Selecteer pagina

Coming Up: Fulham FC – Portsmouth FC (Update 9 januari 2010 20.15 uur)

Coming Up: Fulham FC – Portsmouth FC (Update 9 januari 2010 20.15 uur)

Het jaar 2010 gaat voor Sportsfeer zeer mooi beginnen, want voor het eerst in mijn leven ga ik een wedstrijd in de Premier League bezoeken. Op 9 januari ga ik met mijn collega’s Frits, Gerard, Robert en “Hankenaar.nl” Marc naar Fulham FC-Portsmouth FC. Niet echt een kraker van “have I you there”, maar zeker een ouderwetse Engelse pot voetbal in een nostalgisch stadion. Namelijk Craven Cottage. We hadden ook naar Arsenal kunnen gaan in het hypermoderne Emirates Stadium, maar ik verwacht bij Fulham meer de Sportsfeer-geur van het ware Engelse voetbal op te kunnen snuiven.

Fulham (oftewel “the Cottagers”) doet het met een negende plaats best goed in deze competitie. Bovendien overwinteren ze in de Europa League waarin Shakhtar Donetsk in februari de tegenstander is.
Al dit goede kan helaas niet gezegd worden van tegenstander Portsmouth (oftewel “Pompey”). Zij hebben flinke geldproblemen en ze moeten het doen met de laatste plaats in de tussenstand. Manager Avram Grant (voormalig Chelsea) gaat het nog lastig krijgen om de ploeg niet te laten degraderen. Wij gaan zaterdag aanstaande zien hoe deze wedstrijd gaat verlopen. Ben benieuwd of de sfeer net zo goed zal zijn als in Duitsland.
We vliegen zaterdag in de vroege ochtend naar Londen en laat in de avond weer terug. Naast het voetbal zullen we dag gaan vullen met het bekijken van gebouwen, bruggen, misschien een ander stadion (Chelsea/West Ham) en/of een pub aan de binnenkant. Gaat vast goedkomen!
Natuurlijk maak ik van deze interessante Sportsfeer-dag een uitgebreid verslag.

Come On Fulham!

Update 6 januari:
Zo’n 2800 Supporters van Portsmouth reizen af naar Londen om hun club aan te moedigen (lees hier). Ze komen gezellig in het vak naast dat van ons te zitten. Zal ik dan toch maar de kant van Portsmouth kiezen… Ik wacht nog even af. Ik hoop overigens dat het hele feest doorgaat zaterdag, want het weer in Engeland is super slecht. Bovendien vliegen we vanaf Weeze, dus ook daar hoop ik dat de omstandigheden het toelaten dat de vliegtuigen kunnen vliegen. We shall see!

Update 8 januari:
Zojuist een mail ontvangen van Fulham FC met de mededeling dat de wedstrijd is “Postponed” en dat er een nieuwe datum wordt gezocht. Daar hebben we niets aan, want we vliegen zaterdagochtend naar Londen en in de avonduren weer terug. Jammer maar helaas dus, geen Fulham, geen eerste Premier League wedstrijd. Mijn andere vier reisgenoten heb ik gebeld en we zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende te doen is in Londen. Arsenal gaat wel door en misschien kunnen we daarvoor nog kaarten scoren? Eerst maar zien of we er gaan komen, want de weersverwachtingen voor het weekend zijn ook dramatisch! En als we in Londen geraken, hoop ik ook weer op tijd terug te zijn voor mijn verjaardag van aanstaande zondag! Ben benieuwd! U zult het allemaal snel kunnen lezen op Sportsfeer…

Update 9 januari:
De weervoorspellingen hebben ons gisterenavond toch maar doen besluiten om niet naar Londen af te reizen. De berichtgevingen op tv, internet en teletekst zagen er vrijdagavond veel te slecht uit en de wedstrijd was toch al afgelast. In Londen geraken met de vroege vlucht zag ik niet als een probleem, maar de rest van de zaterdag zou zoveel onheil brengen dat het te onzeker was of op een veilige manier thuis zouden komen. Bovendien heb je er met dit weer ook weinig aan om je in Londen te begeven. Volgende keer beter zullen we maar zeggen! De kaarten voor de wedstrijd tegen Portsmouth kunnen we terugsturen naar Fulham. Dat is keurig geregeld in ieder geval.
Collega Gerard en ik hebben al afgesproken dat er zeker dit jaar een nieuwe reis richting Engeland gaat plaatsvinden. Al zal dat wel zijn als er wat meer kans is op zonneschijn…

Update 9 januari (20.15 uur):
Omdat ik toch heel de dag voor mezelf de bevestiging zocht of het wel de juiste beslissing was om thuis te blijven, heb ik die zojuist definitief gekregen. Op de site van flughafen Weeze staat dat “onze” retourvlucht vanaf Londen-Stansted is geannuleerd. Ben daar wel blij mee, want dan blijkt het gewoon een juiste beslissing te zijn geweest om niet te gaan.

Op naar een volgende poging!

Over de auteur

8 Comments

 1. Marc

  Je moet na bovenstaande link nog wel even het streetview poppetje (links boven) in de straat voor Craven Cottage slepen …

 2. Ronald

  Marc bedankt voor deze aanvulling. Ik had dit ook al gedaan. Weet de weg nu blindelings te vinden.

 3. Isabel

  Nou dat wordt vast gezelli daar op het eiland!! Vliegtuig uit, pub in, stadion in, stadion uit, weer pub in, en dan weer naar huis!! ;)) fijne wedstrijd!

 4. Gerard

  Mooi stukkie Ronald, en je weet het hxc3xa8, ik vind alles goed als ik maar een vingerhoedje kan scoren 😉

 5. NACCER

  Ronald,Portmouth kan je een beetje met Fc den Haag vergelijken,kleine club maar lekker fanatiek(net als NAC),fulham is meer de nette club.
  Waar ken ik dat toch van???(dorpje naast Breda!!!),he veel plezier zaterdag!!!

 6. Jurgen Bouwens

  Misschien moet je voortaan toch maar een keer in de lente aan een buitenlands avontuur beginnen. Ik ben benieuwd naar jullie avonturen dit weekend. Succes!!
  Alaaaafff

 7. Arjan

  Ronald,

  Balen man! Maar goed geregeld door Fulham met die kaarten!
  Je eerste premiership komt echt wel, er zijn wedstrijden genoeg in Londen….
  Kies trouwens wel een club die thuiswedstrijden wint, ervaar je dat ook weer eens 😉

Trackbacks / Pingbacks

 1. Coming up: Queens Park Rangers-West Bromwich Albion | Sportsfeer - [...] Deze kaarten heb ik keurig terug kunnen sturen naar de sympathieke “Cottagers”. Lees hier de interessante samenvatting van deze…

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.