Selecteer pagina

Feyenoord jubileum toernooi 1 augustus 2008

Feyenoord jubileum toernooi 1 augustus 2008

Feyenoord bestaat dit jaar alweer 100 jaar! Om dit te vieren is er onder andere een jubileum toernooi georganiseerd. Teams, die Feyenoord in haar roemrijke verleden heeft verslagen in een Europa Cup finale, waren hiervoor uitgenodigd. Het ging om het Engelse Tottenham Hotspur, het Schotse Celtic FC en uit Duitsland was mijn favoriete buitenlandse club Borussia Dortmund afgereisd. Samen met Joni, hij is mijn collega en bovendien Feyenoord supporter, ben ik als “Sportsfeer” verslaggever eens een kijkje gaan nemen in de nog altijd prachtige Rotterdamse Kuip.
Na een autorit en een korte wandeling zijn we het stadionplein opgelopen. Hier waren de in groen en wit geklede Celtic fans reeds opvallend aanwezig. Hier en daar natuurlijk een kerel met een kilt en ook een dame met een leuk Celtic setje met korte rok was present!

In het stadion aangekomen zochten we in vak W2 een plaatsje in de zon, waar je volgens het clublied zo gezellig zit… De vakken met supporters van Celtic en Tottenham Hotspur waren goed gevuld en de verbale strijd werd volop gevoerd. Dit zorgde voor een prima voetbalsfeer tijdens de wedstrijd die om 18.30 uur tussen beide teams werd gespeeld. Het was een leuke wedstrijd waarin Tottenham het beste van het spel had. Het betere voetbal resulteerde dan ook in een 0-2 overwinning voor de Engelsen.
Darren Bent scoorde in de 24e minuut de openingsgoal van het toernooi. Daar tegenover wist Celtic, ondanks Jan Vennegoor of Hesselink en later Georgios Samaras in de spits, voor maar weinig gevaar te zorgen voor de goal van ex-PSV keeper Herelho Gomes. De andere “miljoenen” aankopen van Tottenham deden het ook niet slecht. Luka Modric zorgde voor fraai opbouwende acties en David Bentley schopte de 0-2 binnen.

Celtic – Tottenham Hotspur 0-2
Goals: 24′ Bent 0-1, 79′ Bentley 0-2. Scheidsrechter: Kuiper
Opstellingen:
Celtic: Boruc, Hinkel, Caldwell, McManus, Wilson (60′ Naylor), Robson (56′ Caddis), Hartley (73′ Donati), Brown, McGeady, Vennegoor of Hesselink (62′ Samaras), McDonald.
Tottenham Hotspur: Gomes, Zokora (83′ Gunter), Dawson, Woodgate, Lennon, Huddlestone (60′ King), Jenas, Modric (83′ O’Hara), Bent, Berbatov.

Tijdens het fraaie openingsprogramma, oftewel “the battle of Britain”, druppelden de Feyenoord-supporters binnen. Het viel mij persoonlijk een beetje tegen, dat zo’n toernooi niet voor een volle Kuip zorgde. Ondanks de grote aanhang van Feyenoord in Nederland, was slechts de eerste ring gevuld met supporters. Op de 2e ring waren alleen de Borussia Dortmund fans te vinden. Jammer voor Feyenoord is dat het op dit toernooi vanwege de Olympische spelen, de basisspelers Roy Makaay en Jonathan De Guzman moet missen. Daarnaast heeft Feyenoord een aantal geblesseerden, zoals de nieuwe aankopen Karim El Ahmadi en Jon Dahl Tomasson.


Het Feyenoord legioen, dat wel aanwezig was, onthaalden hun helden bij de aftrap met veel gejuich. Het enthousiasme van de fans liep echter al na vijf minuten een deuk op, want het was namelijk Dortmunder Kuba die vanaf de rechterkant de bal fraai achter keeper Henk Timmer schoot. Feyenoord was niet sterk genoeg om een weerwoord te bieden tegen het betere Borussia. Feyenoordspelers, die wel een positieve bijdrage aan het spel leverden waren Diego Biseswar en Georginio Wijnaldum. Biseswar speelde erg goed en was deze wedstrijd twee maal dichtbij een goal, maar raakte evenveel keren de lat. Wijnaldum wist wel te scoren en bracht Feyenoord tegen de verhoudingen in de 41e minuut op 1-1. In de tweede helft gingen beide ploegen wissels aanbrengen om de reservespelers speelminuten te gunnen. Het leek bij een gelijkspel te blijven, maar Hille dacht daar anders over. Op aangeven van ex-Feyenoord huurling Nuri Sahin maakte hij de winnende treffer voor de Duitsers, die gelukkig waren met de zege.
BVB gelukkig met de zege en Joni en ik met de mooie voetbalavond. Via een omleiding richting het centrum reden we via de Maasboulevard de snelweg op over de Brienenoord met in de verte nog de lichten van Stadion Feyenoord…

Feyenoord – Borussia Dortmund 1-2
Goals: 5′ Kuba 0-1, 41′ Wijnaldum 1-1, 78′ Hille 1-2
Scheidsrechter: Vink.
Feyenoord: Timmer, Buijs, Greene, Bahia, De Cler (56′ Fer), Wijnaldum, Landzaat (87′ Janota), Van Bronckhorst, Bruins (46′ Hofs), Mols (71′ Erasmus), Biseswar.
Borussia Dortmund: Weidenfeller, Owomoyela (46′ Hille), Kovac, Hummels, Dede, Kuba, Hajnal (61′ Kruska), Kehl, Kringe (77′ Sahin), Sadrijaj (69′ Federico), Petric (46′ Valdez).

Over de auteur

2 Comments

  1. Marc

    Ja, waar de kuip meestal na het eigen tournooi hoopvol is gestemd, viel er dit jaar weinig te juichen.
    Misschien is er nu de berusting dat de gloriejaren van de stadionclub ver achter ons liggen …

  2. Gijsbert Verhoeven

    Ik mis het verslag van Willem II-Genk…

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.