Selecteer pagina

FC Utrecht – FC Differdange ’03 25 juli 2013

FC Utrecht – FC Differdange ’03 25 juli 2013

Wel 34 wedstrijden lang strijden de eredivisieclubs in Nederland om het kampioenschap, voorkomen van degradatie en Europese tickets. FC Utrecht was zo’n goed team vorig seizoen dat ze zich dik verdiend voor Europees voetbal plaatsten. Een paar eenvoudige voorrondes zouden moeten leiden naar plaatsing voor de poulefases van het toernooi. Zover kwam het helaas echter niet. FC Utrecht struikelde over het nietige FC Differdange uit de Luxemburgse competitie. Helaas ongelofelijk, maar waar. Samen met Christiaan (Spaartaanse Psv-er) was ik getuige van deze bijzondere wedstrijd.

fc-utrecht-differdange-2013-7

Normaal houden we het vooral bij het bezoeken van onze eigen favoriete clubjes, maar een bezoek aan “Europees/Benelux voetbal” bij een mooie club als FC Utrecht sprak ons ook wel aan. De auto konden we kwijt aan de Sorbonnelaan in de wijk De Uithof, om vervolgens gratis per bus met de “FC Utrecht express” naar stadion de Galgewaard af te reizen. Perfect geregeld allemaal.
In de fanshop vond ik geen Willem II-shirtjes, dus ik heb niets gekocht. Vele anderen, zoals de fans van Differdange deden dat wel. Vervolgens zijn we het stadion van binnen gaan bekijken. De vier losse hoge tribunes zorgen voor een prachtige voetbaltempel. Wij zaten op de hoofdtribune op de eerste rij en hadden perfect zicht op het veld. Misschien maar goed dat we het zo goed konden zien, anders zou je je ogen niet geloven, wat er op de grasmat zich afspeelde.

fc-utrecht-differdange-2013-15

In de uitwedstrijd in Luxemburg had Utrecht al verrassend met 2-1 verloren, maar dit keer kwamen de Domstedelingen tevens op achterstand.  Ene Omar Er Rafik deed de thuisploeg pijn door de 0-1 te maken. Ik vond het Utrechtse publiek toch al kritisch, maar nu kregen de spelers er helemaal flink van langs. De jonge Schepers kon er niets van en Bulthuis moest werken voor de centen van een fan die een paar plaatsen achter mij. Het “schaam je kapot” rolde (overigens terecht) dan ook van de Bunniksite. De blunderende keeper van Differdange, Weber, en drie goals van publiekslieveling Jacob Mulenga deden echter het tij keren. Zodoende stond er na 54 minuten een (“niets aan de hand”) 3-1 score op het bord. Een 5-1 of 6-1 leken het logische vervolg van deze avond. Niets van dit alles. FC Differdange ’03 richtte zich onverwacht nog op en kwam dankzij Franzoni en Bastos terug tot 3-3! Een schot op de kruising en een paar mislukte counters hadden alles nog veel erger kunnen maken. Exit FC Utrecht dus in Europa… Ongelofelijk! Wie had dit nu ooit gedacht. Nooit was een Nederlandse club door een vereniging uit Luxemburg uitgeschakeld. Fans boos en juichden (ik hoop cynisch) de Luxemburgers enthousiast toe. Differdange vierde namelijk (terecht) een feest, alsof de Champions League naar het Groothertogdom was gehaald!

fc-utrecht-differdange-2013-20

Bij de bushalte klaagde een steward verder over dit FC Utrecht. Hoe moeten ze het ooit gaan redden met te veel spelers die in een tweede elftal horen en hij vond het een schande dat er geen kwaliteit is aangetrokken na het vertrek van bepalende spelers uit het vorige seizoen. Crisis dus, terwijl de competitie nog moet beginnen… Ik wenste deze beste man sterkte en stapte vervolgens met mijn Sparta/psv kameraad op de klaarstaande “FC Utrecht express” richting auto. Mijn Europese avontuur zat er voor dit jaar weer op en ga me met Willem II weer een jaartje uitleven in de Jupiler League. Blij dat FC Differdange ’03 daar niet aan meedoet…

Opstellingen:
FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel (c), Gevero Markiet, Kai Heerings (70’ Leon de Kogel), Dave Bulthuis; Johan Mårtensson, Jens Toornstra; Edouard Duplan (74’ Yoshiaki Takagi), Tommy Oar; Jacob Mulenga, Bob Schepers (46’ Cedric van der Gun).

FC Differdange 03: Julien Weber; André Filipe Rodrigues de Almeida (75’ Michel Kettenmeyer), Geoffrey Franzoni, Jean-Philippe Caillet, Ante Bucvic; Mathias Jänisch, Andy May, Philippe Lebresne (c); Omar Bishevac (71’ Gauthier Caron), Omar Er Rafik, Yannick Bastos (84’ Antonio Luisi).

Doelpunten: 0-1 26′ Omar Er Rafik, 1-1 45′ Jacob Mulenga, 2-1 49′ Jacob Mulenga, 3-1 54′ Jacob Mulenga, 3-2 64′ Geoffrey Franzoni (pen), 3-3 71′ Yannick Bastos.

Over de auteur

1 reactie

  1. Gerard Roubos

    Mooi verslag Ronald. Jammer dat je een fototoestel moet lenen om zulke mooie foto’s te maken, terwijl je zelf ook een toestel hebt……….

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.