Selecteer pagina

Eneco Tour 2e rit Breda-Breda 11 augustus 2015

Eneco Tour 2e rit Breda-Breda 11 augustus 2015

Telkens wanneer het rittenschema van de Eneco Tour wereldkundig wordt gemaakt, bekijk ik welke West-Brabantse etappe er is bedacht en vervolgens is de vrije dag alweer snel ingepland. De Eneco Tour sla ik namelijk nooit over. Een grote koers met sterke coureurs in de eigen regio. Die wil ik niet missen! Zie hier eerdere Sportsfeer-verslagen.

Net als in 2014 werd Breda aangedaan. Vorig jaar een tijdrit, maar dit keer een rit in lijn met start en finish in het centrum van de stad op de Claudius Prinsenlaan. Samen met Rijan en vader en moeder Krijnen bekeken we de start en de vier doorkomsten bij de finish. Gezellig op stap met de familie dus. Kleine Rens mocht even bij zijn andere opa en oma gaan spelen, maar zag stiekem de etappe in de buurt van Zevenbergschen Hoek voorbij trekken. Onze wielerfan in de dop!

Eneco Breda 24 koplopers Gijs van Hoecke Jesper Asselman

De renners maakten eerst een klein toertje richting Chaam en Ulvenhout, vervolgens een grote lus over Zevenbergen, Etten-Leur en tot slot nog twee rondes door o.a. Dorst en Molenschot. Bekende dorpjes en stadjes waar ik zelf ook nogal eens doorheen fiets. Na de eerste doorkomst was er tijd om een rondje door het centrum van Breda te maken. Bij een prima broodjeszaak werd nog even het voedseltekort in onze knorrende magen aangevuld!

Eneco Breda 28 Trusov Tim Wellens Quinziato

Na een wandeling door het mooie centrum (we ontdekten vooral het Bagijnhof), was het weer tijd voor de koers. De twee koplopers van het eerste uur, Gijs van Hoecke en onze talentvolle landgenoot Jesper Asselman (onderweg sprokkelde hij de nodige bonificatieseconden om op het einde van de rit de leiderstrui te pakken) mochten nog lang voorop rijden, maar op het moment dat het peloton in de laatste omloop pas echt op drift kwam, waren ze eraan voor de moeite. Rijan en ik wilden de voorbereiding op de aangekondigde massasprint goed bekijken en zagen de krachtpatsers met de turbo-dijen op 400 meter passeren. Het treintje van Lotto-Soudal zat het best op de rails en rolde de rode loper voor kopman André Greipel perfect uit. Na zijn vier Tour-etappes vulde “der André” zijn rijke prijzenkast van 2015 nog even aan met een ritzege in de Eneco Tour! Knap van deze geblokte Duitser.

Eneco Breda 32 eindsprint 2

Na het sprintgeweld trokken we weer naar huis. Nu maar weer in gezonde wedstrijdspanning afwachten waar de Eneco ronde in 2016 gaat starten en passeren, maar één ding is zeker. Ik ga er zeker weer heen!

Maar eerst de volgende afspraak noteren: De Druivenkoers te Overijse. Koers in Vlaanderen, toch het mooiste! Kan niet wachten!

Uitslag 2e rit: 1. André Greipel (Dui) 2. Jacopo Guarnieri (Ita) 3. Tom Boonen (Bel) 4. Jean-Pierre Drucker (Lux) 5. Danny van Poppel 6. Arnaud Demare (Fra) 7. Viacheslav Kuznetsov (Rus) 8. Roy Jans (Bel) 9. Sébastian Turgot (Fra) 10. Sacha Modolo (Ita).
Eindklassement Eneco Tour: 1. Tim Wellens (Bel) 2. Greg Van Avermaet (Bel) 3. Wilco Kelderman.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.