Selecteer pagina

sc Telstar – Willem II 5 maart 2012

sc Telstar – Willem II 5 maart 2012

logos Telstar Willem II

Maandagavonden zijn niet de momenten waarop Willem II in de Jupiler League de puntjes pakt dit jaar. Na eerdere drama’s tegen FC Dordrecht, MVV, Helmond Sport (gelijk), was het nu weer eens nul punten op bezoek bij sc Telstar. Gelukkig was ik samen met mijn Tricolores-vrienden Eric, Gijsbert en Peter in Velsen-Zuid getuige van dit nieuwe drama, anders zou je het simpelweg niet geloven. Verliezen op een frisse maandagavond in het Tata Steel Stadion… kan het echt nog erger voor onze club uit 1896???

De avond begon leuk. Geen files onderweg, leuke voetbalanekdotes en een positieve blik op de afronding van het tot nu teleurstellende Jupiler-avontuur. De 5-0 tegen het armetierige Fc Emmen had de voetbalburger moed gegeven. Het idee was zelfs dat Jurgen Streppel dan misschien toch een goede trainer zou zijn en dat we totaal geen problemen meer hadden op welke positie dan ook. Ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar ik wil er toch nog een beetje een leuk verhaal van maken, want een aantal uurtjes later zouden we er totaal anders over denken.

Na aankomst in Velsen-Zuid kwamen we aan de oevers van het Noordzeekanaal al snel cafétaria Bastiaans tegen. Met de stadionlampen al fel brandend op de achtergrond, werkte ik hier de lekkerste kaassoufflé uit mijn 38-jarige bestaan naar binnen. Na het eten en wat “grapjes” met de mevrouw achter de friture, reden we verder naar de parkeerplaats die hoorde bij het uitvak. We moesten twee stewards raadplegen, maar uiteindelijk kwamen we aan bij een mountainbike-agent, die ons een donker grasveld opstuurde. Erg spannend allemaal.

Te voet ging onze reis verder langs de velden van v.v. IJmuiden richting Sportpark Schoonenberg, dat tegenwoordig vernoemd is naar een staalleverancier. Dat was wel te zien ook. De hoofdtribune ziet er strak en nieuw uit, maar de rest is toch echt vergane glorie. Een stenen urinoir, gebouwd ver in de vorige eeuw! Eén tribune achter het doel met alleen twee grote sponsordoeken. De tribune aan de andere korte zijde is vooral voorzien van reclameborden op de vervallen stenen trapjes én er is een mini-tribune gebouwd voor de harde kern van de “Witte Leeuwen”. Wij mochten plaatsnemen op de lange zijde in een keurig schoon vak, dat misschien wel een likje verf kan gebruiken en dat een grote metalen schuifdeur had als vluchtroute. Ook zo treurig vond ik de tralies bij het cateringhuisje. Het is blijkbaar nodig om te voorkomen dat wij “criminele” uitfans er met de dozen Marsen vandoor gaan…

Om 20.00 uur floot scheidsrechter Honing de wedstrijd op gang. Willem II speelde wederom met dezelfde opstelling als de voorgaande wedstrijden, dus dat was positief. Alleen was er op het veld weinig te zien van op elkaar ingespeelde spelers. Slechts een kopbal op de lat van Donny de Groot en wat fraaie acties van Misidjan zorgden voor gevaar. Telstar schoot via talent Kevin Brands van afstand op de buitenkant van de paal. De tweede helft werd het spel van Willem II er niet beter op. Spelers probeerden wel wat en dat resulteerde in wat halve kansjes, maar enige lijn in aanvallen was niet te bespeuren. De lange ballen op De Groot sloegen ook weer nergens op, want met de twee meter lange ex-Willem II-er Danny Schenkel in de nek is het lastig ballen. Toen even later dezelfde Schenkel ook nog technische hoogstandjes ging uithalen, was het helemaal mis met ons cluppie. Schenkel bracht namelijk Cerilio Cijntje in stelling en die schoot fantastisch de 1-0 binnen. David Meul kansloos en Willem II vervolgens ook, want dit was tevens de uitslag! Teleurgestelde spelers op het veld en in het uitvak was de feeststemming inmiddels ook ver te zoeken. Marc Höcher nam nog de moeite om zijn ervaringen met ons te delen, maar voor een goed gesprek was weinig ruimte. Geen punten mee naar Hank en Tilburg, helaas!

De stemming in de auto was op de terugweg toch wel wat minder. Natuurlijk blijven we lachen, maar als supporter kwam deze nederlaag weer hard aan. Waar is de bezieling om te winnen? Waarom spelers verhurens die elders meteen gaan scoren en halen we er een mindere speler voor terug? Gaat Streppel, dit door hem en Marc van Hintum samengestelde team ooit nog eens goed laten spelen? De twijfels zijn groot en de antwoorden onduidelijk. Vrijdag Veendam thuis… kijken of het toch nog erger kan.

Opstellingen:
sc Telstar: Stephan Veenboer (k), Danny Schenkel, Jerold Promes, Gürcan Sari, Kevin Brands (90′ Diego Karg), Frank Korpershoek, Johan Plat, Nick Kuipers, Jergé Hoefdraad (44′ Cerilio Cijntje), Sjaak Lettinga en Gerson Sheotahul (84′ Sead Mazreku).
Willem II: David Meul (k), Arjan Swinkels, Marlon Pereira (77′ Danny Guijt), Sofian Akouili, Michell Pique, Hans Mulder, Robbie Haemhouts, Donny de Groot (66′ Pawel Wojciechowski), Marc Höcher, Virgil Misidjan en Istvan Bakx (82′ Jeroen Lumu).

Doelpunt: 59′ Cerilio Cijntje
Scheidsrechter: R. Honing
Toeschouwers: 2413

Over de auteur

1 reactie

  1. Frijt113

    En toch klonk het clublied luidt door de straten van Hank!
    Leev Hoezee voor Willem II horen wij overal!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.