Selecteer pagina

Sparta Rotterdam-Willem II 6 maart 2009

Sparta Rotterdam-Willem II 6 maart 2009

Sparta Willem II logo

Mijn clubje Willem II had al acht wedstrijden achtereen niet meer weten te winnen. Sinds de laatste overwinning op 27 december 2008 thuis tegen Sparta werd er slechts één puntje behaald. Best vreemd gezien de aardige seizoensstart die de “Trots van het voetballand” beleefde. Er werd zomaar gewonnen van ploegen als Ajax, Nac, FC Groningen, Feyenoord en Roda JC, wat zorgde voor een redelijke positie in de middenmoot. Bovendien scoorde Demouge er zo op los dat hij één van de topschutters was in de eredivisie. Hierdoor was van degradatiegevaar allang geen sprake meer! Wat gebeurde er dan na de wedstrijd tegen Sparta? Het elftal ging op trainingskamp! Je zou zeggen dat je daar als team toch alleen maar beter van gaat worden. Helaas, dit was niet het geval. Er raakten een aantal vaste krachten geblesseerd en een vormcrisis bij de rest van het team diende zich aan. Het heerlijk combinerende team van de wedstrijd tegen FC Groningen was veranderd in een ploeg die alleen nog maar een bal op goed geluk naar voren kon trappen! Slechts één helft goed voetbal, in de uitwedstrijd bij Feyenoord, werd er afgeleverd. Door nederlagen tegen laagvliegers als De Graafschap, Volendam, Vitesse en Heracles was Willem II ondertussen toch in de gevarenzone terecht gekomen, dit tot grote wanhoop bij de trouwe aanhang. Ondanks deze wanhoop hadden Gijs, Peter en ik met zo’n 150 anderen toch het gevoel de ploeg op deze vrijdagavond te moeten steunen bij Sparta in het Rotterdamse Spangen.

Willem II trad aan zonder de geblesseerden Schenkel, Deul, Boutahar en Akgün. Bovendien was Frank “Tilburg’s number nine” Demouge ook niet helemaal fit en zo begon hij op de bank. Het was aan de jonge talenten uit de eigen jeugd om zich te doen gelden. Ik doel hiermee op Reniers, Biemans en Vorthoren.
Het werd op het Kasteel een echt degradatieduel. Sparta drong wel aan, maar had in het achterhoofd dat 1-0 winnen wel voldoende zou zijn en Willem II kwam voor niet meer dan een punt. In het begin van de wedstrijd wist Messoudi een doelpunt van Sparta op de lijn te voorkomen en ook Aerts moest een keer gestrekt op een hard schot van voormalig Willem II-er Poepon. Willem II stelde daar twee grote kansen van Muhamadu en Reniers tegenover.

In de tweede helft een zelfde situatie als in de eerste 45 minuten, maar hoewel Sparta door een kopbal van Van Gessel en een actie van weer Poepon dichtbij een doelpunt was, sloeg George Mourad namens Willem II toe! Kargbo zette op rechts een aanval op en wist de bal voor te geven, Vorthoren verlengde en Mourad tikte de bal binnen. Willem II op voorsprong en nog wel in een uitwedstrijd bij een directe concurrent! Sparta zette alles op de aanval en Willem II zakte terug. Zelfs invaller Demouge moest als voorstopper aan het werk om de lange Yuri Rose af te stoppen. Allemaal niet voor niets, want Willem II hield stand. Drie belangrijke punten op weg naar weer een jaartje eredivisie!

De sfeer in het uitvak was al zeer goed en die werd na afloop alleen maar beter. De spelers verlieten eens een keer niet met een fluitconcert het veld en iedereen met een Willem II-hart was opgelucht en blij. Buiten het vak stond de Partybus van Tilbo tours geparkeerd. De DJ in de bus had het volume flink opgeschroefd en het feestje werd nog even voortgezet. De teleurgestelde Spartanen keken enigszins verbaasd toe. Met op de achtergrond nog het Willem II-clublied op een stampende housebeat verlieten we het Kasteel. Op weg naar een weekend dat niet beter had kunnen beginnen…

Opstellingen:
Sparta: Ramos, Vermes, Van Gessel, Knol (80. Rose), Poepon, Slot, Strootman, Jaggy, Joshua John (65. Dissels), Falkenburg (65. Rutjes) en Godee.
Willem II: Aerts, Swinkels, Kargbo, Wau, Biemans, Van Eijden (71. Martha), Vorthoren, Muhamadu (67. Zijler), Reniers, Mourad (76. Demouge) en Messoudi.
Scheidsrechter: Van Boekel.
Doelpunt: 74. Mourad.
Toeschouwers: 10.415

Over de auteur

2 Comments

  1. Gijsbert Verhoeven

    Mooi verslag!!
    Volgend verslag op 5 april 2009 na wederom een mooie overwinning van Willem II!!

  2. NACCER

    Ronald en gijs,ik hoop voor jullie dat je je via de plee-offs alsnog veilig speelt,want t voetbal is niet best en de clubs onder jullie pakken veel punten,alleen op 5 april zijn de 3 punten voor de tegenstander!!!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.