliep soepeltjes, ondanks een file vanwege een “baustelle” aan de autobahn. De verschillende leuke gesprekken over van alles en nog wat zorgden ervoor dat de reistijd voorbij vloog. Met een Hanks worstenbroodje in de mond werden voetbal- en concertervaringen uitgewisseld. De Sportsfeer-verslaggever verschafte wat informatie over “der BVB”, Nico vertelde over zijn favoriete band Black Sabbath en Jurgen over zijn nieuwe leven als Prins. Ook is Jurgen voorzien van een mooi verhaal voor zijn aanstaande optreden als sauwelaar. Ondertussen verzorgde Marc als DJ achter het stuur voor de muziek. Er knalde van alles uit de speakers, van Iron Maiden tot Elvis, van Nederlandstalig tot Simple Minds.


Om 11.45 uur reden we het parkeerterrein op vlakbij het Signal Iduna Park. De bewondering voor het grote stadion (met plaats voor zo’n 80.000 mensen) werd uitgesproken. Ook al is het mijn derde bezoek aan Borussia, het blijft mooi de voetbaltempel te mogen aanschouwen.
Na het ledigen van vier overvolle blazen, bezochten we de fanshop. Daar vandaan vertrokken we met een keurige BVB-shawl om de nek richting het supporterscafé voor een drankje. Hier was het weer ouderwets gezellig met BVB-fans die de favorieten alvast toezongen. Eintracht Frankfurt-aanhangers waren ook aanwezig en dronken gezellig een biertje mee. Er liep er zelfs één rond met een vlag van zijn favoriete club. geweldig dat dit kan, maar ondenkbaar in Nederland. Je wordt ter plaatse begraven wanneer je dit uitprobeert bij de “vijand”…


Zo’n drie kwartier voor de wedstrijd verlieten we de “Biergarten” en gingen we op weg naar onze plaatsen in Block 50. Na een lange rij voor de toegangspoortjes en een aardige klim naar de hogere regionen van het stadion, kwamen we bij onze zitplaatsen. De plaatsen waren in de buurt van de “Südtribune” met de fanatieke aanhang van de thuisclub. Een aanhang die 90 minuten lang hun team naar grootse daden schreeuwt en tegenstanders doet beven. Ook nu verbaasde ik me weer over het volume van de “Gelbe wand”. Mijn reisgenoten waren ook onder de indruk. Hoewel ik Nico zag denken dat ze bij Be-Ready fanatieker zijn langs de lijn. Tegen Dussen misschien…


Voordat er om 15.30 werd afgetrapt, werd miss Borussia gepresenteerd aan de 72.200 toeschouwers. Rare jongens die Duitsers, want de geblesseerde BVB-held Dede, die het sympathieke meisje huldigde, kreeg toch echt meer aandacht en werd luid toegezongen.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Brych gingen de Borussen fel jagend op zoek naar doelpunten. En die kwamen er! Uit een hoekschop van Tamàs Hajnal, was het Neven Subotic die al in de vijfde minuut de 1-0 tegen de touwen kopte. In de 19e minuut verdubbelde Hajnal de score. Hij ontfrutselde de bal op het middenveld en rondde de opgezette aanval zelf af. Ook de 3-0 viel nog voor de rust. Wederom was het Subotic die met het hoofd een vrije trap van Hajnal binnen werkte. Frankfurt probeerde wel aan te vallen, maar de pogingen liepen voorin constant vast of doelman Weidenfeller stond in de weg.


Na de thee was de wedstrijd gelopen. Er vielen nog wel twee hoogtepunten te noteren. Allereerst de 4-0 van de Braziliaan Felipe Santana. Wederom was het de man van de wedstrijd, Hajnal, die de voorzet gaf. Een ander mooi moment voor BVB, was de terugkeer van Alexander Frei, die Kuba kwam aflossen. Na een blessure maakte de Zwitser zijn rentree. Helaas zat er voor hem geen doelpunt meer in en bleef het bij een dik verdiende 4-0! Het feest kon niet meer op en “SIEG” en “die Nummer eins spielt heute hier” schalden weer door het stadion uit de kelen van de uitzinnige fans. Natuurlijk schreeuwt de Sportsfeer-verslaggever dan even heerlijk mee!


Na de huldiging van de spelers en een laatste blik over de tribunes, zochten we de auto maar weer op. Nico en Jurgen hadden nog even twijfels of we die nog gingen terugvinden, maar dat kwam goed. Met mij als een ware Schumacher achter het stuur, scheurden we terug naar ons geliefde dorpje Hank, alwaar we rond 20.20 uur arriveerden. Allen hadden we genoten van een mooie sfeervolle dag voetbal en ik durf te beweren dat Hank weer drie Borussia Dormund-fans rijker is!|

Héja BVB!

Opstellingen:
Borussia Dortmund: Weidenfeller, Owomoyela, Subotic, Santana, Lee, Kehl (32. Sahin), Tinga, Kringe, Hajnal, Kuba (73. Frei) en Valdez (40. Zidan).
Eintracht Frankfurt: Nikolov, Madavikia, Russ, Galindo, Köhler, Inamoto (82. Ljubicic), Fink, Toski (70. Caio), Steinhöfer, Fenin, Liberopoulos.
Doelpunten: 1-0 Subotic, 2-0 Hajnal, 3-0 Subotic, 4-0 Santana.
Toeschouwers: 72.200
Scheidsrechter: Dr. Felix Brych

Over de auteur

2 Comments

  1. Gerard Roubos

    Hej Ronald,

    Wederom een mooi verslag. Toch maar een keertje mee naar onze oosterburen denk ik, maar eerst naar Londen.

    Gr. Gerard

  2. Ronald

    Wij hebben ook weer erg genoten van de wedstrijd en de sfeer. Helaas konden we jullie niet meer ontmoeten voor de wedstrijd aangezien wij pas net bij de aftrap in het stadion arriveerden.

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.