Selecteer pagina

Open dag Willem II 23 augustus 2008

Open dag Willem II 23 augustus 2008

Willem II is er klaar voor!

Zaterdag 30 augustus beginnen we met een bezoek van Ajax weer met nieuwe kansen op nieuwe prijzen aan de eredivisie 2008-2009! Een week eerder stond aan het einde van de zware oefencampagne van de Tricolores de traditionele open dag in en rond het stadion op het programma. De mannen van Andries Jonker en zijn nieuwe assistent Alfons Groenendijk werden gepresenteerd aan de talrijk aanwezige fans. Bovendien werd er op deze gezellige rood wit blauwe dag ook nog gespeeld tegen de Spanjaarden van Rayo Vallecano. Deze wedstrijd was de negende “Europese” wedstrijd van de voorbereiding. Waarom al die moeite doen om tijdens de competitie Europees voetbal te halen als je de clubs in de voorbereiding gewoon kunt uitnodigen? Samen met Willem II vrienden Gijs en Peter heb ik een aantal oefenpotjes en de open dag bezocht.

Op het veld van TSV Longa werd er op 15 juli gespeeld tegen de Bulgaarse kampioen CSKA Sofia. Willem II wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen door een doelpunt van Saïd Boutahar. Hij scoorde uit een mooie aanval die opgezet werd door het Braziliaanse talent Leonardo Veloso. Twee weken later hebben we de wedstrijd tegen KRC Genk bezocht. Willem II wist ook deze wedstrijd tegen de Belgische subtopper winnend af te sluiten. Wederom stond er na 90 minuten een 1-0 eindstand op het scorebord van amateurclub SC ’t Zand. Helaas werd het doelpunt niet gemaakt door een Willem II-er, maar duwde Genk speler Cornelis de bal achter zijn eigen keeper. Zoals eerder vermeld waren we ook aanwezig bij de wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Het wordt saai, maar ook deze wedstrijd werd gewonnen met 1-0. Nu was het George Mourad die met zijn doelpunt de overwinning binnen sleepte.

Willem II heeft redelijke uitslagen bij elkaar gespeeld, maar echt veel wisten ze niet te scoren. Het bekende probleem van Willem II de laatste jaren. Ondanks het ontbreken van een vlot scorende spits zit het elftal in mijn ogen goed in elkaar. In de breedte is Willem II in een jaar tijd zeker sterker geworden. Als supporter hoop je natuurlijk dat de club een aantal grote namen binnenhaalt en zo een gegarandeerde kwaliteitsimpuls krijgt. Dit is echter niet het geval, want deze spelers zijn duur en het geld is daarvoor gewoon niet aanwezig. Ik vind dat Willem II, door talenten uit de eerste divisie te halen, de goede weg is ingeslagen. De Volendammers Paul Quasten en Boy Deul mogen zich bewijzen, net als Ibad Muhamadu (FC Dordrecht). Samen met Danny Schenkel (Sparta Rotterdam) en de vertrouwde namen uit het vorige seizoen kunnen zij misschien voor een verrassing gaan zorgen.

De open dag was heel gezellig. Wat was er zoal te doen? Het nieuwe supporterscafé d’n Beitel werd geopend door d’n Beitel zelf. Ik heb het dan natuurlijk over John Feskens. Springkussens, panna voetbalveldjes, Jupiler tafelvoetbal waren aanwezig voor de kinderen. De nieuwste fanartikelen in de fanshop en bij de supportersclub, King Zine en het Tifosi team gingen in de verkoop. Ook was er een handtekeningensessie van de spelers en natuurlijk het hoogtepunt het voorstellen van de mannen die het dit jaar moeten gaan waarmaken. Dit ging onder begeleiding van een stevig stukje muziek en een rokerige tifosi actie. Hankenaar Raymond de Jong (ex- vv Be-Ready) werd voorgesteld als de beste fysiotherapeut van het land. Andries Jonker vroeg om de fantastische steun van het publiek in het komende seizoen, maar dit is natuurlijk vanzelfsprekend. De (helaas) geblesseerde hoop voor de toekomst Niels Vorthoren volgde als één van de eerste spelers en Ibrahim Kargbo riep iedereen op de afgelopen jaren te vergeten en vooruit te kijken naar de toekomst. Mooie woorden van Ibo, die ik zeker ondersteun!

Voordat we naar huis gingen wilde Danny Schenkel nog per se met Gijs en Peter op de foto en ik met mijn Rabocollega en “steward voor één dag” Marianne. Al met al een zeer gezellige en geslaagde dag en laat Ajax maar komen, want Willem II is er klaar voor!

Over de auteur

9 Comments

 1. Gerard Roubos

  Wederom een prachtig journalistiek hoogstandje Ronald, maar daar zijn we zo langzamerhand wel aan gewend. Klasse jochie.

 2. Akkiesson

  Mooi stukje weer!! Alleen zaterdag geen punten dat weet je he!! Wij zijn er ook klaar voor vrees ik voor Tilburg… Sorry! 😉

 3. Frijt113

  Geweldige foto van Gijsbert met dat slabbetje 🙂
  Wedstrijd tegen 020 is uitverkocht. We gaan knallen!

 4. Peter Bakker

  Ronald!

  Geweldig stukje om te lezen! Mijn complimenten! Alleen, zoals al is gezegd, zullen er helaas geen punten achterblijven in Tilburg de Gekste!
  Groeten Peter

 5. Marco Winkel

  Hee, die Ronald! Leuk stukje weer!! Zag dat je ook naar de Kuip bent geweest, dat je daar naar binnen mocht joh?! Haha..Succes dit weekend!
  Groeten Marco

 6. Akkiesson

  Gaan we hier ook al reacties krijgen als “020”, “013” enz. Beetje jammer hoor!!

 7. Ronald

  Hee Marco! Ik ben overal welkom! Alleen die Akkiesson mag alleen in 020 komen.. hahaha

 8. Anne-Marie

  wat een leuke foto met dat meisje! Bijna net zo knap as mij :p

 9. Marianne

  Dat maak je natuurlijk niet elke keer mee bij Willem II dat je zomaar op de foto mag met iemand van de crew, en dan is ze ook nog zoooo leuk. Haha.

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.