Selecteer pagina

79e Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen 9 oktober 2012

79e Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen 9 oktober 2012

Omdat Hankenaar.nl zijn nieuwe huis aan het inrichten was en mijn vader met moeders een tripje naar Torremolinos maakte, leek het erop dat ik dit jaar Putte-Kapellen een keer zou overslaan. Een raar idee, want ik heb deze koers de laatste jaren trouw bezocht. Ik vind de Sluitingsprijs altijd erg leuk om mee te maken. De gezellige sfeer langs het parcours, het heerlijke najaarsweer, de renners die nog een laatste keer alles geven en een smaakvolle bak Vlaamse frieten met hamburger doen mij genieten van een dag mooie sportbeleving. Gelukkig wilde dit jaar mijn vriendin Rijan met me mee. Zij wilde de Sluitingsprijs ook eens meemaken en meteen wat foto’s maken voor haar fotografiecursus. Het resultaat van haar werk is straks hier te bewonderen.


Rijan en ik zagen dit jaar een levendige koers. Normaal is het verloop vrij standaard. Een kopgroep neemt vroeg in de koers een marge van een aantal minuten en wanneer dan de sprintersploegen het tijd vinden om te knallen, dan wordt de voorsprong te niet gedaan en volgt een massasprint. Die sprint kwam er overigens dit jaar ook, maar verschillende kopgroepjes fleurden de 79e Sluitingsprijs op. Streekgenoot Jeroen Boelen reed opvallend sterk en was in meerdere aanvallen vooraan te zien.
Marcel Kittel was vooraf gezien de grote favoriet, maar met maagproblemen moest hij afstappen. Onze landgenoot Wim Stroetinga van het KOGA Cyclingteam greep daarom zijn kans en was de snelste in de eindsprint. Een knappe prestatie van deze rappe kerel, die ook op de baan mooie dingen laat zien. Stefan van Dijk en Dylan Groenewegen reden zich met een derde en vijfde plek ook naar een mooie uitslag. Hieronder nog wat foto’s van een leuke dag. Volgend jaar edite 80. Ik ga daar zijn, zeker en vast!

Uitslag: 1. Wim Stroetinga 2. Michael van Staeyen (Bel) 3. Stefan van Dijk 4. Dylan Groenewegen 5. Boris Vallee (Bel) 6. Roy Jans (Bel) 7. Kevin Peeters (Bel) 8. Thomas Vernaeckt (Bel) 9. Timothy Dupont (Bel) 10. Kenneth van Bilsen (Bel).

Over de auteur

1 reactie

  1. Marc Bouwens

    En het was natuurlijk ook “de laatste koers” van René Vermeiren (een niet onbelangrijk detail).

    Op naar het crossseizoen zal ik maar zeggen, want de koppenbergcross komt eraan !!!

    Gr. Marc

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.