Selecteer pagina

6e Ster van Moerdijk 19 juni 2011

6e Ster van Moerdijk 19 juni 2011

Achttien en negentien juni heb ik er een ouderwets wielerweekend van gemaakt! Op zaterdag ben ik zelf actief geweest in de Jan Janssen Classic oftewel de Hel van Wageningen, zondagochtend met de WTC Hank een rondje gereden en zondagmiddag om het geheel af te maken nog een bezoek aan de Ster van Moerdijk en de slotrit van de Ster ZLM Toer. Daarbij nog op televisie de Ronde van Zwitserland gevolgd en zo kun je dus spreken van een op en top weekendje fietsplezier! Een verslag van de Ster ZLM Toer volgt later deze week. Daarvan heb ik ook nog de proloog bezocht.

De Ster van Moerdijk heb ik bekeken in de thuisbasis van mijn schoonfamilie, Moerdijk. Bij Moerdijk denkt men al snel aan de drukke brug over het Hollands Diep en het vieze industrieterrein met zo nu en dan een chemische brand. Echter is er ook nog gewoon het dorp Moerdijk. Een leuk plaatsje met de kerk, de Ankerkuil, vv TPO, het Winkelmandje en een beschermd natuurgebied. Redenen voldoende om Moerdijk eens te bezoeken. Maar genoeg over Moerdijk, want deze site heet Sportsfeer en over sport moet het dan ook vooral gaan!

Samen met Rijan, Anton, Ineke, Yvette en hondje Sofie namen wij plaats voor de deur van Steenweg 86. Voor dit huis was een streep getrokken voor een premiesprint. Deze streep was hier niet zomaar getrokken, want op dit adres heeft Moerdijker Cees van der Made gewoond. Deze man was een groot wielerman uit de regio. Hij fietste zelf, was jurylid en oprichter van de Omloop van de Moerdijkbruggen. Helaas veel te jong overleden.

De renners leken echter niet precies te weten dat er een streep lag, dus een sprint kwam er niet. Jammer, want wij stonden er helemaal klaar voor… De winnaar heb ik persoonlijk ook helemaal gemist. Wie het weet, mag het me alsnog doorgeven!
Het vervolg van de koers hebben we niet meer kunnen meepikken, want we moesten door naar Etten-Leur waar de andere Ster op ons stond te wachten!

Uitslag: Jarno Gmelich Meijling 2. Roy Eefting 3. Jorn Knops 4. Rens de Stroet 5. Joris de Boer 6. Dion Beukeboom 7. Sven van Luik 8. Mats Boeve 9. Elmar Reinders 10. Bouke Kuiper.

Over de auteur

3 Comments

  1. Iva

    het verslag van de Ster ZLM tour volgt nog?

    gr Iva

  2. Golfreizen

    Jammer van de sprint. Dat is altijd wel leuk om te zien.

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.