Selecteer pagina

RKC Waalwijk-De Graafschap 28 mei 2009

RKC Waalwijk-De Graafschap 28 mei 2009

Het voetbalseizoen zit er bijna op! Eindelijk is het me eens gelukt om alle thuiswedstrijden van Willem II te bezoeken! Niet ziek geweest, geen andere verplichtingen gehad en geen vakanties op de momenten dat de mooiste club van het land moest spelen in Tilburg. Vind ik persoonlijk een mooie prestatie. Dat mag best eens vermeld worden op deze weblog! Andries Jonker is vast heel tevreden met mij!

                                                      RKC shirt DeGraafschap shirt

Er wordt nog wel gevoetbald. Onder andere de finalewedstrijden van de nacompetitie. Eén van die finales gaat tussen RKC Waalwijk en De Graafschap. RKC wil omhoog naar de eredivisie en “de Superboeren” willen niet omlaag naar de Jupiler League. Dit was de inzet voor een leuke pot voetbal in Waalwijk.

RKC is een beetje de club geworden die ik bezoek met mijn collega’s. Het is lekker dichtbij, ze hebben heerlijke snacks en het voetbal in de “bier-divisie” is meestal attractief. De wedstrijd begon al om 18.30 uur en aangezien “debutant” Frits, “nestor” Gerard, “man met voetbalvisie” Izaäk, “allesweter” Robert en ik overdag hard moesten bankieren, waren we gedwongen om uit het werk meteen door te rijden naar Waalwijk. Aan de rand van Waalwijk staat een “restaurant” met een gele M, dus aldaar maar een super size menu naar binnen gewerkt. Hoewel Izaäk lonkte naar iets wat leek op een ballenbak, wisten we hem te weerhouden eruit te blijven. Snel gingen we door naar het stadion.

Sportsfeer 2

We werden bij de ingang, zoals altijd bij RKC, grondig gefouilleerd. Een beetje vreemd, want het RKC-stadion is, op een kleine fanatieke kern na, gevuld met fans die bejaarden helpen oversteken, een puppy knuffelen en een spin niet doodslaan maar buiten zetten, kortom keurige, aardige mensen. Maar een steward moet ook wat te doen hebben, toch?
In het stadion lag op iedere stoel een geel of blauw T-shirt om de sfeer in het stadion te vergroten. Mijn voetbalmaatjes deden keurig mee aan deze ludieke actie. Ik koos voor mijn eigen kleuren…

Sportsfeer 8

Tot mijn verbazing was de wedstrijd niet uitverkocht. Terwijl het voor beide clubs toch ergens om ging. Pas na de aftrap liep het uitvak vol met fans van De Graafschap. Al snel schalde dan ook het  “I am a Farmer Till I Die” richting de RKC-aanhang van Vak EE, die qua volume niet meer boven de fanatieke Achterhoekse “boeren” uitkwamen. Dit veranderde in de tweede helft, nadat RKC heel verdiend een 2-0 voorsprong op het scorebord had weten te brengen. De 1-0 kwam in de 50ste minuut van de voet van Ferne Snoyl, die een vrije trap keurig langs keeper Heijblok plaatste. De tweede Waalwijkse treffer volgde kort daarop via Fred Benson. De Graafschap kreeg wel wat kansjes, maar wist ondanks Chelsea-huurling Ben Sahar in de gelederen, zeker niet te overtuigen. Ook supersub Geert den Ouden wist de meubelen voor De Graafschap niet meer te redden. RKC speelde veel frisser, verdedigde goed en wist regelmatig voor het vijandige doel te verschijnen. Feest op de tribunes en de 2-0 eindstand is een mooie uitgangspositie voor de uitwedstrijd in Doetinchem op zondag 31 mei. De derby tussen Waalwijk en Tilburg lijkt terug te keren!

Sportsfeer 7

De Graafschap stond met lege handen, maar de C-elftallen van Sparta ’30 zeker niet. Izaäk (trainer/coach van de c2) verzamelde een slordige 37 gele T-shirts bij elkaar. De shirts gaan gebruikt worden als warmloopshirts in het komende seizoen. Ook weer geregeld!
Bij Robert werd nog even wat gedronken en op tv naar de andere finale gekeken tussen Cambuur en Roda JC. Hiermee kwam meteen een einde aan weer een leuk voetbalseizoen. Over anderhalve maand begint alles gelukkig weer opnieuw…

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Wevers, Hans Mulder (60. Jongsma), Gudde, Varela, Dustley Mulder, Snoyl, Obodai (85. Peljto), Berger, Benson, Benschop (75. Vorm) en De Ceulaer.
De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Keller (46. Drost), Volmer (78. Den Ouden), Fränkel, Meijer, Buijs, Van den Ouweland, Oost (46. De Jong), Assaidi en Ben Sahar.
Doelpunten: 50. Snoyl , 53. Benson.
Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 6130

Over de auteur

6 Comments

 1. Robert

  Hey Ronaldinho,

  Wederom een leuk verslag van een geslaagde voetbalavond. En Izaxc3xa4k wordt in Ael natuurlijk de nieuwe Balthazar Boma nu hij de grootste shirtsponsor wordt van Sparta’30 😉

 2. Wesley

  Maar om nou met een barcelona shirt aan naar RKC te gaan … ?

 3. Ronald

  Ja Wesley dat vond ik ook en beetje overdreven van mijn collega…

 4. Izaxc3xa4k

  Mooi verslag gappie! Enne Wesley: al iets gewonnen dit jaar behalve een afgelebberde palingsnol? Mwahaha! Visca el Barxc3xa7a!!

 5. Ronald

  Sorry Wesley voor de reactie van Izaxc3xa4k.

 6. Izaxc3xa4k

  Ja sorry Wesley! Maar je lokt het wel een beetje uit haha!! Ik hoop op een leuke reactie terug vanuit Madrid….

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.