Selecteer pagina

48e Amstel Gold Race 14 april 2013

48e Amstel Gold Race 14 april 2013

Eindelijk was het dan echt lente en voelde het aan als zomer op dé dag van de 48e Amstel Gold Race. Wekenlang had ik uitgekeken naar de zon en naar deze mooie koers, die ik samen met de familie beleefde vanuit uitvalbasis Mechelen.
Vader en moeder Krijnen, Rijan en ik waren te gast bij mijn zwager, zus en kinderen te Mechelen. Een traditioneel mooi dorpje in Zuid-Limburg in het hart van hét “berglandschap” van Nederland. In Mechelen passeerde het peloton drie keer en dat was natuurlijk perfect.

Amstel Gold Race 7

Mijn zwager ging met een vriend zelf een aantal heuvels bedwingen op zijn stalen ros. Had ik ook wel zin in, maar was niet topfit en wilde zo snel mogelijk naar de koers. Daarom ben ik met Rijan en mijn vader vóór de doortocht in Mechelen eerst naar de Klapstraat in Wijlre gereden. Hier ontdekten we een mooi fotomomentje bij een tunnel onder de spoorlijn. Ik hoopte op mooie foto’s, maar de inspiratie was nog even zoek. Dit bleef een beetje zo de rest van de dag. Je hebt zo van die dagen…
Een kopgroep met o.a. Johan van Summeren en Mikel Astarloza had al vroeg de benen genomen en reed uiteindelijk maximaal zo’n elf minuten voor de rest uit. Na Wijlre was het terug met de auto naar Mechelen en zagen we de renners hun etenszakjes aanpakken bij de bevoorrading. Het gekleurde gezelschap keerde na een ommetje over het drielandenpunt weer bij ons terug. Het peloton deed het rustig aan en de leiders hobbelden maar door. Na deze passage maakten we gebruik van de perfecte catering van mijn zusje en keken we koers op tv. Gezellig!

Amstel Gold Race 26

De volgende doortocht heb ik zelf bekeken aan de voet van de Gulpenerberg. Op de fiets van mijn vader was ik daarheen geraced. Vanuit daar kon ik weer eenvoudig doorsteken naar de N278, zodat ik mijn helden nog een laatste keer zag passeren. Zowel de kopgroep als het peloton was na deze laatste passage over de Gulpenerberg in stukken uit elkaar geslagen. Astarloza kwam alleen voorop en hield dit uiteindelijk nog vol tot in de finale. Roman Kreuziger bleek echter verrassend de sterkste te zijn en soleerde in Vilt naar de zege.

Rijan en ik beleefden het slot op de radio op weg naar huis. Een gezellige, zonnige en koersrijke Amstel Gold dag zat erop en deze familietrip moeten we maar eens een traditie laten worden!

Uitslag: 1. Roman Kreuziger (Tsj) 2. Alejandro Valverde (Spa) 3. Simon Gerrans (Aus) 4. Michal Kwiatkowski (Pol) 5. Philippe Gilbert (Bel) 6. Pieter Weening 7. Björn Leukemans (Bel) 8. Enrico Gasparotto (Ita) 9. Giampaolo Caruso (Ita) 10. Bauke Mollema.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.