Selecteer pagina

5e 7-dorpenomloop Aalburg 28 mei 2011

5e 7-dorpenomloop Aalburg 28 mei 2011

De Gemeente Aalburg mag blij zijn met een organisatie als die van de 7-dorpenomloop. Binnen een aantal jaren is de wedstrijd door de Aalburgse polders gegroeid naar een koers van hoog niveau met aandacht van de landelijke pers. De wedstrijd voor dames telde dit jaar namelijk mee voor de KNWU Topcompetitie en was door de UCI ingedeeld als een 1.2-wedstrijd en dat telt. Vele toprensters zakten daarom af naar Wijk en Aalburg om de strijd aan te gaan met de regionale wereldster Marianne Vos.

De dames vormden de hoofdact, maar er was nog veel meer te beleven op deze Aalburgse wielerdag. Het programma zat bomvol met een klassieker voor de nieuwelingen, Rabo Dikke Banden Races, wedstrijden voor jeugdrenners en handbikers. Knap om dit allemaal georganiseerd te krijgen op een zaterdag.
Ik heb me vooral geconcentreerd op de dameskoers en dat maakt het fotograferen van een wielerwedstrijd nog leuker dan het normaal al is! Ik deed dit natuurlijk niet alleen, maar met wielervriend Hankenaar.nl Marc, die mij deze dag overigens probeerde te overbluffen met een officiele “photographer-card” met bijbehorend officieel geel hesje. Viel mee dat ik als hobby-fotograaf nog met hem mee mocht rijden…

Allereerst proefden we de sfeer bij de start en VIP-tent. Daar in de buurt kwamen de rensters hun handtekening op de startlijst zetten. Een internationaal gezelschap passeerde de tekentafel. Teams als HTC Highroad, Garmin Cervelo, Abus Nutrixxion en Topsport Vlaanderen waren present om de strijd met de Nederlandse topteams van Nederland Bloeit, AA-Drink en Skil-Koga aan te gaan.
Kort voor het vertrek scheurden Marc en ik richting de kruising van de Veldweg en Lange Pad om de rensters een eerste keer te aanschouwen. Vervolgens ging het de rest van de middag auto in, auto uit, naar o.a. Meeuwen, Genderen, Babylonienbroek en uiteindelijk voor de finish terug naar Wijk en Aalburg.

De koers kenmerkte zich door veel wind en een aanvallende instelling van Nederland Bloeit. Marianne Vos en haar team gooiden het peloton regelmatig “op de kant” waardoor de sterkste dames voorin overbleven en de rest van het veld in groepen uiteen viel. In de finale ontstond er een kopgroep met Vos, Kirsten Wild (AA Drink) en Katie Colclough (HTC). Deze drie leken het te gaan redden tot de eindstreep, maar het peloton dacht daar anders over en namen de vluchters kort voor het opdraaien van de finishstraat terug. Marianne Vos verzamelde al haar energie. Gedragen door de aanmoedigingen van haar vele fans (zelfs uit Belgie) denderde ze toch als eerste over de streep voor ploeggenote Annemiek van Vleuten. Kirsten Wild werd knap derde. Voor veel mensen leek het vanzelfsprekend dat Vos won, maar ze moest er toch serieus hard voor koersen. Al met al wederom de gedroomde winnares voor een zeer tevreden wielercomite van de 7-dorpenomloop Aalburg!

Uitslag: 1. Marianne Vos 2. Annemiek van Vleuten 3. Kirsten Wild 4. Chloe Hosking (Aus) 5. Ellen van Dijk 6. Suzanne de Goede 7. Martine Bras 8. Iris Slappendel 9. Irene van den Broek 10. Adrie Visser.

Over de auteur

2 Comments

  1. Marc

    Mooi verslag, Ronald. De volgende keer mag je weer meerijden. 🙂

  2. wiekie

    Had je dat meisje dat daar gevallen was niet op moeten rapen i.p.v daar een foto van te maken Je ziet dat ze hulp nodig had,was ik er maar bij geweest dan had ik ze wel geholpen!Verder ziet het er weer mooi uit ,daar hebben die meiden wat aan.

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.