Selecteer pagina

Doorkomst 5e rit Eneco Tour Moerdijk 27 augustus 2007

Doorkomst 5e rit Eneco Tour Moerdijk 27 augustus 2007

De 5e rit in de Eneco Tour bracht de renners van Terneuzen naar Nieuwegein. Onderweg kwamen de renners vlakbij mijn 2e thuishaven, het dorp Moerdijk. Natuurlijk een mooie gelegenheid om het peloton daar te zien passeren. Samen met mijn vriendin, schoonzus Yvette met vriend Ben, Schoonmoeder Ineke met hondje Sofie bekeken we het kleurrijke rennersgezelschap. We hadden plaatsgenomen bij het opdraaien van de Ketelpolder Oost. Via deze weg reden de renners richting de Moerdijkbrug en verlieten zo ons mooie Brabantse land om op weg te gaan naar Dordrecht. Daarna via de Alblasserwaard richting Nieuwegein om daar om de overwinning te gaan strijden.

Bij de passage lagen er 3 renners voorop. Dit waren Fumiyuki Beppu, Matthe Pronk en Pierre Drancourt. De dappere strijders waren al na 1 kilometer koers uit het peloton vertrokken en hadden bij ons gemeten nog 5 minuten voorsprong. Op kop van het peloton reden wat eenlingen van Rabobank, Cofidis (werken voor leider Nuyens) en Lotto Predictor. Ik heb mijn camera op de “doordrukstand” gezet en hieronder het resultaat.

Al met al duurde de doortocht van het peloton maar amper een minuut, maar het bezoeken van de koerspassage blijft toch altijd weer een mooie belevenis. De spanning vooraf over welke renners voorop rijden, het zoeken van de bekende namen in het peloton, zijn er achterblijvers? Dit maakt het erg leuk. De rest van de koers hebben we in Moerdijk op de televisie bekeken. We zagen onderuit liggend op de bank hoe de Braziliaan Pagliarini van de Spaanse Saunier Duval ploeg de etappe won in een pelotonsprint.

Over de auteur

5 Comments

 1. Yvette

  Leuk stukje weer!
  Ik voel me zeer vereerd om op je weblog vernoemd te worden en zelfs nog enkele malen op een foto te worden afgebeeld, hahaha, maar Sofie blijft de leukste pose! Fotogeniek hondje he, hahaha!
  De groetjes en tot zondag bij de Ronde van Hank!

 2. Gerard Roubos

  Hey strijkbout, je hebt er weer een leuk verslag van gemaakt. Je moet trouwens wel verschrikkelijk onder de plak van je vriendin zitten als je zelfs je schoonmoeder al meeneemt naar dit soort aktiviteiten. hahaha.

  Gr. Gerard

 3. Yvette

  Zeg Gerard, das niet waar hoor! Zoals je ziet is schoonmoeders met de fiets en Ronald en Rijan waren er met auto.

 4. Bart

  Zie net je site via hankenaar, ziet er leuk uit!
  groeten Bart

 5. Bart

  Zie net je site via hankenaar, ziet er leuk uit!
  groeten Bart

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.