Selecteer pagina

RKC Waalwijk-Stormvogels Telstar 23 november 2007

RKC Waalwijk-Stormvogels Telstar 23 november 2007

Mijn favoriete club, Willem II Tilburg, speelt op dit moment niet bepaald soepel in de Eredivisie, dus wordt het misschien toch eens tijd om me te gaan verdiepen in de Jupiler League. Er zijn nogal wat leuke Brabantse clubs actief op dit niveau. Eén daarvan is RKC Waalwijk. Deze club wordt getraind door Zeljko Petrovic en heeft op dit moment de koppositie in handen.

Vorig seizoen is RKC via de nacompetitie gedegradeerd en het had niet veel gescheeld of Willem II was dit lot overkomen. In de op één na laatste wedstrijd van het seizoen 2006/2007 speelde Willem II 1-1 in Waalwijk en speelde zich “veilig” in de eredivisie. In de slotseconden van deze derby leek RKC nog de winnende goal te maken, maar Arjan Swinkels kopte in een grote stofwolk de bal uit het doel. Iedereen in het Mandemakers stadion telde de goal al, maar dat was buiten WillemII’s rots in de branding Swinkels gerekend! Gelukkig maar!

De wedstrijd van RKC, die ik samen met mijn Rabo-collega’s Izaäk, Jeroen, Gerard en Robert bezocht heb, werd gespeeld tegen Stormvogels Telstar. Het team uit Velsen-Zuid staat voorafgaand aan deze wedstrijd op de laatste plaats in de Jupiler League. Ik ging er daarom vanuit een grote uitslag te zien in het voordeel van de Waalwijkers. Het zou allemaal anders lopen deze avond.


Een uurtje voor aanvang van de wedstrijd waren we al aanwezig bij het stadion. Eerst een toegangskaart gekocht. RKC heeft de prijzen van de kaartjes niet aangepast na de degradatie. Het kaartje aan de zijkant van de lange zijde kost toch nog € 17,50 en voor een plaatsje “op de middenlijn” moet zelfs € 22,50 betaald worden. Voor zoveel euro’s verwacht ik wel een fatsoenlijk potje voetbal natuurlijk!
In het supporterscafé, dat in het Martin Jol pad gelegen is, hebben we onze kelen gesmeerd. Met een ingehuurde “disco” was het best gezellig. We waren duidelijk vreemdelingen in het supportershonk, omdat een medewerker van RKC ons kwam vragen of wij van de delegatie van FC Antwerp waren. De Belgen van de “Red Army” kwamen met een 50-tal supporters RKC ondersteunen. Altijd gezellig natuurlijk! Telstar werd ondersteund door een harde kern van zo’n 30 fanaten, zodat het uitvak wat leeg aandeed.


In het stadion werden we verwelkomd door de schrik van Waalwijk, leeuw Ricky. Hij zwaaide ons enthousiast toe, ik zwaaide terug en Ricky stak zijn duim op en sjokte weg…
Kort voor 20.00 u kwamen de spelers het veld op. RKC Waalwijk met een aantal eredivisie waardige spelers in het team, zoals Reuser, Fuchs, Obodai en Benson, moest het opnemen tegen een ploeg met voor mij niet veel bekende namen.
RKC kwam al snel op voorsprong door een goal van Marvin Ogunjimi die na een mooie combinatie met Fred Benson de 1-0 binnen tikte. RKC beheerste vervolgens de gehele 1e helft maar wist ondanks kansen van Garcia, Benson, Reuser en weer Ogunjimi niet de verdiende 2-0 te maken.


De tweede helft begon voor RKC niet best, want na 9 minuten maakte Geoffrey Meye 1-1. De oorzaak lag vooral in het bedroevende spel wat RKC in de tweede helft op de mat bracht. Weinig aanvallende acties zorgden voor dreiging en vaak werd de lange bal geprobeerd. Stormvogels Telstar kreeg steeds meer vertrouwen en zorgde in de onzekere defensie van RKC voor gevaar. In de 81e minuut was het zover: een afgeweerde bal uit een hoekschop kwam voor de voeten van Touvarno Pinas en met een schitterend afstandsschot bracht hij de 1-2 eindstand op het bord! Een knap resultaat voor Telstar, dat RKC de 2e nederlaag van het seizoen bezorgde.


Verder valt over dit wedstrijd bezoek te melden dat er veel gegeten is. Een avond op stap met collega Robert zorgt altijd voor een volle buik! Frikadellen, kroketten, we hebben er genoeg van op, de catering van vak FF werkte op volle kracht voor ons! In de fotogalerij een doos met het resultaat.
Al met al weer een mooie voetbalavond met toch nog wel wat spektakel, gezien de uitslag. Over het vertoonde voetbal was ik wat minder enthousiast en ben van mening dat dit niet het niveau is waar Willem II hoort te voetballen. Ik ga er nog steeds vanuit dat het goed gaat komen met de Tricolores en dat de derby’s met RKC snel weer zullen plaatsvinden! In de eredivisie natuurlijk…

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Zwarthoed, Dustley Mulder, Exouzidis (63. van Diemen), Bakens, Fuchs (72. Berger), Abodai (av), Ogunjimi, Hans Mulder, Benson, Reuser (59. Vink) en Garcia.
Stormvogels Telstar: Van Strien, Meye, Correia, Bossman, Bruin (63. Pater), van Dinteren, Fafiani (46. van Wijk), van Heulen (av), Holwijn (46. Willemsen), Pinas en Korpershoek.

 

Toeschouwers: 3853

Over de auteur

6 Comments

 1. Akkiesson

  Prachtig stukje weer Ronaldo! Avondje wat zeker voor herhaling vatbaar is.

 2. Robert

  Ronaldinho, ik sluit mij aan bij de reactie van Akkiesson. Wederom een leuk stukje van jouw hand. Was een gezellig avondje: zeker voor herhaling vatbaar!

 3. Gerard Roubos

  Hey hallo Ronald,

  Inderdaad weer een journalistiek hoogstaand verslag van een avondje RKC. Wel jammer dat het niveau van de wedstrijd te wensen overliet, maar daardoor was het niet minder gezellig en waren we getuige van de eerste thuisnederlaag van RKC.

  Grtz Gerard.

 4. Marc

  Maar over dat niveau van Willem II: heb je al eens goed naar de stand gekeken? Let dan eens speciaal op de doelpunten voor. Dat ziet er toch niet echt rooskleurig uit. Ik vrees toch dat volgend jaar dit het niveau gaat worden. Maar bekijk het ook eens van de vrolijke kant: Veendam uit kan ook gezellig zijn …

 5. Ronald zelf

  Oh wat is het toch fijn om voor Willem II te zijn..
  Volgend jaar gaan WE weer naar Veendam op en neer…

  Ik vrees dat dit nog vaak uit het uitvak naast de Kingside te horen is de komende tijd.

 6. Henny

  Ik was die avond als razende reporter aanwezig in het Mandemakers-stadion, voor RTV Midden Brabant en heb me ook goed geammuseerd. Dit in tegenstelling tot de RKC supporters die teleurgesteld waren. Ik vind jou verslag wel knap geschreven. Moet je eigenlijk meer mee doen

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.