Selecteer pagina

1e rit BinckBank Tour Breda 7 augustus 2017

1e rit BinckBank Tour Breda 7 augustus 2017

Het is even wennen, maar vanaf dit jaar stond de Eneco Tour niet meer op de wielerkalender. De reden is simpel, want Eneco is gestopt als grote geldschieter en naamgever van deze etappekoers. Voortaan mogen we wennen aan de nieuwe naam: BinckBank Tour! Ook prima natuurlijk.

Met mijn vader ben ik naar de start van de BinckBank Tour geweest. Lekker dichtbij in Breda. De afgelopen jaren kwam de Eneco Tour vaker in Breda en daar was uw Sportsfeer-verslaggever natuurlijk telkens bij aanwezig. Dit keer helaas geen mooie start vanuit de stad, maar op het functionele evenemententerrein van Breepark aan de rand van de A27. Veel topcoureurs, zoals Tom Dumoulin, Peter Sagan, Marcel Kittel en Greg van Avermaet waren daarbij aanwezig.

Vader Louis en ik liepen wat rond, spraken met bekenden, keken naar teambussen, vergaapten ons aan de wereldsterren op de fiets en zorgden voor enkele ferme uitspraken bij BNdeStem-verslaggever en wielervriend Sjoerd Marcelissen. Hij merkte al snel op dat we kenners waren en schreef dus alles wat we zeiden keurig op in zijn notitieblok. Die kans krijg je als verslaggever niet vaak om met twee van deze grote meneren uit de Hankse wielersport te mogen spreken!

Na de start reden we de A58 af en zagen de renners in de buurt van de afslagen Gilze, Tilburg en Oirschot passeren. Dit leverde geen spectaculaire ervaringen op, maar het was uiteraard gewoon gezellig om met mijn vader op pad te zijn bij de koers. Wat wil een mens nog meer…
Na de passage in Oirschot reden wij naar huis en de klasbakken in de BinckBank Tour naar Venray waar Sagan uiteraard de rit won. Ook dat was niets nieuws natuurlijk. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Ik zoek dan een rit met meer spektakel op, zodat u weer ouderwets kunt smullen van mijn Sportsfeer-verslag!

De link naar al mijn foto’s van dit bezoek is hier te vinden!

Uitslag rit 1: 1. Peter Sagan (Swk) 2. Phil Bauhaus (Dui) 3. Magnus Cort Nielsen (Den) 4. Dylan Groenewegen 5. Boy van Poppel 6. Rick Zabel (Dui) 7. Wouter Wippert 8. Jonas Rickaert (Bel) 9. André Greipel (Dui) 10. Edward Planckaert (Bel)

Eindklassement: 1. Tom Dumoulin 2. Tim Wellens (Bel) 3. Jasper Stuyven (Bel)

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.