Selecteer pagina

Oefenduel Sparta Rotterdam-FC Den Bosch 21 juli 2007

Oefenduel Sparta Rotterdam-FC Den Bosch 21 juli 2007

Op het veld waar normaal gesproken zaterdag Hoofdklasser Kozakken Boys uit Werkendam zijn thuiswedstrijden afwerkt, werd zaterdag 21 juli een oefenduel gespeeld tussen Sparta Rotterdam en FC Den Bosch. Oftewel een ere- tegen een eerste-divisionist. Voor beide teams een leuke krachtmeting op weg naar een nieuw voetbalseizoen en voor mij en voetbalvriend Izaak een leuke wedstrijd om in de regio te bekijken.


Opvallendste nieuwe namen in het team van Sparta zijn Nourdin Boukhari en Arne Slot. Sparta heeft bovendien in de persoon van Gert Aandewiel een nieuwe hoofdtrainer. Van FC Den Bosch wist ik persoonlijk niet veel. De bekendste spelers voor mij zijn Peter van den Berg en Arjan Ebbinge. Deze twee spelers vormen het geroutineerde hart van de Bossche verdediging. Trainer van FC Den Bosch is Theo Bos.

Na een fanatieke warming-up betraden de spelers het veld. Dit gebeurde onder begeleiding van het clublied van de Spartanen (U kent het wel; “Zullen wij laten horen: S.P.A.R.T.A”). Gezien het lied, het uiterlijk van het toegangskaartje en het verkooppunt met Spartakledij en shawls was het een echte thuiswedstrijd voor de Rotter(werken)dammers.


De wedstrijd zelf was aardig, maar niet hoogstaand. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. Vooral Den Bosch spits van der Biezen en Spartaan Boukhari waren dichtbij een doelpunt. Echter in de 31e minuut scoorde Yuri Rose de 1-0 voor Sparta, wat ook de ruststand betekende. De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld als de eerste. Af en toe wel een pittig duel, wat ook resulteerde in een gele kaart voor zowel Den Bosch als Sparta. Verder nog een overtreding, die een penalty voor Sparta tot gevolg had. Arne Slot maakte hieruit de 2-0. Dit werd ook de eindstand.


En terwijl de spelers na de wedstrijd begonnen aan een cooling-down sessie met rek- en strekoefeningen stapten wij weer in de auto op weg naar huis met weer wat voetbalervaring rijker…

Opstellingen:
Sparta: Varkevisser (k), de Roover, Ayodele Adeleye, Gudde (65.Schenkel), Kim Jaggy, van Bueren, Slot, Boukhari, Dissels (80.Joshua John), Yuri Rose (88.Emnes), Bouaouzan (46.Darryl Roberts).
FC Den Bosch: Coutinho (k), Pinto, Ebbinge, Peters, van den Berg, Rossen, Arturo ten Heuvel, van Moorsel, Maguire, Ohnenik, van der Biezen.
Scoreverloop: 31′ Yuri Rose 1-0, 83′ Arne Slot 2-0
Toeschouwers: 750

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.