Selecteer pagina

FC Volendam-Willem II 28 oktober 2008

FC Volendam-Willem II 28 oktober 2008

Voor Kingzine, het fanzine van Stichting Kingzine, heb ik een verslag geschreven van mijn bezoek aan FC Volendam-Willem II. Het is een boekje voor en door supporters van Willem II met een oplage van 1500 exemplaren. Hieronder het verslag wat in de KINGZINE van 8 november 2008 geplaatst zal worden:

Na zeven wedstrijden met elf punten als resultaat, moest ons aller Willem II op een koude dinsdagavond in oktober aantreden tegen FC Volendam. Voor de Tricolores een mooie gelegenheid om nog eens drie aan deze elf vergaarde punten toe te voegen! Dit liep toch even anders….

Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de trouwe Willem II-aanhang was het een mooie kans om te scoren, want zowaar was er eens geen uitkaart- en busreisverplichting. Vele supporters grepen hiermee meteen de kans om af te reizen naar het vissersdorp. Zo ook de King Side delegatie uit Hank! Rond de klok van twee uur vertrokken ondergetekende, Gijsbert en onze Tilburgse gast Peter (eigenlijk woont hij in Hulten) vanuit Hank richting het dorp van de families Smit, Steur, Tol en Schilder. Na een soepel verlopen reis, een keer zonder files, kwamen we aan in het prachtig gelegen dorp aan het Ijsselmeer. De auto werd geparkeerd in de buurt van het stadion en we liepen vervolgens toeristisch Volendam binnen. De plaatselijke uitbaters van paling, kaas, klompen en andere prullaria waar toeristen van smullen, waren hier natuurlijk aanwezig. Even werd door ons nog getwijfeld over een foto in klederdracht, maar we besloten de eer aan onszelf te houden en café ’t Havengat op te zoeken. Hier waren de meeste Willem II-supporters neergestreken en was volop gezelligheid aanwezig. Vele biertjes en cola’s (voor mij als chauffeur) werden besteld bij de plaatselijke schone achter de bar. Het sympathieke meisje kreeg veel goed bedoelde aandacht van de aanwezige Kruikenzeikers met een iets wat te hoog testosterongehalte in het lijf! De sfeer bleef gezellig en de eerste liederen over onze held Frank Demouge werden gezongen.

Om vijf uur was het tijd om even elders aan tafel te gaan. Ook hier was het rood wit blauw duidelijk aanwezig. Na het “diner” weer even terug naar ’t Havengat om vervolgens een half uur voor de wedstrijd aan te komen in het “schitterende” KRAS-stadion. Rond het bezoekersvak is nog een ouderwets stalen hekwerk geknutseld, dat het uitzicht op het veld behoorlijk beperkte. Om 20.00 uur werd er afgetrapt. Bij Willem II stond verrassend Paul Quasten in de basis. Als oud-speler van Volendam was hij uiteraard zeer gemotiveerd om zich van zijn beste kant te laten zien. Willem II deed dat als elftal in de eerste helft zeker niet. Er werd onrustig verdedigd en de aanvallen kwamen niet uit de verf. Volendam rook bloed en trok ten aanval. Meteen was te zien waarom Volendam nog geen punt had behaald, want de schoten in de richting van Michael Aerts vlogen allen ver naast of hoog over het doel. Alleen Melvin Platje kreeg zijn vizier op scherp en schoot in de 42e minuut Volendam naar een terechte voorsprong. Voor zijn schot nam hij de bal wel met de hand mee, maar scheidsrechter Van Meenen had er weer eens niets van gezien.

Het leek mij dat Andries Jonker in de rust het nodige te zeggen had tegen zijn manschappen. Wat hij dan heeft gezegd weet ik niet, maar Willem II trok als herboren ten aanval in de 2e helft. Bovendien bleef het rood wit blauwe leger zoals in de eerste helft fanatiek achter de ploeg staan en al snel kwam Willem II dan ook in de 50e minuut op gelijke hoogte. Sergio Zijler bekroonde een mooie individuele actie. Willem II wilde terecht meer en bleef aandringen bij de Volendammmers, die even niets meer in te brengen hadden. In de 62e minuut kwamen de Tricolores op voorsprong door een prachtige goal van Paul Quasten. Hij vierde zijn treffer met het uitvak en liet zien dat hij nu bij Willem II hoort!

De drie punten leken binnen, totdat Paul de Lange een kwartier voor tijd onverwacht tussen alles en iedereen door de bal achter Aerts volleyde. Wat een domper! Volendam ging er alsnog in geloven en onze manschappen lieten zich terugdringen. Als door een wonder werden we bespaard van een nederlaag. Gerzon Sheoathul schoot de bal namelijk tegen de binnenkant van de paal, recht in de handen van Aerts. Gelukkig bleef het hierbij en leverde deze gezellige dag dan in ieder geval nog een punt op. Na een laatste lied voor de mannen van de Trots van het voetballand, trokken we weer richting ons Brabantse land. Zo eindigde na de afslag Hank een zeer geslaagde trip, waarmee de supporters zich van hun beste kans lieten zien. Aan de leiding van Willem II ook meteen een mooi signaal dat het ook zo nu en dan eens zonder een bus en andere verplichtingen kan!

Ronald Krijnen (Vak B)

Opstellingen:
FC Volendam: Verhoeven, Koning, Boots, Bakens, Meijers, Yildiz (69. Valenta), Platje, de Lange, Tuijp, Hofstede (82. Narsingh) en Sheoathul.
Willem II: Aerts, Janse (81. Van Eijden), Schenkel, Swinkels, Veloso, Kargbo, Quasten (90. Nieuwendaal), Akgün, Gregoire, Demouge en Zijler (90. Deul).

Over de auteur

6 Comments

 1. Gerard Roubos

  Hoi Ronald,

  Sportsfeer doet zijn naam weer eer aan met een sfeervol verslag. Ik heb toch wel een klein minpuntje te melden. Bij de opsomming van enkele bekende Volendamse families mag eigenlijk de familie van Arnold en Gerrie niet vergeten worden. Voor de rest alle lof!!!

  Gr. Gerard

 2. NACCER

  Jammer van het puntverlies:-).leuke site voor een kruik.

 3. Peter

  Leuk verslag. Het was een gezellige dag in het palingdorp. Maaruh, waar is de foto van de hennen:)

 4. Ronald

  De hennen worden gemaild naar alle betrokkenen. Ze wilden niet op Sportsfeer zeiden ze…

 5. Marc

  Belachelijk natuurlijk dat je niet altijd gewoon lekker op eigen vervoer mag. Over 2 weken weer eens lekker naar de oosterburen. Ik heb er nu al weer zin an.

 6. Ronald

  Lekker weer een keer naar BVB! Het wordt zeker gezellig en een mooie voetbaldag Marc!

Trackbacks / Pingbacks

 1. Sparta Rotterdam – FC Eindhoven 15 februari 2013 | Sportsfeer - [...] voor de mooie voetbalavond. Wij gingen daarna richting de fanshop, want er moesten kaarten voor Volendam-uit worden gekocht. Een…
 2. FC Volendam – Willem II 13 december 2013 | Sportsfeer - […] mooie vissersdorp rond de klok van 14.45 uur maakten we eerst een toeristische wandeling. We hadden dit al eerder…

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.