Selecteer pagina

Excelsior – Willem II 19 februari 2011

Excelsior – Willem II 19 februari 2011

Jingle bells
Jingle bells
Jingle all the way
Iedereen kan voetballen
Behalve Willem II…

Welke Willem II-supporter had zo’n tien a elf jaar geleden gedacht dat fans van Excelsior ons dit in 2011 zouden toezingen na een niet eens geflatteerde 4-0 nederlaag op Woudestein. Ongelofelijk hoe mijn favoriete club de laatste jaren is afgezakt van de Champions League naar deze miserabele toestand. Het verhaal van het jarenlange financiele en sportieve wanbeleid is inmiddels wel bekend. We mogen blij zijn dat we nog kunnen supporteren voor Willem II, maar gemakkelijk is het op dit moment allemaal niet. Het gehele jaar staat in het teken van de negatieve records. Ook tegen Excelsior werd er weer een nieuwe mijlpaal bereikt, want alweer voor de 24ste keer achtereen werd er niet gewonnen in een uitwedstrijd. In 2010 en 2011 heb ik geen thuiswedstrijd gemist en velen daarvan heeft Willem II verloren. Gek genoeg doet het mij als supporter op dit moment even weinig. Helaas heeft een gevoel van berusting het van teleurstelling overgenomen.

Hoewel het nog niet helemaal voorbij is, lijkt een degradatie dan ook het logische en misschien wel beste gevolg. Supporter blijf ik mijn leven lang, maar de verliespartijen ben ik zat. Hopen maar op een herstel en wederopbouw in de Jupiler League. Financieel zal de afdaling een nieuwe klap zijn voor de Tricolores, maar het terugvinden van voetbalplezier zal dit compenseren. Laat ploegen als Helmond, Veendam en Fortuna maar komen. Ik ben er klaar voor!


Samen met mijn goede Willem II-vrienden Gijs en Peter bezocht ik de wedstrijd tegen het strijdvolle Excelsior, maar veel woorden wil ik er niet meer aan vuil maken. De koppen op de verschillende internetsites spreken voor zich…

Ad.nl: Excelsior geeft Willem II een pak slaag en nadert Feyenoord
Vi.nl: Krachteloos Willem II blameert zich tegen Excelsior
Nusport.nl: Willem II hard onderuit bij Excelsior
Willem II.nl: Collectief Willem II faalt op Woudestein

Opstellingen:
Excelsior: Cees Paauwe (k), Daan Bovenberg, Miquel Nelom, Norichio Nieveld, Geert-Arend Roorda, Ryan Koolwijk (’75 Kevin Wattamaleo), Guyon Fernandez, Jordy Clasie, Andrea Fileccia (’80 Andres Simon), Marvin Zeegelaar (’64 Nayib Lagouireh), Kaj Ramsteijn.
Willem II: Davino Verhulst (k), Bart Biemans (’46 Maceo Rigters), Arjan Swinkels, Gerrit Pressel, Denis Halilovic, Jan-Arie van der Heijden, Andreas Lasnik, Marlon Pereira, Juha Hakola, David Strihavka (’66 Rangelo Janga), Dragan Jelic (’66 Giovanni Gravenbeek).

Doelpunten: 1-0 Geert-Arend Roorda (’19) 2-0 Geert-Arend Roorda (’51 Penalty) 3-0 Nayib Lagouireh (’83) 4-0 Guyon Fernandez (’85).
Scheidsrechter: Ruud Bossen
Toeschouwers: 3600

Verslagen van de wedstrijd zijn hier en hier te vinden.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.