Selecteer pagina

RKC Waalwijk-Fortuna Sittard 18 april 2008

RKC Waalwijk-Fortuna Sittard 18 april 2008

Vrijdagavond 18 april zou het gaan gebeuren: RKC Waalwijk kampioen van de Jupiler League 2007-2008!
Dit was dan ook de reden dat ik samen met mijn Rabo collega’s Izaäk, Gerard en Robert een kaartje kocht voor de wedstrijd in het Mandemakers Stadion tegen Fortuna Sittard.


Het kampioensfeest hing wel af van de prestatie van FC Volendam, dat uit tegen ADO den Haag moest spelen. RKC en Volendam hadden na 37 wedstrijden evenveel punten, alleen Volendam was koploper op basis van een beter doelsaldo. Voorafgaand aan deze laatste speelronde was het gevoel bij alles en iedereen dat met RKC Waalwijk te maken had, dat RKC zeker ging winnen van Fortuna en dat ADO den Haag, gezien het thuisvoordeel, de palingboeren uit Volendam opzij zouden zetten, zodat RKC kampioen zou gaan worden.  Onderweg naar Waalwijk werden we geconfronteerd met borden langs de weg, die het zelfvertrouwen van RKC in de aanstaande titel aangaven.

Na een feestelijk onthaal door de supporters van RKC, die gewapend waren met met “funklappers” begonnen de 11 strijders van trainer Zjelko Petrovic zeer fel het gevecht met de Fortunezen. Het eerste kwartier zorgde voor een stortvloed aan aanvallen richting Fortuna keeper Christianen. RKC wilde snel scoren om de druk in Den Haag, bij de spelers van Volendam op te voeren. Helaas voor RKC slaagden ze, ondanks de vele kansen, er maar niet in om een “gooltje” te maken. In de loop van de eerste helft werd het voetbal er dan ook niet beter op en Fortuna kon zo nu en dan gevaarlijk een counter uitvoeren. Na ongeveer een half uur spelen kwam het bericht uit Den Haag, dat Jupiler League topscorer Jack Tuyp de 0-1 voor Volendam had gemaakt.
Het volgende morele “tikkie” voor RKC volgde in de blessuretijd. Met de gedachten al bij de thee, kreeg RKC een vrije trap te verwerken, die door Fortunees El Hammouchi over RKC keeper Zwarthoed in het doel verdween. Fortuna op voorsprong!

In de tweede helft ging RKC op zoek naar de gelijkmaker. Verse aanvallars Kevin Vink en Benjamin de Ceulaer kwamen in het veld. Vooral de Ceulaer zorgde meteen voor veel dreiging. RKC kantelde dan ook door doelpunten van Ogunjimi de wedstrijd. De gewenste voorsprong was bereikt, alleen het bevrijdende bericht over een doelpunt van Den Haag kwam maar niet. Na het laatste fluitsignaal was het dan ook afwachten, maar helaas Volendam won en RKC moet promotie in de nacompetitie proberen af te dwingen! Voorlopig nog geen derby’s met Willem II in het vooruitzicht, wat ik persoonlijk jammer vind.

Tot slot nog even de vermelding over een hoogtepunt van de eerste helft. Robert besloot vanuit het midden van een volgepakte RKC tribune wat consumpties voor ons te halen. Grote klasse van hem! Iedereen keek jaloers naar de doos met bier, cola en broodjes kroket, die Robert gescoord had voor ons!
Al met al weer een heel gezellige avond, die bij Robert thuis met een biertje en een zak tijgernootjes werd afgesloten!

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Theo Zwarthoed, Dustley Mulder, Wouter Gudde (86. Patrick van Diemen), Frank van Mosselveld, Alexandre di Gregorio (61. Kevin Vink), Anthony Obodai (av), Luwamo Garcia (61. Benjamin de Ceulaer), Hans Mulder, Fred Benson, Martijn Reuser, Marvin Ogunjimi.
Fortuna Sittard: Arjan Christianen, Abdelkerim Ocal (70. Rick Geenen), Joep op den Kamp, Nico Vanek, Ramon Voorn, Jürgen Heinrichs, Raschid El Hammouchi, Cedric Olondo, Ruud Boymans, Emrullah Guvenc (62. Bas Jacobs).

Scoreverloop: 45. El Hammouchi 0-1, 68. Ogunjimi 1-1, 81. Ogunjimi 2-1.
Scheidsrechter: van Meenen.
Toeschouwers: 7.500

Over de auteur

3 Comments

 1. Robert

  Hey Krijnen,

  Wederom een leuk verslag, waarin ook nog eens een mooie aktiefoto staat, waarbij ik met een geconcentreerde blik de doos manouvreer door het publiek. Inderdaad het hoogtepunt van de eerste helft 😉

  B.T.W.: nog proficiat met de handhaving van Willem II.

 2. Izaxc3xa4k

  Leipe shit ouwe! Vrees dat we volgend jaar weer op vrijdagavond naar RKC moeten… Was wel weer een geslaagd avondje! Die tijgernoten van Robert maakte veel goed!

 3. Ronald

  Misschien nog naar RKC-MVV zondag?Iemand zin? Ik ga in ieder geval zaterdag naar Willem II A1-Feyenoord A1.

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.