Selecteer pagina

Oefenduel Willem II-Steaua Boekarest 18 juli 2007

Oefenduel Willem II-Steaua Boekarest 18 juli 2007

Woensdag 18 juli jongstleden kwamen op het terrein van de Tilburgse amateurclub SC ’t Zand de teams van Willem II en Steaua Boekarest in actie. Voor beide teams een oefenwedstrijd in voorbereiding op het komende voetbalseizoen 2007/2008. Samen met mijn Willem II voetbalvrienden Gijsbert en Peter heb ik deze wedstrijd bezocht.
Na wat wedstrijden tegen amateurs, was het voor Willem II een eerste serieuze test. Willem II begon de wedstrijd met een jong team, aangevuld met een paar routiniers. Vermoedelijke basisspelers als Poepon,Kargbo,Boutahar,Hadouir en Demouge begonnen op de bank en vielen pas in de 2e helft in. Terwijl de jeuginternationals van der Struijk en Janse aan de kant bleven,omdat ze nog wat vakantie vieren. Talenten als Vorthoren, van Mierlo, Nieuwendaal en Wilmet begonnen in de basis.


Steaua is een club met een mooie geschiedenis. Ze zijn 23 voudig Roemeens landskampioen, twintig voudig bekerwinnaar, één maal winnaar van de Europa Cup I en de Europese Supercup. De laatste wapenfeiten zijn alweer van zo’n 20 jaar terug. Het huidige Steaua is afgelopen seizoen als tweede geëindigd in de competitie, zodat ze de voorronde van de Champions League gaan spelen.
Trainer is de beroemde Gheorghe Hagi. Hagi is 125 voudig Roemeens international en oud speler van clubs als Steaua, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona en Galatasaray.  Aan zo’n erelijst kan Dennis van Wijk een puntje zuigen…

De wedstrijd was best het aankijken waard. Willem II speelde lekker fris voetbal, wat al snel resulteerde in een knappe 1-0 voorsprong. Wilmet zorgde voor de treffer. Dit werd ook de ruststand.

In de 2e helft leek het of trainer Hagi zijn mannen met wat meer inzet het veld in had gestuurd. Ook paste hij wat wissels toe. Vooral de invaller met rugnummer 10,Nicolae Dica vond ik aardig spelen. Het tempo van de Roemenen ging omhoog en de kansen kwamen voor Steaua. Nadat van Wijk een 7-tal verse Willem II-ers het veld in stuurde was de organisatie even verdwenen en Steaua profiteerde daarvan. Mihail Nesu bracht de 1-1 op het scorebord. Hoewel we nog hoopten dat Kristof de bal er nog “Imschoot” (grapje van Gijsbert) bleef het hierbij.

Net als de nieuwe Willem II keeper Kenneth Vermeer hadden wij vrede met deze uitslag en zo verlieten we tevreden het terrein van SC ’t Zand. Steaua gaan we volgen in de reis door de Champions League en Willem II in de eredivisie!

Nog even een Quiz-vraag: wie is de bekende oud-speler en huidige trainer van een Nederlandse club op de kantinefoto? Mail het antwoord maar aan mij door!

Scoreverloop: 20 min: 1-0 Wilmet, 80 min. 1-1 Nesu
Scheidsrechter: J. Wegereef
Opstellingen:
Willem II: Vermeer, Wau, Baelum (71.Swinkels), Hill (71.Martha), Valencia (60.Messoudi), Nieuwendaal (71.Hadouir), Mathijssen (71. Kargbo), Imschoot (71.Boutahar), van Mierlo, Vorthoren (71.Poepon), Wilmet (71.Demouge).
Steaua Boekarest: Vatca, Nesu, Golanski, Baciu, Petre Marin, Coman (Croitoru), Badoi, Lovin (Bicfalvi), Bostina, Gurita (Dica), Iacob (Neaga).

Over de auteur

1 reactie

  1. Peter

    Zeikerd Petrovic!
    Wat heb ik nu gewonnen?!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.