Selecteer pagina

50e Amstel Gold Race 19 april 2015

50e Amstel Gold Race 19 april 2015

Voor het derde jaar op rij ben ik samen met Rijan naar Limburg gereden om met de rest van de Krijnen-clan de Amstel Gold Race op de voet te volgen. Telkens weer een gezellige dag in combinatie met de mooiste sport die op de aardbol beoefend wordt. We verzamelden weer in Mechelen bij mijn zus en zwager en zagen de renners vier keer passeren. Kan meer wanneer we echt willen, maar een beetje ontspannen en koffie en vlaai verteren in het Limburgse voorjaarszonnetje vinden we ook belangrijk!

AGR 2015 1 Kopgroep Wijlre

Traditioneel reden we eerst naar de Klapstraat/Vijfbundersweg bij het plaatsje Wijlre. Hier zagen we ruim voor het peloton een kopgroep passeren met Gerdemann, De Vreese, Roosen, Mike Terpstra, Polanc en Van Zyl.
Daarna reden we terug naar Mechelen en daar zoefden de renners nog drie keer voorbij. Telkens met de zes vluchters die maar niet achterhaald werden door het peloton.

AGR 2015 18 Peloton boven op Kruisberg

De laatste keer dat we de koers voorbij zagen trekken, was bovenop de Kruisberg. Vader Louis en ik waren met “een moederfiets” inclusief kinderstoeltjes (leeg, dat wel) een deel van het lastige klimmetje opgereden. Op het moment dat we niet meer op de pedalen dansten i.v.m. brandende bovenbeenspieren, besloten we af te stappen en de fiets aan een verkeersbord vast te ketenen. We liepen het laatste stukje maar naar boven.
Even later zagen we dat het peloton met alle kanshebbers de restanten van de kopgroep op de hielen zat. Mijn vader ving wat mooie bidons op die de helden niet meer nodig hadden en ik schoot wat mooie plaatjes (vind ik zelf dan). Nadat alle renners gepasseerd waren, oud-winnaar Stefan Schumacher (clean en wel) zelfs pas achter de bezemwagen, fietsten we weer terug richting Mechelen. Daar keken we op tv de Gold Race verder af en zagen Kwiatkowski oppermachtig winnen. Mooi voor de ijzersterke Poolse wereldkampioen.

AGR 2015 8 Kwitkowski Mollema

Rijan en ik scheurden richting huis. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij  en gelukkig hebben we de foto’s nog…

Uitslag: 1. Michal Kwiatkowski (Pol) 2. Alejandro Valverde (Spa) 3. Michael Matthews (Aus) 4. Rui Costa (Por) 5. Greg van Avermaet (Bel) 6. Tony Gallopin (Fra) 7. Julien Alaphilippe (Fra) 8. Enrico Gasparotto (Ita) 9. Maciej Paterski (Pol) 10. Philippe Gilbert (Bel).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.