Selecteer pagina

Baloise Ronde van België Bornem 27 mei 2015

Baloise Ronde van België Bornem 27 mei 2015

Tijdens de Ronde van Italië wordt er nog een Ronde van een land verreden, namelijk die van België. In 2013 bezochten Marc en ik de rittenkoers in Beveren en vorig jaar in het verre, maar mooie Les Lacs d’eau d’heure. Vooral die laatste uitstap in 2014 vond ik een hoogtepunt. Een toeristisch uitstapje in een gebied vol met meren en een stuwdam en aldaar een aantal toppers in het wielrennen aan het werk gezien.

RvB 4 Fietsen BMC

Dit jaar hebben we een bezoek aan Bornem gebracht. In dit dorp in de provincie Antwerpen werd de proloog verreden. Een mooie gelegenheid om weer een hoop foto’s te maken. Marc kan dan perfect zijn verfijnde cameratechniek in volle glorie ten toon spreiden. Hij is expert en groot liefhebber in het “meetrekken”… Dit is niets vies ofzo, maar in het kort kun je spreken van het volgende: de renner flitst in een noodvaart voorbij en door precies goed met de camera mee te bewegen en af te drukken, maakt hij dan de mooiste foto’s! Wanneer de achtergrond dan vaag is, de renner scherp en je de spaken van de wielen niet kunt tellen, is hij blij. Hier kunt u zelf beoordelen of ze mooi zijn. Ik vind van wel.

Mijn techniek is anders. Die is er gewoon niet. Ik knal mijn Canon op de “sportstand” en probeer met de juiste timing een mooi plaatje te schieten. Bij het perfecte zonlicht, lukt me dat aardig. Ik doe mijn best. Hieronder een selectie van de leukste kiekjes van de proloog, die ik heb gemaakt en thuis heb bijgesneden. Ik vind ze weer leuk, ik hoop u ook?

RvB 23 Matthias Brandle

De proloog werd gewonnen door ex-werelduurrecordhouder Matthias Brändle. Deze hardrijder versloeg een ander “werelduur-coureur” Rohan Dennis. Naast deze baanrenners, is de Ronde van België ook jaarlijks een koers waarin de crossers hun eerste serieuze koers op de weg afwerken. Zo waren o.a. David en Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Philip Walsleben present. Zij leggen in dit soort koersen de basis voor een stevige winter knallen door de blubber. De Belgische ronde zorgt dus voor een interessante mix aan renners.

Na de proloog hadden we geen moeite om een frietkot te vinden. Die zijn er genoeg in Bornem. Na een middag buiten in het zonnetje smaakten die goud/gele rakkers best. Ondertussen keken we de Giro op tv. Sportsfeer op en top wat mij betreft. Na het vet besloten ook nog eens niet terug te lopen naar de auto, maar pakten we de pendelbus om één kilometer verder weer uit te stappen bij de parkeerplaats. Op naar huis door de fameuze Belgische avondspits.

Volgende afspraak? Ik verwacht de Ronde van Limburg en daarna bereid ik me voor op de Tourstart in Utrecht via de Ster ZLM toer in Den Bosch. Een loodzwaar, maar zeer plezant programma!

Uitslag: 1. Matthias Brändle (Oos) 2. Rohan Dennis (Aus) 3. Gaetan Bille (Bel) 4. Martin Elmiger (Zwi) 5. Greg van Avermaet (Bel) 6. Jean-Pierre Drucker (Lux) 7. William Bonnet (Fra) 8. Yves Lampaert (Bel) 9. Guillaume van Keirsbulck (Bel) 10. David Boucher (Bel).

Eindklassement: 1. Greg van Avermaet (Bel) 2. Tiesj Benoot (Bel) 3. Gaetan Bille (Bel).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.