Selecteer pagina

Willem II A1 – Feyenoord A1 3 mei 2008

Willem II A1 – Feyenoord A1 3 mei 2008

Nu de wedstrijden in de eredivisie er voor Willem II op zitten, val je als supporter toch in een soort van “zwart gat”. Maanden leef je mee in de strijd tegen degradatie en nu dat voorbij is, heb je als Willem II-supporter een nieuwe uitdaging nodig, omdat je de wedstrijdspanning gewoon mist. Om af te kikken van een zwaar jaar supporteren leek het mij daarom leuk om een wedstrijd van de A junioren te bezoeken. Willem II A1 moest de laatste competitiewedstrijd thuis in het stadion aantreden tegen Feyenoord A1. Met in het achterhoofd nog de 3-1 overwinning van de grote jongens van het eerste elftal, reed ik samen met mijn vriendin en buurman Dylan naar Tilburg.

Met een heerlijk lente zonnetje aan de hemel namen we plaats op de hoofdtribune. Bij Willem II zit Hankenaar Ricardo Ippel in de selectie. Deze talentvolle speler begon de wedstrijd helaas wegens een blessure op de bank. Volgend jaar als tweedejaars A-junior hoop ik dat hij een contract voor de selectie gaat afdwingen. Zou mooi zijn voor ons “Willem II-Hankenaren” om iemand uit Hank straks te zien schitteren in het eerste elftal van de Tricolores.

Feyenoord kon in deze wedstrijd kampioen worden als ze de overwinning zouden pakken. Bij puntenverlies waren de Rotterdammers afhankelijk van stadsgenoot Sparta, die thuis tegen AZ speelden en ook nog kans maakten op de titel. In het team van Feyenoord speelde Leroy Fer, die dit seizoen al regelmatig in de hoofdmacht van Feyenoord mocht aantreden. Feyenoord begon bijzonder aanvallend aan de wedstrijd en maakte al snel een doelpunt door Hanne Hagary. Feyenoord leek Willem II weg te spelen met mooie combinaties over de flanken via Louis Pedro en Jordao Pattinama. Aan het einde van de eerste helft kwam Willem II meer in de wedstrijd en kwam dankzij een penalty langszij. Aanvoerder Thijs van de Berg schoot de 1-1 keurig binnen.

In de tweede helft ging Feyenoord driftig op zoek naar de winnende goal. Willem II verzette zich echter fel. Na enige tijd spelen kwam dan eindelijk Ricardo Ippel in het veld. Met een Hankenaar erbij kon Willem II natuurlijk niet meer verliezen. Ricardo maakte een goede indruk en was zeker van toegevoegde waarde voor het team als linkermiddenvelder.
Feyenoord kreeg diverse kansen om de kampioensgoal te maken, maar deed dat niet. Oog in oog met Willem II-keper Wim Kustermans faalden de Rotterdamse aanvallers keer op keer. De eindstand was dan ook 1-1. Voor Willem II een keurige uitslag en plaats acht in de eindstand. Sparta won in Rotterdam van AZ en eindigde hierdoor gelijk met Feyenoord. Beide ploegen gaan in een onderling duel uitmaken wie er zich kampioen mag noemen. Een aantal meegereisde “fans” van Feyenoord reageerden zich nog even af op de eigen spelers, trainer Jean-Paul van Gastel en de scheidsrechter. Echt heel triest om te zien hoe sommige mensen zich zo laten gaan. Bah bah…
Wij waren in ieder geval zo sportief om onze jongens met een applaus van het veld te laten gaan!

In de veronderstelling dat we een aantal jongens binnen enkele jaren in WillemII 1 gaan zien spelen, reden we de auto weer terug naar Hank. Het was een gezellige en dan ook zeer geslaagde middag!

Basisopstellingen:
Willem II: Wim Kustermans (k), Rutger vd Kleij, Stefan Wiegerink, Bas van Stokkum, Bas van Loon, Thijs vd Berg (a), Bram Weijten, Marc Corman, Ratko Vansimpsen, Faysal Bouchkachakhe en Jelle van Kruijssen.
Feyenoord: Parly Torres (k), Kelvin Leerdam, Lorenzo Pique, Norichio Nieveld, Miquel Nelom, Glenn Kobussen (a), Louis Pedro, Leroy Fer, Hanne Hagary, Michal Janota en Jordao Pattinama.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.