Selecteer pagina

31e Draai van de Kaai Roosendaal 2 augustus 2010

31e Draai van de Kaai Roosendaal 2 augustus 2010

De tweede maandag na de Tour is het al 31 jaar tijd voor de Draai van de Kaai in Roosendaal. Een topevenement waar een massa wielerfans en feestgangers op af komen. De laatste groep komt voor bier, vette broodjes, Franske Bauer, Sieneke of Marianne Weber. De overige aanwezigen komen gewoon voor de bekende renners uit de Tour. Eerlijk gezegd hoor ik bij deze groep. Mij zul je niet zien met de handjes in de lucht bij” Sha-la-lie, Sha-la-la”… Ik zit liever met de klapstoeltjes langs het water van de Havenkant samen met vriendin, schoonouders en natuurlijk hondje Sofie. Wielrennen kijken, bijpraten met oude bekenden die passeren. Gewoon gezellig.

En oké, het is misschien allemaal show wat de heren professionals allemaal laten zien, maar het is wel leuk. Zij weten al vooraf wie er gaat winnen, maar de mensen langs de kant nog niet. De één gokt op Koos Moerenhout, want het is zijn laatste Draai van de Kaai en hij woont in de buurt. Een ander noemt Alessandro Petacchi (in zijn groene trui) of Ivan Basso (in het roze van de Giro), want de organisatie is gek op Italianen. En dan zijn er nauurlijk ook nog Andy Schleck en Robert Gesink. Natuurlijk moest één van hen winnen, want zij zijn helden uit de top van het klassement van de Tour. Bovendien had Andy dit jaar nog geen Nederlands criterium aan zijn palmares kunnen toevoegen.


De gokkers op Schleck kregen gelijk, want in een schemerig Roosendaal soleerde hij naar de winst. De Rabo’s Koos en Gesink hadden het nakijken en moesten het doen met de overige podiumplaatsen. De inmiddels imposante erelijst van de Draai van de Kaai heeft er weer een mooie naam bijgekregen, maar of de fans van Sieneke dit feit hebben meegekregen, dat betwijfel ik…

Uitslag dames: 1. Marianne Vos 2. Ellen van Dijk 3. Hanka Kupfernagel (Dui) 4. Vera Koedooder 5. Loes Markerink 6. Liesbeth de Vocht (Bel) 7. Chantal Blaak 8. Arenda Grimberg 9. Marit Huisman 10. Monique van de Ree.

Uitslag profs: 1. Andy Schleck (Lux) 2. Koos Moerenhout 3. Robert Gesink 4. Ivan Basso (Ita) 5. Alessandro Petacchi (Ita) 6. Kenny van Hummel 7. Bobbie Traksel 8. Danilo Hondo (Dui) 9. Marc de Maar 10. Servais Knaven.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.