Selecteer pagina

5e Altena Biesboschronde 1 april 2013

5e Altena Biesboschronde 1 april 2013

De vijfde editie van de Altena Biesboschronde is alweer verreden. Een strakke koude wind uit het noorden geselde op tweede Paasdag het peloton dat bij de start bestond uit zo’n 200 coureurs. Na een middag in de open polders van het Land van Heusden en Altena keerden slechts de 31 sterksten terug aan de finishlijn te Werkendam. Kobus Hereijgers uit Hedel wist in de finale de kopgroep te ontvluchten en werd winnaar. Deze Kobus gaan we dus even volgen de komende jaren.

Altena Biesbosch Ronde 2013 1

Over volgen gesproken… Voor de vierde keer was ik actief als verkeersregelaar voor deze mooie koers. Vorig jaar een keertje niet, omdat Rens in aantocht was, maar nu was ik weer volop in de running met mijn fluoriserende hesje. Na een succesvol internetexamen mocht ik aan de slag en had de eer op provinciale wegen eens lekker her en der wat files te veroorzaken. Ik was captain van auto drie en samen met collega Nicole, haar man Jack (hoofd fluit en vlag) en Pieter (man van weer een andere sympathieke collega) reden we naar “onze punten” op de route. Af en toe moet je dan racen door de polder en sta je te rillen van de kou, maar over het algemeen is het een relaxte klus. Zo relaxt dat ik het aandurfde wat foto’s te maken. Het verkeer stond toch minutenlang stil en niemand durfde ons “wannabe agenten” zonder toestemming te passeren.

Hieronder dus het resultaat in beeld en volgend jaar zullen we er weer bij zijn!
Ook op de site van mijn wielervriend staan hele mooie foto’s. Klik hier om ze te zien.

Altena Biesbosch Ronde 9

Uitslag: 1. Kobus Hereijgers 2. Jeff Vermeulen 3. Rens te Stroet 4. Arno van der Zwet 5. Twan Castelijns 6. Robbert de Greef 7. Stefan Poutsma 8. Nick Stöpler 9. Robin Wennekes 10. Joey van Rhee.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.