Selecteer pagina

32e Draai van de Kaai Roosendaal 1 augustus 2011

32e Draai van de Kaai Roosendaal 1 augustus 2011

De Draai van de Kaai zit er ook alweer op. In een zonovergoten Roosendaal heb ik de wedstrijden van de dames en de heren professionals bekeken. Wederom net als afgelopen jaren, samen met Rijan, Ineke, Anton en Sofie (dé wielerhond van West-Brabant). Bovendien weer vanaf ons vertrouwde stekkie op de Oostelijke Havendijk tegenover de materiaalbox. Perfect plek, want je ziet voor en achter je de koers passeren en de frietkar en dixi’s zijn op loopafstand. Niets mis mee allemaal. Menig Draai van de Kaai-bezoeker zal het niet met me eens zijn, want ik mis zo wel ieder jaar de grote artiesten op het plein. De optredens van Thomas Berge, Django Wagner en zeker de 3J’s kunnen me echter gestolen worden. Ik kom voor de koers! Hoewel ik een beetje baal dat ik Djumbo gemist heb. Ik hoop op een nieuwe kans om deze talentjes te kunnen aanschouwen…


Bij de dames won een keer niet Marianne Vos. Ze werd derde achter winnares Vera Koedoder en haar ploegmaatje Loes Gunnewijk. De profs zorgden voor een logisch podium met Olympisch kampioen en bergkoning Samuel Sanchez als winnaar voor Ivan Basso en Johnny Hoogerland. Het viel mij op dat er wel veel meer strijd was dan in de Acht van Chaam van vorige week.


Diverse kopgroepjes zorgden voor spektakel. Vooral de ontsnapping van Reinier Honig en Jens Mouris viel mij op. Zij gingen tekeer al was het een elite/beloften koers. Respect voor deze twee aanvallers. Ik zou het zo wel eens “in het echt” willen zien. Het complete rennersveld dat er een ware strijd van maakt. Echt knokken om de premies en kijken maar wie er als winnaar uit de bus komt. Of we dan een zelfde podium krijgen als nu? Ik betwijfel dat ten zeerste. Ik zie een Wouter Mol, Floris Goesinnen of Roy Curvers graag winnen in de Draai, maar ik denk dat de sponsoren toch liever Sammy Sanchez zien voor hun vele overgemaakte euro’s. Zit wat in natuurlijk. Vandaar dan ook dit super podium. Het publiek heeft genoten en daar gaat het om! Op naar de Profronde van Zevenbergen!

Uitslag dames: 1. Vera Koedoder 2. Loes Gunnewijk 3. Marianne Vos 4. Andrea Bosman 5. Kirstin Wild 6. Ellen van Dijk 7. Hanka Kupfernagel (Dui) 8. Annemiek van Vleuten 9. Sandra van Veghel 10. Daphny van den Brand.
Uitslag Profs: 1. Samuel Sanchez (Spa) 2. Ivan Basso (Ita) 3. Johnny Hoogerland 4. Addy Engels 5. Rob Ruygh 6. Kenny van Hummel 7. Boy van Poppel 8. Floris Goesinnen 9. Roy Curvers 10. Tom Meeusen (Bel).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.