Selecteer pagina

99e Scheldeprijs 6 april 2011

99e Scheldeprijs 6 april 2011

Een klassieker binnen een half uur rijden vanaf Hank mag je als wielerfan natuurlijk niet laten schieten. Zeker niet wanneer je op het moment van de koers een roostervrije middag hebt, de zon schijnt en zowat alle topsprinters, die te vinden zijn op deze aardbol, aan de start staan. Samen met mijn vader ben ik dus naar de 99e editie van de Scheldeprijs geweest.


We hebben dit keer niet de hele koers gevolgd, maar hebben de renners onderweg twee keer zien passeren. Eerst in het dorpje Meer en vervolgens nog voor de deur van een of andere parenclub in de buurt van Minderhout. Het was een vlak parcours, dus de renners waren in een vloek en een zucht weer uit het zicht verdwenen, maar we konden tenminste weer eens ruiken aan “de koers in Vlaanderen”.


Op het moment van passeren was er een kopgroep met David Boucher, Baptiste Planckaert, Vladimir Isajtsjev, Adriano Malori en Dieter Capelle. HTC reed op kop van het peloton, zodat de vijf dappere vluchters niet te veel voorsprong konden nemen. Ze deden dat niet voor niets, want later in de middag won ploegmakker Mark Cavendish overtuigend de door zware valpartijen ontsierde eindsprint in finishplaats Schoten. Wat nu nog rest zijn de foto’s en de mededeling dat volgende week een bezoek aan de Brabantse Pijl op de agenda staat. Gaat vast weer een mooie dag worden…

Uitslag: 1. Mark Cavendish (GBR) 2. Denis Galimzyanov (Rus) 3. Tauheni Hutarovich (BLR) 4. Stefan van Dijk 5. Robbie McEwen (Aus) 6. Framcesco Chicchi (Ita) 7. Alexander Kristoff (Noo) 8. Theo Bos 9. Frederique Robert (Bel) 10. Kenny van Hummel.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.