Selecteer pagina

SC Veendam – Willem II 5 augustus 2011

SC Veendam – Willem II 5 augustus 2011

Het moment dat ik in Veendam samen met mijn Willem II-vrienden het voorterrein van De Langeleegte (overigens nu het Gjaltema-Stadion) opliep, deed me definitief beseffen dat de eredivisie (voorlopig) echt voorbij is en dat we in de Jupiler League zijn aanbeland. Niet meer spelen in de Arena of de Kuip, maar potjes voetbal in de kleinere stadions. Toen ik diep in de nacht weer terug was in het Brabantse, realiseerde ik me dat er met de Jupiler League helemaal niets mis is! Veel gelachen, gezongen en bovendien eindelijk weer eens een uitwedstrijd gewonnen! Ik had een fantastische voetbaldag beleefd! Zo wil ik er graag nog 33 meemaken…

Om half twee was Hulten-Oost-bewoner Peter in Hank om mij, Gijsbert en gelegenheids-Willem II-er Robert op te halen. Er stond ons een autorit van 235 km te wachten. Lijkt ver, maar met vier druktemakers in een auto die sterke verhalen uitwisselen, ben je al snel een eind op weg. Het begin van de route via Utrecht, Amersfoort en Zwolle (waar we de spelersbus van de plaatselijke FC nog inhaalden) was bekend. Daarna begon er een imposant weilandgebied langs plaatsen als Staphorst, Hoogeveen en Assen, om vervolgens via mooie dorpsnamen als Eexterveenschekanaal en Gasselternijveen in Veendam te geraken. Eindbestemming van de Tom-Tom was Café De Toeter.

Op het terras van dit café was al een aardig Tilburgs gezelschap aanwezig, dus de aansluiting was al snel gemaakt. Na verloop van tijd werd het er steeds drukker met dorstige Willem II-fans en zelfs enkele Veendam Fanatics dronken gezellig een glaasje mee en zo hoort het!
Naast De Toeter was “restaurant” Sahara een volgende tussenstop. Al die Grolsch-jes en Pepsi’s deden ons verlangen naar vet voer. Mijn Shoarma Hawaï (uiteraard vlees met wat ananas) smaakte dan ook best. De kip van Gijs wat minder, maar de knoflooksaus compenseerde veel! Daarna nog snel een drankje, voordat we te voet op weg gingen naar het stadion. Onderweg kregen diverse Veendammers een mooi lied naar hun hoofd geslingerd en dat werd zeer gewaardeerd.

Het uitvak zat ramvol met 400 Tricolores-fans! Erg veel voor een club die het afgelopen jaar degradeerde na wederom een seizoen met “magere” prestaties. Dit geeft aan dat Willem II een zeer trouwe aanhang heeft, die het in de nieuwe trainer Jurgen Streppel en de gerenoveerde selectie ziet zitten. Sterkhouder Arjan Swinkels is gebleven en heeft ondersteuning gekregen van mannen met de nodige ervaring in de eerste divisie. Vooral Haemhouts, Guijt, Kolkka, Schreurs, Keller en Donny de Groot zijn nieuwe stoere kerels waar we het nodige van kunnen verwachten. Kampioen worden kun je niet zomaar roepen, maar meedoen om de titel zeker wel.

In Veendam was deze ambitie meteen merkbaar, want Danny Schreurs had de bal al na 48 seconden achter Veendam-keeper Nienhuis liggen. Een heerlijk begin dat via een intikker van Robbie Haemhouts al snel een mooi vervolg kreeg. Na acht minuten een 0-2 voorsprong! Wij Willem II-fans riepen al “tien-tien-tien”, maar dat was buiten de veerkracht van Veendam gerekend. Veendam nam het spel meer en meer in handen en door wat opportunistische aanvallen en vrije trappen zorgden ze voor gevaar. In de 58ste minuut schoot Anco Jansen, de beste man aan Veendammer zijde, de 1-2 binnen. Daarna was het echter over met de Groningse inbreng in dit duel. Willem II maakte zich kwaad en met verse kracht Wojciechowski inmiddels in de ploeg, maakte Donny de Groot al snel de bevrijdende 1-3. Ippel(tje) uit Hank, Guijt en Piqué hadden moeten zorgen voor een hogere eindstand, maar het kon de pret niet drukken. De eerste uitzege sinds mensenheugenis was voor ons Tricolores een feit en deze werd dan ook uitbundig gevierd! Spelers deden buikschuivers en het publiek schreeuwde de Jupiler-helden “kampioenen-kampioenen” toe. Misschien nog iets te vroeg, maar met een positieve zienswijze is niets mis!

Op weg naar de auto zagen Gijs, Peter, Robert en ik nog kans om het hoofdgebouw van het stadion binnen te glippen. Gijs zat al bijna in de sponsorruimte, maar de aanwezigheid van Donny de Groot en Arjan Swinkels in de perszone was interessanter. Zij werden daar geinterviewd voor de camera’s van RTL 7. Zo konden we de mannen onze felicitaties overbrengen en natuurlijk even met ze op de foto gaan. De camera werkte niet optimaal, dus met onderstaand resultaat moeten we het maar doen…

Nadat we de inmiddels opgetrommelde beveiliger hadden bedankt voor zijn bewezen diensten, zochten we tevreden de auto op. Peter vertrouwde mij het stuur toe, zodat de terugreis in een recordtijd werd afgelegd. Onderweg nog wel even gestopt op een parkeerplaats langs de A28 bij de Party-bus, maar daarna met een vracht AA-Drink en Red Bull achter de kiezen, in een strak tempo naar huis. Rond 1.15 uur dook ik met een mooie buikschuiver in mijn bed. Ik weet zeker dat Arjan Swinkels hetzelfde heeft gedaan. Nog één keer genieten van deze mooie dag! Nog 33 finales te gaan…

Opstellingen:
Veendam: Leonard Nienhuis, Angelo Cijntje, Rico Wolven, Niek Loohuis, Anco Jansen, Pepijn Kluin, Danny Menting (64′ Mitch Apau), Alair Cruz Vicente (85′ Johnatan Opuku), Haaye Feenstra (72′ Lars Lambooij), Jelle Wagenaar en Sander Rozema.
Willem II: David Meul, Giovanni Gravenbeek, Stephan Keller, Arjan Swinkels, Marlon Pereira, Hans Mulder, Robbie Haemhouts, Danny Guijt, Danny Schreurs (60′ Pawel Wojciechowski), Niek Vossebelt (70′ Ricardo Ippel) en Donny de Groot (89′ Mitchell Piqué.
Scheidsrechter: Jeroen Sanders
Toeschouwers: 2973

Over de auteur

5 Comments

 1. Marc

  Mooie overwinning, mooi verhaal .. en ik denk dat Arjan Swinkels ook met een buikschuiver in bed is gedoken …

 2. Gijsbert Verhoeven

  Mooi verslag van een hele gave dag!!!

 3. Frijt113

  Wat was het eindelijk weer een prachtige Tricolores Trip!
  Pilsje op terrasje, fantastische sfeer in het stadion en de eerste overwinning van het seizoen. Dit smaakt naar meer!

 4. Robert de Groot

  Inderdaad een leuk verslag Krijnen. Het was mooi om deze wedstrijd als “gelegenheids-Willem-II-er” bij te wonen.

 5. Gerard Roubos

  Hey Krijnen, ik heb genoten van het verslag en hoop ook nog een keertje als “gelegenheids-Willem-ll-er” getuige te mogen zijn van een overwinning van de tricolores. In het verslag mis ik wel een foto van Robert met een doos frikandellen……

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.