Selecteer pagina

Eneco Tour Waalwijk 6 augustus 2012

Eneco Tour Waalwijk 6 augustus 2012

Sportsfeer Eneco 9 start Waalwijk

Op mijn eerste vakantiedag werd de eerste etappe van de Eneco Tour verreden. Start in Waalwijk en finish in het Zeeuwse Middelburg. Waalwijk is natuurlijk in de buurt en de Eneco Tour missen, dat doe ik eigenlijk nooit. Vooral niet dit jaar, want deze UCI World Tour wedstrijd betekende de grote comeback van Bertje Contador. Na een belachelijke dopingschorsing (ja ik ben fan!) keerde hij voor de deuren van het gemeentehuis te Waalwijk terug in het peloton. Zo’n man verdient eigenlijk beter dan zo’n sombere parkeerplaats langs de A59, maar hij moest het ermee doen.

Natuurlijk leverde de aanwezigheid van Contador een gekkenhuis op rond de teambus van Saxo Bank. Vooral toen “El Pistolero” naar buiten kwam raakten honderden mensen rond de bus in een behoorlijke staat van opwinding. Een doorkomen was er amper voor de Spaanse klimgeit. Uiteindelijk wist hij zich met korte sprint te ontfrutselen aan de massa en kwam hij veilig aan tussen zijn collega’s aan de startstreep. Gelukkig maar voor Bertje. Hij kreeg het er Spaans benauwd van zo leek het…

Zelf had ik me vooral geconcentreerd op het laten signeren van wielerboeken. Een hobby die ik vorig jaar gestart ben. Ik heb nu namelijk zo’n 600 boeken in mijn kast staan en om die verzameling een beetje op te leuken, laat ik boeken signeren door topcoureurs. De Alessandro’s Petacchi en Ballan, Greg van Avermaet en David Millar (in zijn biografie)zetten hun krabbel. De krabbel van Contador lukte niet, want de concurrentie van andere wielermafkezen (lees kinderen) was te groot.

Na Waalwijk, bekeek ik samen met mijn vader nog de passages in Raamsdonksveer, Made en Standdaarbuiten. Twee koplopers (Staf Scheirlinckx en Pablo Urtazun Perez) beukten met minuten voorsprong op het peloton tegen de wind in door het West-Brabantse land.

Na deze doortochten ging terug naar huis, want ik wilde weer terug naar zoontje Rens. Hem had ik beloofd samen de etappe op tv af te kijken en dat heb ik ook keurig gedaan. Rens en ik hoopten op Theo Bos, maar zagen dat de Duitser Marcel Kittel weer eens de sterkste was in de massasprint. Hieronder de uitslag.

Uitslag Rit 1: 1. Marcel Kittel (Dui) 2. Arnaud Demare (Fra) 3. Taylor Phinney (USA) 4. Heinrich Haussler (Aus) 5. Adam Blythe (GBR) 6. Michael van Staeyen (Bel) 7. Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) 8. Frederique Robert (Bel) 9. Jacopo Guarnieri (Ita) 10. Giacomo Nizzolo (Ita).

Eindklassement: 1. Lars Boom (Ned) 2. Sylvain Chavanel (Fra) 3. Niki Terpstra (Ned).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.