Selecteer pagina

Excelsior-Willem II 0-0 23 februari 2008

Excelsior-Willem II 0-0 23 februari 2008

Het voetbalseizoen 2007-2008 bevindt zich inmiddels in een beslissende fase. Nog maar 8 wedstrijdrondes staan er op het programma en voor mijn favoriete cluppie Willem II gaan het 8 finalerondes worden. De “Trots van ons voetballand”, zoals we uit volle borst zingen in ons clublied, staat namelijk allerlaatste! Dat doet pijn als je net als ik een Rood-Wit-Blauw voetbalhart hebt!
Waar is de tijd gebleven dat de Tricolores de ene na de andere overwinning bij elkaar speelden en zowaar via een tweede plaats in de competitie de Champions League bereikten? Deze tijd ligt alweer een aantal jaren achter ons en de situatie van nu is duidelijk: 18e plaats!
Willem II krijgt weinig doelpunten tegen (minder dan Ajax, Groningen, Roda om er maar een aantal te noemen), maar scoort te weinig. Bovendien kampen onze jongens met een “uit-syndroom”. Wanneer de bus de stadsgrenzen van Tilburg heeft verlaten, slaat de angst in de benen en schenkt Willem II haast traditioneel de 3 punten als cadeau aan de tegenstander.

Hoewel de situatie van WIllem II niet ideaal is, is er nog altijd hoop en zijn er nog voldoende mogelijkheden om ons “veilig” te spelen. Tijdens de winterse transferperiode zijn er leuke spelers aangetrokken, trainer Andries Jonker heeft zijn ploeg in de thuiswedstrijden aan het voetballen gekregen en vooral ook weer veilig thuis in Tilburg is er volop strijd. Bovendien is er een trouw Tilburgs publiek, dat ondanks de slechte resultaten van de laatste jaren toch nog steeds met 12.500 mensen het stadion bezoekt. Wat bovendien opvalt is de relatief grote aanhang die meegaat naar de uitwedstrijden. Naar de buurtjes NAC Breda reisden, verdeeld over een indrukwekkende kolonne van 25 bussen, 1300 Willem II fans mee. We verloren deze wedstrijd helaas ongelukkig door een own-goal van Thomas Baelum. Uit bij concurrent VVV waren er ongeveer 700 supporters meegereisd. Ook nu naar Excelsior zijn we gezellig met zo’n 700 gelijkgestemden naar Rotterdam getrokken. Aan de supporters ligt het dus niet! Ik ondernam de trip samen met mijn voetbalvrienden Gijsbert uit Hank en Peter uit Tilburg.

Het kleine stadion Woudestein, waar zo’n 3540 toeschouwers een plekje hadden weten te bemachtigen, was de plaats waar wij graag de eerste 3 “uit-punten” van dit voetbalseizoen hadden willen ophalen. Helaas lukte dit weer niet. Nul-nul….

De sfeer in het volgepakte uitvak zat er goed in en vanaf de warming-up tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vink werden de spelers fanatiek toegezongen. De naam “stilburg” hoort allang niet meer bij Willem II.
Het balbezit was vooral voor Willem II, want Excelsior speelde zeer afwachtend en leek voor een puntje te gaan. Willem II wist echter in de eerste helft voor maar weinig tot geen gevaar voor het doel van Excelsior keeper Graafland te zorgen. Slechts een schot van George Mourad in de eerste speelminuut rolde voorlangs. Excelsior was door een vrije trap op de lat van AZ huurling Kees Luijckx nog het dichtst bij een doelpunt. Willem II kreeg over heel de wedstrijd genomen welgeteld 14 corners te nemen, maar helaas ook hier kwam geen beslissende goal uit.

Een opvallende situatie uit de 2e helft was de rode kaart voor Excelsior speler Sebastian Pardo. De “sympathieke” Chileen was een beetje geïrriteerd geraakt en gaf onze Belgische aankoop Christophe Gregoire een kopstoot. Donkerrood natuurlijk. Rare jongens die Chilenen!

In de slotminuten besloot Vink nog een doelpunt van Mourad af te keuren, omdat Cristiano op zijn tegenstander zou hebben gehangen met het geven van de voorzet. In mijn ogen grote onzin! Al met al bleef het scorebord weer eens ongebruikt en is de laatste plaats nog steeds realiteit!
Nadat we de moegestreden Tricolores hadden bedankt voor de inzet en ex-Willem II-er Jos van Nieuwstadt hadden toegezongen (wat hij waardeerde), trokken we een beetje gelaten de bussen weer in voor de terugreis naar Tilburg. De consumptie van blikjes Jupiler (via sms te bestellen) was weer net zo hevig als op de heenreis, zodat het toch nog best gezellig werd met BBA-Tours!
Wij vinden ons best fanatiek door met de uitwedstrijden eerst met de auto naar Tilburg te gaan, met de bus naar Rotterdam en weer terug naar Tilburg, om weer de auto richting Hank te nemen! Het zou allemaal wat gemakkelijker kunnen lijkt mij, maar lang leve de combiregeling!

Hoe staan we ervoor? Hieronder een tussenstandje vanaf degradatiekandidaat AZ:
11. AZ  30 pnt
12. NEC 27 pnt
13. De Graafschap 26 pnt
14. Sparta 24 pnt
15. Heracles 24 pnt
16. VVV 23 pnt
17. Excelsior 23 pnt
18. Willem II 21 pnt

Tegen wie spelen we nog?
Uit: De Graafschap, Ajax, Sparta, FC Twente.
Thuis: FC Groningen, Heracles Almelo, SC Heerenveen, Feyenoord.

Geen gemakkelijk programma, maar ik weet zeker dat we het gaan redden, zodat we volgend jaar niet de reis naar Helmond Sport, AGOVV en Omniworld hoeven te maken!
Mocht het toch gebeuren, dan zijn wij Hankenaren er gewoon weer bij en zullen we in Sportpark de Braak, Schoonenberg, de Langeleegte of waar dan ook weer ons lied zingen:
HUP Willem II stoere kerels! Trots van het voetballand!

Opstellingen:
Excelsior: Graafland, Bandjar, van Nieuwstadt, van Steensel (’32 Korf), van Peppen, Demir, Braber, Pardo, Den Ouden, Luijckx en Steur (’74 Pique).
Willem II: Aerts, Baelum, van der Struijk (’67 Swinkels), Janse, Kargbo, Hill, Boutahar (’46 Vorthoren), Mathijssen, Gregoire, Demouge (’81 Cristiano) en Mourad.

Over de auteur

5 Comments

 1. Gerard Roubos

  Hoi Ronald,

  Wederom een mooi verslag, maar als ik het programma eens bekijk, vrees ik met grote vreze en ben bang dat jullie aan het einde van de competitie toch afdalen naar de laagste regionen van het Nederlands betaalde voetbal. Ik help jou hopen dat dat niet gebeurd.

  Gr.Gerard

 2. Robert

  Hey Krijnen,

  Las net je verslag. Daar weet je ondanks de matige wedstrijd, waarin niets gebeurde, toch nog iets van te maken. Het zegt wel genoeg dat het hoogtepunt van de avond de perfect uitgevoerde kopstoot van Pardo was 😉 Zaterdag ga je weer zeker mee naar Doetinchem? Doe Bennie de groeten!

 3. Peter

  Jupilerke te bestellen per sms :).
  Mis toch wel de parkietjes van Het Laar.
  Hup Willem II Stoere Kerels!

 4. heidi

  Joehoe!! Gefeliciteerd met de eerste uit-overwinning! eh..ja toch? Ik dacht zoiets op te hebben gevangen zondagavond.. Groetjes, je zus.

 5. Ronald

  Jaja De eerste uitoverwinning is afgelopen zaterdag behaald!
  Grote klasse!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.