Selecteer pagina

RKC Waalwijk-Helmond Sport 27 maart 2009

RKC Waalwijk-Helmond Sport 27 maart 2009

 

Op de dag dat er berichten in omloop kwamen over een toekomstige samenwerking tussen RKC en mijn cluppie Willem II, heb ik sinds lange tijd weer eens een wedstrijd van de Waalwijkers bezocht. De plaatselijke trots moest het opnemen tegen Helmond Sport.
Ik zou eigenlijk vorige week mijn eerste Premier League-wedstrijd bezoeken, namelijk Fulham tegen Manchester United, maar de voetbalreis werd zomaar geannuleerd door het reisbureau. Een bezoek aan de Jupiler League is dan natuurlijk een mooi alternatief… Ook mijn vader en Rabo-collega’s Izaäk en Robert wilden deze Brabantse “kraker” niet missen en gingen dus graag met me mee.

In Waalwijk werkt men her en der aan de weg. Hierdoor kregen we half Waalwijk te zien voordat we het Mandemakers Stadion bereikten. Ongelofelijk maar waar, had deze wedstrijd de status van een soort risicowedstrijd. Er was namelijk een RKC-clubkaart nodig om aan een kaartje te komen en de politie was volop aanwezig om de boel te beveiligen. Zelfs in burger… Helaas werd deze “stille” door ons al snel herkend als onze oude buurman. Wat nu precies het risico was… ik weet het niet. Dat ene halfgevulde busje met supporters uit Helmond misschien? Met gevaar voor eigen gezondheid namen we dan ook plaats in vak GG. Mooie plaatsen in het midden van de lange zijde.

Terwijl de spelers het veld betraden, schalde het clublied “Aan RKC de zegepraal” door het stadion en zorgde de “harde kern” in vak EE voor een mini tifosiactie. Even later werd er afgetrapt. Eén speler bij Helmond Sport viel ons meteen op. Dit kwam door zijn feloranje schoentjes. We kwamen er achter dat de speler die zich in deze opvallende kicksen bevond, de Braziliaan Bruna Andrade was. Bij zo’n mooi klinkende naam en de Braziliaanse afkomst van de speler, verwacht je toch geen stadion De Braak! Maar toch, Helmond heeft een Braziliaan. Liet hij dan nog wat zien? Laten we het erop houden dat ook hij, net als ik, de Premier League voorlopig nog niet zal halen…

Terwijl Robert inmiddels volgens traditie ons van koffie en snacks had voorzien, zagen we dat de wedstrijd voor RKC voorspoedig verliep. Ze waren duidelijk beter dan de Helmonders. Door mooie aanvallen kwamen ze veelvuldig voor het doel van de tegenstander en dankzij Benschop en Benson kwam er een comfortabele 2-0 ruststand op het scorebord. De aanvallers van Helmond Sport stuitten telkens op een sterk opererende geel-blauwe verdediging, met Wouter Gudde als uitblinker. Telkens stond hij op de juiste plaats om de bal te onderscheppen. Ik hoop dat er een scout van Willem II op de tribune zat, want om de samenwerking positief te beginnen, zou ik graag zien dat Gudde in deze vorm volgend seizoen in het Tricolores-shirt speelt. Naar mijn bescheiden mening wel een versterking voor onze achterhoede. Na rust zakte de wedstrijd enigszins in, met af en toe een opleving. In de 81e minuut zorgde Benjamin de Ceulaer voor het definitieve nekschot voor Helmond Sport. Hij schoot de 3e treffer op een fraaie wijze binnen. Het viel mijn vader op dat na ieder RKC-doelpunt de spelers elkaar blij in de armen vlogen, behalve Anthony Obodai. Hij bleef emotieloos op afstand staan en nam niet de moeite om erbij te horen. Vreemde snuiter, zo lijkt het.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Haverkort, kregen de spelers van RKC een welverdiend applaus. Positief voor RKC was dat VVV (koploper in de Jupiler League) in Maastricht had verloren van MVV. Hierdoor bracht RKC de achterstrand terug tot zes punten. In de volgende speelronde is het VVV-RKC, dus de kansen op het kampioenschap zijn voor RKC nog volop aanwezig.
Onze avond eindigde, zoals het hoort na een wedstrijd van RKC, bij Robert thuis met een Jupiler en een cola. Al met al weer een heel gezellige avond…

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Zwarthoed, Dustley Mulder (83. Varela), Gudde, Van Mosselveld, Snoyl, Benson, Jongsma, Hans Mulder (86. Lifondja), De Ceulaer, Benschop (87. Voskamp), Obodai.
Helmond Sport: Van Westerop, Lammens, Paardekoper, Uneken, Van Leerdam (87. Jansen), Nyron Wau, Lettinga, Joppen, Andrade (64. Derksen), Van de Gevel, Höcher.
Doelpunten: 7. Benschop, 28. Benson, 81. De Ceulaer
Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 3920

Over de auteur

5 Comments

 1. Izaxc3xa4k

  Was weer een gezellig avondje voetbal! Volgend jaar seizoenkaart in Waalwijk???

 2. Robert

  Goed idee Izaak! Dan worden we lid van de kids club van RKC 😉

  B.T.W.: leuk verslag van deze risico wedstrijd.

 3. Gerard

  Mooi verslag Krijnen, alleen jammer van die onzinnige reacties……

 4. Ronald

  Inderdaad Gerard: rare reacties! Het was gezellig, maar een seizoenskaart… het moet niet veel gekker worden!

 5. Marc

  Altijd gezellig daar in het RKC stadion. Je vraagt je natuurlijk wel af waarom dit een risico duel moet zijn. Zo maken ze het voor de ‘neutrale toeschouwer’ wel erg moeilijk om nog naar het voetbal te gaan …

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.