Selecteer pagina

Baloise Ronde van België Beveren 24 mei 2013

Baloise Ronde van België Beveren 24 mei 2013

Hankenaar.nl Marc en ik waren vanwege barre weersomstandigheden nog maar weinig samen op pad geweest dit jaar. Maar met een bezoek aan de Baloise Tour of Belgium hebben we eindelijk weer eens gezellig samen een dagje Vlaamse koers beleefd. Dit keer weer donkere wolken en zelfs een forse hagelbui, maar al met al kon het de pret niet drukken.

Ronde van Belgie VAN EMDEN Jos

Volgens traditie begonnen we in Beveren eerst met het rondsnuffelen bij de teambussen. Aapjes kijken en het materiaal aanschouwen wat totaal niet binnen mijn budget ligt om aan te schaffen. Ik probeerde bovendien wat souvenirs te scoren en richtte me daarnaast op het schieten van “Sportsfeer-plaatjes”.
Nadat we dit vaste ritueel van onze wielerdag hadden afgewerkt, gingen we richting parcours. “Titi” Voeckler ging namelijk als allereerste van het startschavot af om de vijftien kilometer durende kwelling af te werken.
Nadat “Le ChouChou” opweg was geschoten liepen wij hem maar achterna het centrum van Beveren uit. Op weg naar het grote onbekende en een frituur die ons kon voorzien van frieten. Het werd een zoektocht die wél leidde tot mooie wielerplaatjes, maar geen snacks. Ondanks diverse interviews die ik afnam bij de plaatselijke Beverianen (of Bevers?) slaagden we in de buitenwijk van het stadje niet in dit onderdeel van onze missie. Een lief oud vrouwtje van anderhalve meter groot, bood nog wel aan koffiekoeken op haar fietsje te gaan kopen bij de bakker verderop, maar dat hoefde nu ook weer niet. Een paar mega-Twixen, gekocht bij de krantenwinkel voldeden ook.

Ronde van Belgie Tony Martin II

Tijdens deze culinaire zoektocht zagen we telkens om de minuut een renner passeren. Vooraf keek iedereen uit naar het duel tussen “der Platwalzer” en “der Panzerwagen” oftewel Fabian Cancellara en Tony Martin. Alleen van dat duel kwam niets terecht. Cancellara had nog niet zijn beste vorm en Martin wel. Twee minuten reed de Duitser sneller. Landgenoot Tom Dumoulin was nu degene die nog het meest in de buurt kwam van de wereldkampioen.
Op het podium zagen we d’n Eddy Merckx nog en wanneer je die hebt gezien, kun je naar huis, want nog beter op wielergebied zien, dat gaat niet. Dat deden we dan ook maar. Op naar de volgende wielertrip!

Uitslag tijdrit: 1. Tony Martin (Dui) 2. Tom Dumoulin 3. Artem Ovechkin (Rus) 4. Alexander Serov (Rus) 5. Ben Hermans (Bel) 6. Kristof Vandewalle (Bel) 7. Damien Gaudin (Fra) 8. Tom Boonen (Bel) 9. William Clarke (Aus) 10. Niki Terpstra 77. Fabian Cancellara (Zwi).
Eindklassement: 1. Tony Martin (Dui).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.