Selecteer pagina

RBC Roosendaal-FC Den Bosch 9 oktober 2009

RBC Roosendaal-FC Den Bosch 9 oktober 2009

 

In plaats van het gepromoveerde RKC, was nu RBC aan de beurt voor een bezoekje aan de Jupiler League. Haast traditioneel inmiddels, bezoek ik deze boeiende competitie samen met mijn Rabo-collega’s. Gerard, Robert en Izaäk zijn vaste klanten, maar dit keer was ook de talentvolle vv Altena-middenvelder Hans mijn overvolle Renault ingestapt.
RBC moest het opnemen tegen “the Blue White Dragons” oftewel FC den Bosch. Dit is de club van ex-Willem II-ers Niels Vorthoren, Steef Nieuwendaal en Angelo Martha. Vooral het spelen van Niels was voor mij de reden om deze wedstrijd te bezoeken. Ondanks dat hij bij mijn cluppie Willem II is vertrokken, blijf ik hem toch volgen in zijn carrière. Niels is namelijk een sympathieke kerel en zijn prachtige WII-shirt met nummer 20 hangt nog altijd trots bij mij in de kast! Hoe zat dat ook alweer met dat shirt? Lees hier maar!

Op weg naar Roosendaal dus! Iedereen was keurig op tijd in Hank, zodat we met onze hongerige lijven konden vertrekken naar McDonald’s Oosterhout West. Nadat aldaar een keurige “voedzame” bodem werd gelegd voor de rest van de avond, reden we via de A59, A16 en A17 door naar afslag de Borchwerf. Ik stuurde nog een keer links en een keer rechts en voor ons verscheen vervolgens het Mariflex Stadion van RBC Roosendaal!

Mijn bolide kreeg een plaatsje tegenover het stadion en we konden op weg naar de kaartverkoop. Overdag had ik al met de administratie van RBC gebeld over de clubcard-verplichting die zou gelden deze avond. Na toestemming van het hoofd beveiliging mochten we komen. We moesten ons wel kunnen legitimeren en mochten geen Den Bosch-uitingen dragen. Geen probleem! Aangekomen bij de kassa werd ook naar onze legitimatie gevraagd. Leverde allemaal geen problemen op totdat Izaäk zijn paspoort liet zien. Zijn geboorteplaats: ‘s-Hertogenbosch! “U bent dus voor Den Bosch” zei de kaartenmevrouw. Op het moment dat ze wilde zeggen dat Izaäk niet gewenst was, reageerde hij op zijn bekende felle wijze richting het raampje waar ze “veilig” achter zat. De mevrouw schrok en verkocht toch maar snel een kaartje aan Izaäk. Met een schuin oog hield de security “Bosschenaar” Izaäk in de gaten. Een incident werd in de kiem gesmoord…

Terwijl we binnenstapten, waren de ploegen net aan de warming-up begonnen. Niels Vorthoren en Steef Nieuwendaal zagen we allebei bij de basisspelers staan. We hadden mooie plaatsen op de lange zijde in vak ZF met de catering in de buurt. Daarvan werd door ons dankbaar gebruik gemaakt. Robert heeft namelijk nooit genoeg voeding in zijn lijf en als hij op pad gaat richting het verkooppunt, dan komt hij altijd met een volle doos terug. Deze keer waren het heerlijk knapperige broodjes knakworst. En ik moet het echt even melden: in Roosendaal hebben ze de beste Nederlandse “stadionbroodjes”! Ik overdrijf echt niet. Lekker hoorrr!

Om 20.00 uur blies scheidsrechter Wiedemeijer op zijn fluitje, zodat er afgetrapt mocht worden. RBC wilde graag richting het doel van Den Bosch keeper Brahim Zaari, maar de kwaliteit om een fatsoenlijke aanval op te zetten ontbrak. Spits Sjoerd Ars kreeg maar weinig bruikbare ballen ter afwerking. Slechts één schot wist hij af te vuren richting vijandelijk doel. In minuut tien was Niels dichtbij een 0-1 na een “Willem II-aanval” met Steef Nieuwendaal. Het was Adnan Barakat die met een vrije trap Den Bosch wel op voorsprong wist te brengen. Keeper Melvin Koetsier zat er goed naast. In de tweede helft kwam RBC feller uit de kleedkamer en een gelijkmaker werd bijna genoteerd na een vrije trap op de paal. Ondanks wat halve kansen van RBC (o.a. een zeer mooie slalom van invaller Umut Gündogan) bleef het spel matig en zonder vertrouwen. In de 73ste minuut werd Niels helaas gewisseld voor verse kracht El Makrini. Daarna was het kwartiertje van Fabio Caracciolo aangebroken. Hij profiteerde twee keer van onvoorstelbare blunders van de RBC-backs Cuco Martina en Carlos Ramos. Zij stelden door mislukte terugspeelballen Caracciolo in staat de stand op 0-3 te brengen. Vooral zijn tweede goal was van een fenomenaal niveau.

Na afloop vierden de Bossche spelers in de regen feest met de luidruchtige fanatieke aanhang voor het uitvak. Niels kwam nog even bij ons langs, zodat we met hem de wedstrijd konden evalueren. Voor mij meteen een mooie gelegenheid om een Sportsfeer-foto te maken en een kort interview af te nemen. Niels liet weten het goed naar zijn zin te hebben bij FC Den Bosch, hoewel het wel allemaal anders is natuurlijk. Wat wil je na zo lang bij Willem II gespeeld te hebben? Verder heeft hij nog veel contact met Arjan Swinkels, Frank Demouge en Michael Aerts. Al met al leuk om te horen! Ook een bezoek aan een thuiswedstrijd van FC Den Bosch is al met Niels afgesproken. Heja Den Bosch!

Na het gesprek met Niels zat er voor ons niets anders op dan terug naar Hank te gaan en bij mij thuis de avond nog even gezellig voort te zetten. Vele sterke verhalen kwamen voorbij en met de Jupiler League samenvattingen op tv werd het al snel laat. Wederom zat een zeer gezellige Rabo-voetbalavond erop. Op naar de volgende!

Opstellingen:
RBC Roosendaal: Melvin Koetsier (k), Cees Toet, Cuco Martina, Angelo Zimmerman, Carlos Ramos, Maarten Boddaert, Felino Jardim, Tjaronn Chery (62′ Umut Gündogan), Jordan Remacle (46′ Ralf Seuntjens), Melvin de Leeuw (70′ Gregory Nelson), Sjoerd Ars.
FC Den Bosch: Brahim Zaari (k), Samuel Scheimann (80′ Benny Kerstens), Jordens Peters, Kees van Buuren, Angelo Martha, Steef Nieuwendaal, Yoann de Boer, Paco van Moorsel, Adnan Barakat, Fabio Caracciolo (90′ Tom van Weert), Niels Vorthoren (73′ Mohammed El Makrini).
Toeschouwers: 2.650

Over de auteur

6 Comments

 1. Gerard

  Hey Ronald,

  Wederom een prachtig verslag. Het was weer een gezellige voetbalavond met vooraf een geweldig culinair uitstapje en na afloop een lekkere Jupiler in huize Krijnen.

  Gr. Gerard

 2. Izaxc3xa4k

  Leuk stukje hoor!! Mooi avondje, lekker eten en een heerlijk biertje na afloop in Hank. Dat vrouwke achter het glas bracht het er goed vanaf… 😉

  Izaxc3xa4k

 3. Hans

  Fantastisch. Nu nog naar Den Bosch thuis!

 4. Robert

  Hey Krijnen,

  Je bent weer goed bezig geweest! Nu alleen de oven nog schoonmaken 😉

 5. naccer

  Ik zie dat ook oud-naccer Benny Kerstens bij FC Den Bosch voetbalt. Ook een toppertje !!!

 6. Ronald

  En tevens oud-RBC-er…

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.