Selecteer pagina

Willem II – Sc Telstar 21 april 2014

Willem II – Sc Telstar 21 april 2014

KAMPIOENEN!!

Na de degradatie vorig jaar mochten we als Willem II-fans ons opmaken voor weer een jaartje Jupiler League. Wederom een jaar ballen tegen ploegen waarvan je 90% van de selectie niet kent, wedstrijden die zich afspelen in de kleinere en lege stadions en amper uitfans in het Koning Willem II Stadion. Dat is de Jupiler League.

Willem II- sc Telstar 2

De Jupiler League is ook vaker winnen! Zeker met de selectie die Jurgen Streppel had samengesteld. Met Ruud Boymans, Jordens Peters, Bruno Andrade en talent Terell Ondaan als uitblinkers! Voor de winterstop pakte Willem II niet altijd de verdiende overwinning, want tegenstanders kwamen naar Tilburg met een defensieve opstelling die de grootste legerstrateeg zelfs nooit had kunnen bedenken. Daar had Willem II moeite mee. Vooral de Graafschap kon er wat van. Verschrikkelijk voetbal. De Superboeren werden zelfs uitgefloten door hun eigen meegereisde aanhang, die niet blij waren met het gestolen punt. Grappig om te zien. Fc Dordrecht werd door de steekjes die Willem II liet vallen de verrassende koploper met een straatlengte voorsprong. Knap van deze club die werkt met weinig Euro’s in de portemonnee.
Ook leuk aan de Jupiler League was Volendam uit. Wat een geweldige dag!

???????????????????????????????

Na de winterstop was het vooral punten pakken en een inhaalrace op Fc Dordrecht. Een paar misstapjes tegen VVV, Helmond en Jong-Psv zorgden nog voor wat frustratie, maar uiteindelijk kwam alles goed. Dordrecht werd net als in de uitwedstrijd verslagen en alles en iedereen met een Tricolores-hart ging voor de titel. Deze werd een feit in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen sc Telstar. Met een groot feest tot gevolg. In de 27 jaar dat ik Willem II-fan ben, heb ik overwinningen tegen de traditionele top drie, Champions League, UEFA CUP en een bekerfinale meegemaakt, maar een kampioenschap nog nooit. Echt mooi!

Willem II- sc Telstar 11

Nu dus weer naar de eredivisie. Een jaar waarin Willem II moet overleven, zodat er verder gegroeid kan worden naar een stabiele eredivisionist. Laat die zomer maar snel voorbij gaan. Nu al zin in voetbaljaar 2014/2015. Hopen op een goede afloop en nooit meer terug naar de Juup!

Opstellingen:
Willem II: Ruud Swinkels (k), Jordens Peters, Terell Ondaan, Robbie Haemhouts, Ruud Boymans, Ali Messaoud, Dries Wuytens, Jonas Heymans, Tim Cornelisse (83′ Freek Heerkens), Stijn Wuytens (75′ Ricardo Ippel), Justin Mathieu (46′ Charlton Vicento).
sc Telstar: Wesley Zonneveld (k), Anthony Correia, Kevin van Essen, Johan Kulhan, Sjaak Lettinga, Shabir Isoufi, Oliver Rifai, Oger Klos, Ingmar Maayen, Paul Kok, Gaston Salasiwa.

Doelpunten: 1-0 Ruud Boymans, 2-0 Jonas Heymans, 3-0 Ali Messaoud, 4-0 Ruud Boymans.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.