Selecteer pagina

Eneco Tour Oosterhout-Brouwersdam 14 augustus 2013

Eneco Tour Oosterhout-Brouwersdam 14 augustus 2013

Augustus is onder andere de maand van de Eneco Tour. Een koers die ik al jaren bezoek. Veel toprenners en ook nog in de buurt! Namelijk in een druk bezocht Oosterhout, waar net als in 2011 een etappe vertrok. Die rit naar Sint-Willebrord heb ik destijds van start tot finish gevolgd. Nu heb ik me samen vader Louis beperkt tot alleen de start en een passage vlak voor Made.

Veel wielerfans waren ter plaatse in Oosterhout en begaven zich op het startplein op de Markt of op de parkeerplaatsen rond theater De Bussel. Hier stonden de teambussen geparkeerd. Ik heb me tot het sportsfeer snuiven bij de bussen beperkt en zoals gewoonlijk weer heel wat foto’s gemaakt. Hieronder in de galerij het resultaat.

Eneco 2013 Oosterhout 5 teams op 1 foto

De etappe finishte op de Zeeuwse Brouwersdam met verrassend Zdenek Stybar als winnaar. Later in de week bleek dit minder verrassend, want hij won ook nog het eindklassement. Een zeer knappe prestatie van onze Tjechische wielervriend.
Op 28 augustus ben ik van plan de oudste kermiskoers van België te bezoeken, namelijk de 96e Stadtsprijs van Geraardsbergen. Daar heb ik heel veel zin in en zal ik een groter verslag van maken. Voor nu hebben we gelukkig de foto’s nog…

Uitslag 2e rit: 1. Zdenek Stybar (Tsj) 2. Ariel Maximiliano Richeze (Arg) 3. Lars Boom 4. Giacomo Nizzolo (Ita) 5. André Greipel (Dui) 6. Manuel Belletti (Ita) 7. Danilo Napolitano (Ita) 8. Alexander Porsev (Rus) 9. Davide Appollonio (Ita) 10. Jose Joaquin Rojas Gil (Spa).

Eindklassement: 1. Zdenek Stybar (Tsj) 2. Tom Dumoulin 3. Andriy Grivko (Oek).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.