Selecteer pagina

Willem II – SC Heerenveen 26 februari 2011

Willem II – SC Heerenveen 26 februari 2011

Wedstrijden met veel doelpunten zijn we dit jaar wel gewend in het Koning Willem II stadion. Vaak verdwijnen de ballen meer in ons doel dan in dat van onze tegenstander. Zaterdag 26 februari eens een keer niet, want Willem II won na veel strijd met 4-3 van sc Heerenveen. Een heerlijke overwinning na de blamage van vorige week tegen Excelsior. Samen met wielervriend Rene (de beste fietsenmaker van Hank en omgeving) beleefde ik het spektakelstuk van dichtbij mee.

Met onze Hankenaar Ricardo Ippel gelukkig weer in de basis, begon Willem II slecht aan de wedstrijd. Na zes minuten al 0-1 en in de 25ste minuut ook nog eens de 0-2. Het spel van de Tricolores was niet om aan te gluren en de mannen dropen met een striemend fluitconcert af naar de thee.
Gesteund door het publiek ging het in de tweede helft gelukkig heel anders. Willem II knokte zich terug naar 2-2 dankzij Biemans en Swinkels (altijd voorop in de strijd). Heerenveen mocht na een eigen goal van Rigters nog even hopen op de drie punten, maar dat feestje ging niet door voor de Friezen. Onze beste voetballer, Jan-Arie van der Heijden, kopte fantastisch de 3-3 binnen en Maceo Rigters maakte zijn eerdere blunder weer goed met een fantastische 4-3 in de 89ste minuut. Na twee minuten blessuretijd barstte het feest los op de tribunes, want de tweede overwinning van het seizoen was een feit.
Ongelooflijk dat het zo kan lopen. Van de treurnis van vorige week naar zo’n mooi feest een week later. Het “gat” met VVV Venlo bedraagt nog altijd vijf punten, maar gek genoeg geloof ik er nu toch weer een beetje in. Of ben ik gewoon nog een beetje dronken van het 4-3 voetbalgeluk…

Tussenstand onderin na 25 wedstrijden:
16. Excelsior  22 punten
17. VVV Venlo 16 punten
18. Willem II 11 punten

Opstellingen:
Willem II: Davino Verhulst (k), Bart Biemans, Arjan Swinkels, Gerrit Pressel,xa0Jan-Arie van der Heijden, Ricardo Ippel (’79 Rangelo Janga), Andreas Lasnik, Marlon Pereira, Juha Hakola (73′ Giovanni Gravenbeek), David Strihavka, Dragan Jelic (’46 Maceo Rigters).
sc Heerenveen: Kevin Stuhr Ellegaard (k), Milan Kopic, Michel Breuer, Viktor Elm, Mika Vayrynen, Bas Dost, Filip Djuricic, Christian Grindheim, Daryl Janmaat, Calvin Jong-A-Pin, Luciano Narsingh.

Doelpunten: 0-1 Daryl Janmaat, 0-2 Bas Dost, 1-2 Bart Biemans, 2-2 Arjan Swinkels, 2-3 Maceo Rigters (e.d.), 3-3 Jan-Arie van der Heijden, 4-3 Maceo Rigters
Scheidsrechter: Pieter Vink
Toeschouwers: 11.500

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.