Selecteer pagina

RKC Waalwijk-Willem II Tilburg 23 december 2012

RKC Waalwijk-Willem II Tilburg 23 december 2012

Een derby in het voetbal geeft altijd iets extra’s. Fans roeren zich vooraf op internet, geheime trainingen worden ingelast, een tifosi actie met knallers en een opwindend “skyline-doekje”  worden gefabriceerd en vooral de plaatselijke burgemeester wordt zenuwachtig. Zo ook die van Waalwijk.

RKC Willem II 2012 6

Voor de fans van RKC is de wedstrijd tegen buurman Willem II een belangrijke ontmoeting. RKC doet het in de competitie veel beter dan de Tricolores, maar in Tilburg is wel degelijk verloren en in eigen huis willen de geel-blauwen dit zeker niet nogmaals meemaken. Voor de Willem II-fans is het een wedstrijd in de buurt waar we graag bij willen zijn. Alleen door een verplichte combi-regeling met de bus (lekker handig wanneer je in Hank woont) en een beperkt aantal kaarten, wordt dit moeilijk gemaakt. Verzoeken om meer kaarten werden door de Waalwijkse burgemeester afgewezen uit angst voor “rellen die zijn weerga niet kennen”. Allemaal zeer overbodige zorgen, want we komen voor niets anders dan Willem II naar de drie punten schreeuwen en niet om problemen te maken. Wat krijg je dus? Willem II-fans die net als ik via via aan kaarten komen en dan op een thuisvak plaatsnemen. De beveiliging aan de poort kan niet bepalen voor wie we zijn, dus samen met voetbalvrienden Christiaan, Gijsbert en Peter namen we plaats naast het uitvak waar ook collega Izaak een plekje had gevonden. Het ging prima tussen de Waalwijkse fans. Raar dat zo’n burgemeester zo overspannen doet. Geef voortaan het hele vak aan Willem II en RKC draait nog een mooie omzet ook…

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Die was niet best en dan druk ik me nog voorzichtig uit. De spelers van beide teams bakten er niet veel van en soms werd het zelfs lachwekkend. Ook scheidsrechter Van Sichem deelde in de malaise. Voor een minimale overtreding van Willem II-back Gaby Jallo, trok hij een tweede gele kaart en dus uiteraard rood. Vervolgens verzuimde hij hetzelfde te doen bij RKC-er Van Mosselveld. Zo bleef hij de rest van de wedstrijd op de hand van de thuisclub fluiten (al had Misidjan wel wat zwaarder bestraft mogen worden met een brute charge aan de zijlijn). Zelfs een zuivere overtreding van de bebaarde Guy Ramos op onze Luxemburgse buffel Aurelien Joachim werd zeer onterecht niet met een strafschop bestraft. Pas in de slotseconden gaf hij rood, na een schwalbe, aan RKC-spits Teddy Chevalier. Toen was het te laat voor de tien Tilburgers om nog iets te forceren. Ondanks een uur lang de strijd van “twaalf tegen tien” wisten de Tricolores toch een punt mee naar Kruikenstad te slepen en dat was dik en dik verdiend. Tevredenheid alom.

Zo sluiten we dus de eerste seizoenshelft af als rode lantaarndrager, maar wel op korte afstand van de concurrentie en met de wetenschap dat we op basis van strijd zeker gaan overleven in 2013!

Prettige feestdagen iedereen!

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Jeroen Zoet (k), Cuco Martina, Henrico Drost (39′ Guy Ramos), Frank van Mosselveld (46′ Gigourney Bandjar), Ard van Peppen, Imad Najah, Robert Braber, Sander Duits, Florian Jozefzoon, Teddy Chevalier, Nordin Boukhari (75′ Furhgill Zeldenrust).
Willem II: David Meul (k), Kees van Buuren, Philipp Haastrup, Sofian Akouili, Gaby Jallo, Danny Guyt, Niek Vossebelt, Robbie Heamhouts, Virgil Misidjan (82′ Jens Podevijn), Aurelien Joachim, Genaro Snijders (46′ Mitchell Pique).
Toeschouwers: 6.123

Over de auteur

1 reactie

  1. Frijt113

    Vooral het doek met de skyline van Schraalwijk maakte grote indruk…

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.