Selecteer pagina

41e Ronde van Nieuwendijk 11 juni 2011

41e Ronde van Nieuwendijk 11 juni 2011

In ons buurdorp Nieuwendijk werd afgelopen zaterdag de 41e uitgave van de plaatselijke wielerronde verreden. Dat was voor mij een mooie gelegenheid om eens naar mijn oud-collega’s van de Elite/Beloften-categorie te gaan kijken. Naast Gerwin de Regt, Tjeerd Dudok en Jerry Kallenfels zag ik nog maar weinig oude bekenden in het peloton. Er is natuurlijk weer een nieuwe generatie ten tonele verschenen. Een generatie die in elk geval ook heel hard kan fietsen. Dit liet vooral Dion Beukeboom zien (eerder dit jaar winnaar van de Houtse Linies).

Beukeboom soleerde ronden lang voor het peloton uit, voordat hij door een achtervolgende vluchtgroep werd achterhaald. Het peloton moest 45 seconden toestaan en de koers was gelopen. Jaron van Diermen wist met Beukeboom en de Australier Rhys Pollock nog weg te rijden en deze drie gingen sprinten om de overwinning. Van Diermen van WV De Jonge Renner bleek de snelste en mag zich ook voegen in het rijtje klasbakken die de Ronde van Nieuwendijk hebben gewonnen… 😉


Uitslag: 1. Jaron van Diermen 2. Dion Beukeboom 3. Rhys Pollock (Aus) 4. Tim Nederlof 5. Stefan Breemes 6. Malaya van Ruitenbeek 7. Niels Lommers 8. Stuart Shaw (Aus) 9. Jurgen van Diemen 10. Wouter de Groot.

 

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.