Selecteer pagina

FC Volendam – Willem II 13 december 2013

FC Volendam – Willem II 13 december 2013

Een uitwedstrijd bezoeken is meestal niet gemakkelijk. Bij een burgemeester loopt het zweet door de bilnaad wanneer een grote groep fans van de “vijand” zich aankondigen om hun favoriete club te willen steunen. Veel burgervaders willen niets weten van al dat schorrie morrie in hun dorp/stad. Ook de burgemeester van het muzikale dorpje Volendam dacht in problemen. Niet meer dan vierhonderd fans van Willem II mochten langskomen! Vierhonderd fans verplicht met de bus of anders een kaartje via de auto-combiregeling (14.30u mag je dan pas je kaart ophalen). Zeker wanneer je in Hank woont, is de opgelegde regeling geografisch verre van ideaal. Bovendien is “Volendam-uit” zo leuk, dat we al vroeg in de middag willen afreizen. Vooral om de lokale horeca een “omzet-stimulans” te geven. Zo zijn wij! Samen met met mijn voetbalvrienden Gijs (+neefje Harald), Peter en ik reden we dan ook zonder kaarten om 13.30 uur naar Volendam. Aftrap 20.00 uur, dus we waren op tijd…

Volendam Willem II 1c

Omdat we geen auto- of combiregeling wensten, besloten we vooraf op een andere manier kaarten te regelen. Allereerst de makkelijkste manier: via de site van Volendam bestellen. Helaas géén on-line verkoop. Dan maar via e-mail. Reactie van de club was: “Hank ligt in Brabant, dus je bent voor Willem II en hierdoor niet welkom op een open vak tussen die “fanatieke” aanhangers van het andere oranje”. Ze waren dus streng. Daarna geprobeerd kaarten te regelen via hele goede speler van ons aller Tricolores. Volendam wilde ook hem geen “familiekaarten” geven. Dan maar zakelijk kaarten bestellen via een niet nader te noemen adviesbureau. Ook die kwam uit Hank, dus ook die niet welkom! Lekker dan! Volendam is een club met gemiddeld 3082 toeschouwers en het stadion is groot genoeg, maar extra kaarten wilden ze niet verkopen. Toch zou het in Volendam wel goed komen was onze stelling…

Volendam Willem II 2e

Aangekomen in het mooie vissersdorp rond de klok van 14.45 uur maakten we eerst een toeristische wandeling. We hadden dit al eerder gedaan, dus we wisten de weg. Ons doel was café ’t Havengat, want daar was het in 2008 gezellig. Ook dit keer was het er leuk! De hele middag dronken mijn reisgenoten er hun biertjes en kreeg ik zo nu en dan een cola voorgeschoven. Een mooie groep Willem II-ers (ook zonder kaarten) was er na verloop van tijd aanbeland. Beetje “ouwehoeren” en de tijd vloog voorbij. Aan de bar een heerlijke saté-schotel met friet weggewerkt en op naar het Kras-Stadion rond 18.45 uur. Ondertussen hadden we via de busreizigers al twee kaarten van “Sjaak Afhakers” overgenomen, dus aan de kassa moesten we voor de andere twee ons nog even voordoen als niet-Brabo’s.
Harald zou voor mij en hem zelf de kaarten gaan kopen. Ze namen het serieus op aan het loket met een Volendam én Willem II-steward die ons wilden ontmaskeren als Willem II-ers. Harald werd ook aangesproken, maar ondanks dat hij uit Gelderland komt, moest hij volgens de mannen in de fel fluorescerende jacks voor Willem II zijn. Echter bleek meneer een Ajax tattoo op zijn been te hebben en zodoende was hij dus niet voor Willem II… Naar mijn legitimatie vroegen ze zelfs niet meer. Houdoe! We mochten naar binnen.
We hadden twee kaarten voor een vak achter het doel, maar zonder erop te controleren zaten we keurig in het ramvolle uitvak. Het hele gedoe met de kaarten was hiermee gelukkig goed afgelopen.

Volendam Willem II 2d

De wedstrijd was een makkie voor Willem II. De rood-wit-blauwen domineerden de wedstrijd en een overwinning van 0-2 was aan de magere kant. Jordens Peters (de beste verdediger van de Jupiler League) en Ruud Boymans voltrokken het vonnis over FC Volendam. Dorpsgenoot Ricardo Ippel speelde ook prima en zo was het feest bij de 404 meegereisde fans, die allen tevreden weer richting Tilburg gingen.

Volendam Willem II 2i

Wij bleven nog even, want de deur van de businessclub stond voor ons open en zodoende konden we daar de draad van ’t Havengat weer oppikken. Drie bier en een cola en gebruik maken van de schalen kaas en worst die rondgingen. Het bestuur van Volendam en Willem II liep er rond en we maakten een gezellig praatje met Berry van Gool (de kersverse Tricolores-directeur). Erg leuk allemaal. Hans de Koning en Johan Steur (trainersduo plaatselijke FC) waren er en ook scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn vlaggenisten dronken er een glaasje. Al hadden ze vlag en fluit nu niet bij zich…
Het was er gezellig en we hielden het dan ook goed vol, maar rond 23.59 uur moesten we toch echt gaan. Snel nog een gratis handtekeningenboekje en poster gescoord van de Volendamse trots en als klap op de vuurpijl ook nog even een fotomomentje gepakt op het veld (helaas ook al kunstgras). Wat een geweldige dag zat er op in Volendam!

Ik mocht het stuur pakken en reed in een strak tempo hongerig naar de McDrive te Meerkerk, al gebruikten we die als een McWalkIn. Ook goed te doen trouwens. Daarna gingen we toch echt door naar huis. Om 1.30 uur lag ik in mijn bedje en zo zaten er twaalf enerverende Jupiler League uren op! Gezellig met voetbalvrienden eerst een biertje (en cola) drinken in de plaatselijke pub en dan je club steunen, die ook nog wint. Dat is alles wat we willen! Leve de Awaydays!

Opstellingen:
FC Volendam: Theo Timmermans, Gerry Koning (46′ Raoul Essenboom), Henry Schilder, Leon Tol, Nick Coster, Levi Schwiebbe (77′ Brandley Kuwas), Soufiane Laghmouchi, Tom Overtoom, Henk Veerman (64′ Damian Menzo), Robert Mühren en Ludcinio Marengo.
Willem II: Ruud Swinkels, Freek Heerkens, Jordens Peters, Dries Wuytens, Gaby Jallo, Ricardo Ippel, Robbie Haemhouts, Ali Messaoud (83′ Stijn Wuytens), Bruno Andrade (78′ Norair Mamedov), Ruud Boymans (90′ Zarko Grabovac) en Terell Ondaan.

Doelpunten: 53′ 0-1 Jordens Peters, 64′ Ruud Boymans 0-2
Toeschouwers: 3.625
Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Over de auteur

1 reactie

  1. Frijt113

    Leuke muts!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.