Selecteer pagina

Eneco Tour Breda 13 augustus 2014

Eneco Tour Breda 13 augustus 2014

Sinds de oprichting van deze prachtige website is er jaarlijks een kort verslagje te vinden van een bezoek aan de Eneco Tour. Wanneer het rittenschema bekend is, plan ik namelijk standaard een vrije dag in mijn werkweek om erbij te zijn. De laatste jaren is West-Brabant een regio geworden die altijd wel een start- of finishplaats op het routeschema heeft staan. Geweldig natuurlijk! Dit jaar was het Breda, die de Eneco-karavaan op visite kreeg. Een tijdrit van 9,6 kilometer werd er afgewerkt. Samen met Rijan, schoonvader Anton, vader en moeder Krijnen was ik getuige van een mooie sportmiddag!

Sportsfeer Eneco Tour 5 Lars Boom en Zdenek Stybar

Op het moment dat we het parcours bereikten bij de Wilhelminasingel, waren al veel renners bezig het parcours te verkennen. Meteen de camera er maar bij gepakt en een aantal toppers vastgelegd op de gevoelige plaat! Cancellara, Dumoulin, Boom, Stybar, Mollema en Boasson Hagen. Niemand had een ontsnappingsmogelijkheid voor mijn hardwerkende Canon.
We liepen richting het Chasséveld, want daar stonden de teambussen opgesteld. Met een tijdrit is het altijd leuk om de renners op “ruikafstand” te bekijken tijdens hun warming-up op de rollen. Het is een beetje aapjes kijken, maar dit zijn geen gewone aapjes, dit zijn voor mij. Mannen die echt een stukje kunnen hardfietsen. Zoals bijvoorbeeld der Platwalser Fabian Cancellara:

Sportsfeer Eneco Tour 21 Fabian Cancellara

Nadat we genoeg gezien hadden van de warm rijdende renners, namen we weer plaats langs de Wilhelminasingel. Hier passeerden de racers tegen het uurwerk twee keer. Heen naar het Mastbos en weer terug naar het centrum van de Nassaustad. Daar kwam het op neer. Zodoende was er volop gelegenheid om als een paar leuke Sportsfeer-foto’s te maken.

Onze landgenoot Tom Dumoulin reed het hardste vandaag. Hij deed er welgeteld twee seconden korter over dan Cancellara. Deze prestatie is inmiddels geen verrassing meer. Dumoulin werd reeds in Zaltbommel Nederlands kampioen op dit loodzware onderdeel van de wielersport. Bovendien ook nog tweede achter Tony Martin in de tijdrit van de Tour de France. Een grote klasbak dus die Tom.

Sportsfeer Eneco Tour 37 Tom Dumoulin

Nadat Zdenek Stybar als klassementsleider als allerlaatste zijn ronde door Breda had gedaan, stapten we richting de auto. Het was weer genieten bij de Eneco Tour. Nu maar afwachten waar in West-Brabant ik in 2015 mag gaan om mijn helden te zien. Is Hank een optie misschien? Ga eerst maar eens een lobbyen bij de gemeente Werkendam. Ik houd u op de hoogte!

Oja, mooi sfeer foto’s van Rijan van Leest zijn hier te vinden!

Uitslag: 1. Tom Dumoulin 2. Fabian Cancellara (Zwi) 3. Geraint Thomas (Wal) 4. Manuel Quinziato (Ita) 5. Jesse Sergent (Nzl) 6. Stephen Cummings (Gbr) 7. Andriy Grivko (Oek) 8. Moreno Moser (Ita) 9. Lars Boom 10. Rohan Dennis (Aus).
Eindklassement: Tim Wellens (Bel) 2. Lars Boom 3. Tom Dumoulin.

 

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.