Selecteer pagina

69e Profronde van Made 2 mei 2010

69e Profronde van Made 2 mei 2010

Na twee dagen binnen te hebben gezeten dankzij de regen, trok de Sportsfeer-redacteur het niet meer. Hij moest naar buiten en wel naar de koers. Nu was er in de buurt de Profronde van Made met aan de start een aantal interessante namen zoals Lars Boom, Stef Clement, Bobbie Traksel, Johnny Hoogerland en Sebastian Langeveld, maar vooral ook Alexandre Vinokourov! Een groot wielerkampioen uit Kazachstan, die echter in de Tour de France van 2007 heel erg stout is geweest door zich met bloeddoping bezig te houden. Nu is Vino terug van zijn schorsing en rijdt hij gewoon weer voor Astana en wint hij ook weer als vanouds zijn wedstrijden. Onlangs won hij een rit en het eindklassement in de Giro del Trentino en twee dagen later Luik-Bastenaken-Luik. Er waren wielerfans die daarmee niet konden lachen en floten hem uit…


Uitfluiten of juichen voor deze mooie overwinning? Het blijft moeilijk, vind ik. Floyd Landis, Stefan Schumacher, Bernard Kohl, Michael Rasmussen en Alexandre Vinokourov waren allen renners met een mooi verhaal tijdens de Tour de France. De wielerwereld leefde met hen mee en had bewondering voor hun prachtige inspanningen. Helaas zorgde elk van hen voor een enorme gedrogeerde kater, die alle waardering deed verdwijnen. Je hield aan hun “prestaties” een zwaar bedrogen gevoel over en ze zorgden voor een slechte naam van de wielersport. Definitief uitbannen van een renner is dan het beste, want zo haal je de rotte appels voorgoed weg bij het verse fruit en maak je de sport in ieder geval weer geloofwaardig. Jammer maar helaas dan voor Vinokourov, want hij oogt van dichtbij als een knuffelbeer en hij blijft een prachtige strijder om te zien op zijn carbonfietsje… Je kunt echter ook zeggen dat hij een lange straf van twee jaar, zonder groot salaris, keurig heeft uitgezeten en dat iedere coureur een tweede kans verdient na “een incidentje” als bloeddoping. Ik zeg: “Zand erover en knallen maar door die kletsnatte straten van Made!”

 

Op internet vond ik na het schrijven van bovenstaand stukje tekst ook de mening van wielerjournalist Karl Vannieuwkerke, die ook zijn zienswijze heeft over Vino. Mooi verhaal! Lees hier maar.

Uitslag: 1. Bobbie Traksel 2. Alexandre Vinokourov (Kaz) 3. Lars Boom 4. Servais Knaven 5. Roy Curvers 6. Johnny Hoogerland 7. Stefan van Dijk 8. Stef Clement 9. Sebastian Langeveld 10. Dirk Bellemakers.

  • Vorige week ontving ik nog twee leuke foto’s van Toon en Marije uit Breda. Zij zijn fans van Vancansoleil en in het bijzonder van Bobbie Traksel. Tijd dus voor een foto samen met Bobbie. Alleen toen Vino dat zag, wilde hij ook natuurlijk… Zie de foto’s hieronder:

 

Over de auteur

1 reactie

  1. Marc

    Hoi Ronald,
    Ik vind Karl zijn zienswijze ook net iets beter dan zand erover en knallen maar. Karl is dan ook een held in mijn ogen. Een geweldige verhalenverteller en hij kan ze dus ook goed opschrijven al is dat misschien evident (al was Vino ooit ook een held).
    Gr. Marc

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.