Selecteer pagina

Coming up: Queens Park Rangers-West Bromwich Albion

Coming up: Queens Park Rangers-West Bromwich Albion

In januari liep een eerste poging om een voetbalwedstrijd in Engeland te bekijken uit op een grote teleurstelling. Sneeuw en vrieskou zorgden ervoor dat veel wedstrijden in Engeland werden afgelast en onze vliegreis gecancelled. Ik had kaarten gekocht voor Fulham FC tegen Portsmouth FC. Deze kaarten heb ik keurig terug kunnen sturen naar de sympathieke “Cottagers”. Lees hier de interessante samenvatting van deze mislukte onderneming.
Collega Gerard en ik besloten al snel een nieuwe datum te prikken en dat werd zaterdag zes maart. Doordat de kans op sneeuw en andere narigheid in maart een stuk kleiner zou zijn, besloten Robert en Marc ook weer aan het nieuwe “project” deel te nemen.

De vliegreis met Ryanair naar Londen werd weer geboekt en de kaarten voor Fulham FC-Stoke City FC besteld. Alles ging prima! Totdat… ik op de site van Fulham zag dat de Engelse voetbond (FA) doodleuk “onze wedstrijd” had verplaatst! Een nieuw sportief “drama” diende zich aan. In plaats van Stoke City mag Fulham zes maart opdraven tegen Tottenham Hotspur, echter pas om 17.20 uur! Dat is te laat voor ons reisschema en dus flink balen. Hoe kan de FA het spelschema zo makkelijk aanpassen en waarom geeft Fulham dit niet even aan op de website als je kaartjes besteld? Het blijven rare jongens die Britten…

Echter ben ik naast een fantastisch weblog-schrijver, ook nog een klasse reisorganisator, want ik heb meteen voor het reisgezelschap kaarten van een andere Londense “topclub” aangekocht. Namelijk: Queens Park Rangers (QPR)! Zij gaan (zoals de vlag er nu bij hangt) zaterdag zes maart om 15.00 uur aanstaande een balletje trappen tegen West Bromwich Albion (WBA). Ook al zo’n fantastische clubnaam waar mijn Sportsfeer-hart sneller van gaat kloppen. Het gaat om een competitiewedstrijd in de Coca-Cola Championship. WBA doet het daarin goed met een tweede plaats in de rangschikking. QPR staat slechts op plaats twintig en heeft maar één keer gewonnen in de laatste tien wedstrijden. Dat belooft wat…

Van QPR ken ik niet één speler, maar bij WBA spelen Gianni Zuiverloon en Andwele Slory. De coach is Roberto di Matteo en die is natuurlijk ook wel bekend als oud-speler van Chelsea.
Queens Park Rangers speelt zijn wedstrijden op Loftus Road. Een stadion waarin plaats is voor 19.100 bezoekers. Wij hebben kaarten op het middelste deel van de Ellerslie Road Stand. Mooie plaatsen waar vandaan we dan eindelijk eens het befaamde Engelse “kick and rush” voetbal gaan zien!
Verslag volgt natuurlijk z.s.m. na terugkeer uit het beloofde voetballand.

Over de auteur

3 Comments

 1. Marc

  Dat wordt dus juichen voor WBA voor de meeste kans op succes? Of is dit in England (net als in Nederland) not done om te juichen voor de tegenpartij?

 2. Ballie

  Niet vergeten om een match worn shirt te regelen voor mij!!!!

 3. Ronald

  Marc, we gaan het zaterdag eens uitproberen met dat juichen. QPR heeft sinds afgelopen week een nieuwe trainer (Neil Warnock) en men spreekt op de website meteen van een Super Saturday! We gaan wat beleven denk ik zo. Lees hier maar:
  http://www.qpr.co.uk/page/NewsDetail/0,,10373~1981838,00.html

  Die super zaterdag komt ook een beetje, omdat ze oude helden gaan vereren uit de jaren 60. Is mooi om te zien denk ik zo.

  Wat het shirt betreft Ballie: Ik ga Gianni en Andwele natuurlijk vragen om het shirt af te staan. Als ik er twee heb, is die ene zeker voor jou! hahaha Ik doe mijn best.

  Groet
  Ronald

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.