Selecteer pagina

LG Amsterdam Tournament 4 augustus 2007

LG Amsterdam Tournament 4 augustus 2007

Op weg naar het nieuwe voetbalseizoen speelde de traditionele “top drie” van Nederland toernooien met verschillende Europese topteams. Zo speelde PSV in Moskou om de Russians Railway Cup tegen o.a. Real Madrid en AC Milan, Feyenoord nam het in de eigen Kuip op tegen FC Porto en Liverpool in het Port of Rotterdam tournament en Ajax speelde het eigen LG Amsterdam tournament met de teams Atletico de Madrid, Arsenal en Lazio Roma.

Samen met werkvriend Izaäk ben ik naar Amsterdam afgereisd om het laatst genoemde toernooi te bekijken. De vader van Izaäk, genaamd Theo en zwager Ronald maakten het “reisgezelschap” compleet.

Aangekomen bij de Arena was het rond de klok van 18.00 uur al best druk. Lange rijen met hongerige Amsterdammers en Ajacieden uit de provincie voor het Febohok, hotdogkar en de Vlaamse Frieten wagen! Allemaal nog snel even een vette hap scoren om een bodempje te hebben voor de lange voetbalavond die in het verschiet lag…

Allereerst kwamen om 19.00 uur Lazio Roma en Atletico de Madrid in actie. Vooral Atletico de Madrid is flink aan het shoppen geweest in de zomermaanden. Zo kwamen kanjers als Simao(Benfica), Diego Forlan (Villarreal), Raul Garcia (Osasuna), Jose Antonio Reyes (Arsenal), Cleber Santana, Luis Garcia (Espanyol) en Diego Costa naar de Spaanse hoofdstad. Door al deze aankopen zijn ze volgens mij een potentiële kampioenskandidaat in de Primera Division.
In Lazio Roma zie ik niet bepaald een winnaar van de Serie A. Echt grote namen ontbreken namelijk in de selectie. Al wil dat natuurlijk weinig zeggen over de sterkte van een team!

De wedstrijd tussen Atletico en Lazio leverde regelmatig leuke momenten op met vier goals als resultaat. Atletico schopte er via Braulio, Luis Garcia en Reyes drie in. Lazio redde de eer door een goal van Mauri. Qua individuele kwaliteit was Atletico de betere ploeg en won hierdoor verdiend.

Na dit waardige voorprogramma was het wachten op de wedstrijd die om 21.15 uur zou beginnen: AFC Ajax tegen Arsenal FC ! De wedstrijd waar de meeste van de 30.000 bezoekers voor kwamen. Voordat de wedstrijd begon werd er eerst nog afscheid genomen van twee vertrokken Ajacieden; Kenneth Perez en Ryan Babel! De pas 20-jarige Babel vertrekt, naar ik meen voor slechts 18 miljoen Euro-tjes, naar Liverpool. Kenneth Perez gaat ballen bij PSV.
Vooral van Perez vind ik het persoonlijk heel jammer dat hij vertrekt bij Ajax. Hij was vorig jaar mijn favoriete speler bij Ajax, die altijd wat extra’s bracht in het soms kwakkelende team. Het hele seizoen had het er alle schijn van dat Henk ten Cate (HTC) hier anders over dacht. Niet alleen bij Ajax, maar ook op mijn werk tussen Izaäk en mij leverde de discussie over het wel of niet moeten spelen van Kenneth Perez vaak een flinke “voetbalruzie” op. Izaäk in de rol van HTC, die hem niet in de basis wilde en ik als aanhanger van Kenneth! Helaas gaat Kenneth nu naar PSV en mag hij het daar gaan waarmaken. Ik hoop van harte voor hem dat het lukt!

Om het publiek tussen de wedstrijden door bezig te houden, ging er telkens een LG zeppelin over de tribunes. Deze radiografisch bestuurbare zeppelin liet her en der golfballetjes in het publiek vallen.
De balletjes hadden een nummer, die meededen in een loterij met leuke “LG” prijzen. Natuurlijk hadden wij geen balletje kunnen vangen, want bij sommige mensen zit ook alles tegen…. Dan maar geen LG PLASMA scherm met allerlei HD dingen en megapixels in de kofferbak…

Na de LG zeppelin was het weer tijd voor voetbal. Ajax, zonder Stam en Davids, kwam na de aftrap vrijwel meteen onder “Engelse” druk te staan. Nou ja, van “Engelse” druk was niet echt sprake, want er zit amper een Engelsman in de Arsenal selectie.  Nadat de eerder genoemde HTC de Deense aankoop Dennis Rommedahl inbracht voor Gregory van der Wiel, kon Ajax wat vaker ontsnappen en werd het wat meer een echte wedstrijd. Spelers als Sneijder en nieuwkomer Kennedy lieten mooie dingen zien.

Wat me opviel was dat topspits Huntelaar maar weinig bruikbare voorzetten te verwerken kreeg. Eén maal was Klaas Jan met een kopbal dichtbij de openingsgoal. Helaas viel die echter in de 86e minuut bij Ajax keeper Stekelenburg tegen de touwen. Het was supertalent Robin van Persie die de 0-1 binnen tikte. Voor hem als oud-Feyenoorder natuurlijk een mooi moment, voor de Ajax aanhang wat minder. Van Persie had zich door een licht “elleboog” moment met Vermaelen en het zeuren om kaarten wat minder populair gemaakt bij de Ajax fans. Het werd voor van Persie dan ook meteen zijn laatste actie, want kort na zijn treffer werd hij door Heitinga subtiel uit de wedstrijd geschopt. Ik weet niet zeker of het door deze actie kwam, maar Heitinga werd wel meteen tot speler van het toernooi uitgeroepen. Lang leve de Fair Play Cup!
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom bleek Arsenal de winnaar te zijn van het toernooi, Atletico tweede, Ajax derde en Lazio Roma op de laatste plaats.

Arsenal ging dus met de beker aan de haal en dit werd vrij uitbundig gevierd door de spelers en supporters, die het “uitvak” vrijwel volledig vulden. Arsenal heeft onder Arsene Wenger de laatste jaren dan wel mooi voetbal laten zien, maar de prijzenkast is er niet heel veel voller door geraakt.
In ieder geval gaat deze prijs wel mee naar het Emirates Stadium in Londen en we gaan dit seizoen bekijken wat er nog meer bij komt voor de Londenaren.

Na alle spelers te hebben uitgezwaaid vertrokken we weer richting het Land van Heusden en Altena om aldaar ieder in zijn eigen bedje te gaan dromen over….. voetballen denk ik?

Lazio Roma-Atletico de Madrid  1-3

Opstellingen:
Lazio Roma: Berni, De Silvestre (Zauri 59′), Diakite, Emilson Cribari, Kolarov, Ledesma (Stendardo 46′), Mauri, Mudingayi (Firman 55′), Manfredini (Pandev 46′), Del Nero en Rocchi.
Atletico de Madrid: Leo Franco, Vara, Ze Castro, Eller, Pernia, Luccin (Raul Garcia 61′), Maniche, Maxi (Mista 62′), Simao (Luis Garcia 46′, Costinha 80′), Reyes (Antonio Lopez 74′) en Braulio.

Scheidsrechter: Ruud  Bossen

Doelpunten: 0-1 39′ Braulio, 0-2 65′ Luis Garcia, 1-2 65′ Mauri, 1-3 69′ Reyes

AFC Ajax – Arsenal FC  0-1

Opstellingen:
Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Van der Wiel, Vermaelen, Colin, Maduro, Heitinga, Sneijder, Emanuelson, Kennedy en Huntelaar.
Wissels: Heijblok, Rommedahl, Donald, Anita, Goossens.
Arsenal: Lehmann, Sagna, Tore, Clichy, Eboue, Rosicky, Denilson, Gallas, Hleb, Van Persie en Flamini.
Wissels: Fabianski, Senderos, Eduardo, Hoyte, Traore, Bendtner.

Scheidsrechter: Kevin Blom
Doelpunt: 0-1 86′ Van Persie

Over de auteur

2 Comments

  1. Rijan

    Leuk verslag, mooie foto’s!

  2. Jasper

    Ik mis op deze site nog het verslag van Heerenveen-Willem II. Ik hoorde dat jij hier ook een uitje van had gemaakt.

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.