Selecteer pagina

101e Scheldeprijs Schoten 3 april 2013

101e  Scheldeprijs Schoten 3 april 2013

Net als in 2011 heb ik ook dit jaar een bezoek gebracht aan de Scheldeprijs. Niet zoals wel vaker de gehele koers gevolgd, maar slechts twee doorkomsten net over de grens. Deze keer had ik Loenhout en Hoogstraten uitgekozen om het peloton te zien passeren. Niet alleen natuurlijk, want mijn vader en kleine Rens wilden graag mee. Wat Rens betreft, vond ik het vooral leuk dat hij meeging. Met z’n drieën trotseerden we de wind en kou.

Scheldeprijs 2013 Kopgroep bij Loenhout 3 Stefano Borchi

Bij beide passages zagen we voor het peloton uit een kopgroep met ruime voorsprong passeren. De heren Kamyshev, Rast, Juul Jensen, Brammeier, Ojavee, Venter, Barbé, Vanbilsen en Borchi waren ten strijde getrokken. Bij de passage in Hoogstraten was het peloton door waaiers uit elkaar gevallen en Cancellara was door een val achterop geraakt.
Later in de koers kwam alles weer samen en werd er volgens traditie de laatste jaren in Schoten gesprint om de bloemen. Dit leverde dezelfde winnaar op als in 2012, namelijk de Duitser Marcel Kittel. Hij versloeg Mark Cavandish en Barry Markus. Dit alles zagen we keurig thuis op televisie. Lekker warm bij de centrale verwarming!

Scheldeprijs 2013 peloton 1 Van Marcke Bos Cavendish Renshaw in Hoogstraten

Uitslag: Marcel Kittel (Dui) 2. Mark Cavendish (GBR) 3. Barry Markus 4. Andrea Guardini (Ita) 5. Alexander Kristoff (Noo) 6. Tyler Farrar (USA) 7. Kenny de Haes (Bel) 8. Theo Bos 9. Romain Feillu (Fra) 10. Michael van Staeyen (Bel).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.