Selecteer pagina

73e Acht van Chaam 27 juli 2011

73e Acht van Chaam 27 juli 2011

Nu de Tour de France weer gedaan is en Cadel Evans voor het eerst in de wielergeschiedenis Australië de “Yellow Jersey” heeft bezorgd, is het tijd voor de criteriums. Voor mij betekent dat een bezoek aan de Acht van Chaam, komende week de Draai van de Kaai te Roosendaal en de Profronde van Zevenbergen. Jawel, ik hou wel van die traditionele koersjes rond de kerk. Ze zijn meestal heel gezellig en je krijgt een aantal wielertoppers te zien. Helden van tv waarmee ik drie weken lang meer dan fanatiek heb meegeleefd.


Helaas krijgen we tegenwoordig niet alle truiwinnaars te zien, want ze zijn simpelweg veel te duur. Alleen de Roze trui uit de Giro d’Italia voor dames is te betalen. Deze trui is natuurlijk in het bezit van Marianne Vos. Samen met Koedoder en Duster domineerde ze de wedstrijd en sloot deze ook winnend af. Haar zoveelste overwinning van 2011.


Gelukkig hebben we dit jaar ook Nederlanders die opvallend (jammer genoeg zonder ritzeges) hebben gereden over de Franse wegen. Gesink kon door een zware crash zich helaas niet tonen, maar er waren wel een opvallend sterke Rob Ruijgh (beste Nederlander net buiten de top twintig) en uiteraard Johnny Hoogerland. Iedereen weet inmiddels zijn verhaal. Hij pakte tot twee maal toe de bollentrui en werd door een Franse dwaas samen met Jan Anton Pijl (oftewel Flecha) van de weg gereden. Johnny werd uit het prikkeldraad gehaald, fietste verder en haalde Parijs. Nederland was een nieuwe Tourheld rijker. Zeer terecht wordt Johnny dan ook het hardst toegejuicht in de kermiskoersen!


In Chaam was hij niet te houden en op de klanken van “Go Johnny Go” scheurde hij naar de zege voor niemand minder dan Frank Schleck. Na al het prikkeldraad, bloed en de 33 hechtingen nu eindelijk eens de glorie! Zo kreeg Chaam met Marianne Vos bij de dames en Hoogerland bij de profs twee gedroomde winnaars. Volgende afspraak: de Draai van de Kaai!

Uitslag dames: 1. Marianne Vos 2. Vera Koedoder 3. Sarah Duster (Dui) 4. Annemiek van Vleuten 5. Hanka Kupfernagel (Dui) 6. Loes Gunnewijk 7. Linda Ringlever 8. Melanie Woering 9. Nina Kessler 10. Joan Boskamp.
Uitslag profs: 1. Johnny Hoogerland 2. Frank Schleck (Lux) 3. Niki Terpstra 4. Maarten Tjallingii 5. Ivan Basso (Ita) 6. Boy van Poppel 7. Rob Ruijgh 8. Stef Clement 9. Addy Engels 10. Raymond Kreder 14. Thomas Dekker.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.